Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

proszę o wklejanie linków do tematu z ciekawym przepisem na kiełbaskę świąteczną :smile:

Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to:

-łopatka 30%

- pachwina 40%

- III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 %

-II uzyskana z chudego boczku - 20 %

 

Proszę nie pisać , że szukajka itp. :grin: ( nie mam za wiele czasu, a przekopać tę kopalnię to masakra :shock: )

 

Mogą być to własne przepisy tylko prośba , żeby były sprawdzone i najlepiej potwierdzone.

 

kiełbasy raczej nie chcę parzyć , a podpiec w wędzarni , ale zobaczymy jak pogoda pozwoli :mellow:

 

Kiełbasa ma smakować "mieszczuchom " :grin:

 

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/
Udostępnij na innych stronach

Proszę nie pisać , że szukajka itp. ( nie mam za wiele czasu,

Ja też :devil:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137389
Udostępnij na innych stronach

Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to:

-łopatka 30%

- pachwina 40%

- III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 %

-II uzyskana z chudego boczku - 20 %

To na kiedy ten przepis potrzebujesz? :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137392
Udostępnij na innych stronach

Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to:

-łopatka 30%

- pachwina 40%

- III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 %

-II uzyskana z chudego boczku - 20 %

To na kiedy ten przepis potrzebujesz? :grin:

Cze PIS najlepiej na wczoraj :tongue:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137393
Udostępnij na innych stronach

To teraz napisz w tym wątku na dziś -pewnie się komuś przyda :lol:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137397
Udostępnij na innych stronach

Chudziak napisała:

To teraz napisz w tym wątku na dziś -pewnie się komuś przyda :lol:

Jak oficjalnie PIS wyda zgodę w temacie to wkleję to co do mnie napisał , oraz to co mu odpisałem :wink:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137403
Udostępnij na innych stronach

Surowiec na byle jaką kiełbasę. . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137499
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa ma smakować "mieszczuchom "

Surowiec na byle jaką kiełbasę.

I właśnie o to chodzi, byle jaki surowiec, byle smakował... i pewnie będzie.:mrgreen:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137502
Udostępnij na innych stronach

Surowiec na byle jaką kiełbasę. . Pozdrawiam

Dzięki DZIADKU za ciekawy przepis :grin:

Pis napisał:

I właśnie o to chodzi, byle jaki surowiec, byle smakował... i pewnie będzie.:mrgreen:

Już ja się o to postaram, że na pewno będzie :thumbsup: :cool:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137759
Udostępnij na innych stronach

Witam!

Dzisiaj zakończyłem produkcję kiełbasy "byle jakiej"

wyszła całkiem całkiem :wink: :thumbsup: :cool:

 

Dwa wędzenia ogólnie prawie 80 kg + 25 kg szynkowo-krakowskiej (szynkowo-krakowska jutro będzie parzona)

 

Jeszcze zostało do uwędzenia:

-100 kg szynek

- 80 kg boczku

- 20 kg baleronik

:devil:

poniżej kilka fotek robionych tel i aparatem

http://images8.fotosik.pl/819/e2edcf81b03c30fbmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/84c85df19807057dmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/c0bd13c8692111e7med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/9e39d4f4f50d2fdamed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/cc9f5fe3990f538fmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/90b9184095cf493amed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/4dc3c2a1b9d2c742med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/3f230aac7dc25361med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/b7955ad79c03a588med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/1eae64ea8e95dc49med.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138096
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zakończyłem produkcję kiełbasy "byle jakiej"

Chyba pazurkami jej nie mieszałeś. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138107
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze zostało do uwędzenia:

-100 kg szynek

- 80 kg boczku

- 20 kg baleronik

 

tak najzwyczajniej..skromne,rodzinne Święta :wink: :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138109
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ja napisałem :grin:

Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to:

-łopatka 30%

- pachwina 40%

- III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 %

-II uzyskana z chudego boczku - 20 %

 

skład surowca mięsnego nieco uległ zmianie

- II uzyskana z chudego boczku około 2-3 %

- I z okrawania szynek 17-18 %

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-139399
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.