Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

O rany to ty chyba dla całego miasteczka gotujesz

Tylko rodzina, 12 osób przy stole, a i zima jeszcze długa będzie :grin:

Urlop wziąłeś ???

Zamieniłem się na jedną służbę i 6 dni w domu jestem, więc spokojnie mogę "produkować" :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138680
Udostępnij na innych stronach

Zamieniłem się na jedną służbę i 6 dni w domu jestem, więc spokojnie mogę "produkować"

To po tym dreptaniu odpoczynek w pracy :grin:

Wyroby jak na bardzo mroźną zimę :clap: :thumbsup:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138690
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze "prasowanie" :thumbsup: :thumbsup:

 

Parzenia rozpoczęte.

 

Pieczeń Zbójecka i czosnkowy boczek chili oczekują na piekarnik.

 

Pieczenie rurek przełożyłem na jutro, będą świeższe :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138765
Udostępnij na innych stronach

Zbóju a jak te pieczenie robisz? Tylko mielisz mieso i doprawiasz i do piekarnika? Czy dodajesz jaka? Czy peklujesz na sucho mieso przed mieleniem? w jakiej temp pieczesz? Napisz, moze i ja cos takiego wymodzę jutro rano...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138770
Udostępnij na innych stronach

Zbóju a jak te pieczenie robisz?

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=131022#131022 czytaj cały temat :grin: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138775
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za link bo juz sie zamieszałem w tym wszystkim, mnie z kuchni moje dziewczyny wysiudały :( Z reszta mam do piatku 2 zmiany... brak czasu... ale na sylwka zrobie na pewno, powodzenia w pichceniu :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138776
Udostępnij na innych stronach

 

Popieczone, poparzone, czyli trzeci dzień "dreptania" zakończony, jeszcze jutro trochę i można świętować :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138796
Udostępnij na innych stronach

Machnąłem dziś jeszcze dwa placki do napoleonki, jutro będzie mniej do roboty :cool:

 

oj można świetować tylko jeszcze tochę okowitki dla zdrowotności

Spoko :lol: w mojej biblioteczce jest świąteczny zestaw, dokupiłem jeszcze "pół czystej" i prawie mogę zaczynać :cool:

Zbójaszko odziedziczył kubłaczek po Pawlaku , a i beczka do przemycia "oczków" stoi pod płotem. :grin:

:grin: :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138830
Udostępnij na innych stronach

Machnąłem dziś jeszcze dwa placki do napoleonki, jutro będzie mniej do roboty :cool:

Ty to masz Zbójaszku rozmach , i kto Cię tu dogoni. :tongue:

Wyroby, pieczenie,boczki, ciasta....ech . Do zjedzenia, do czytania i z głodnym możesz pogadać . :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138840
Udostępnij na innych stronach

Ty to masz Zbójaszku rozmach

Eeee tam :rolleyes: jaki rozmach, tak tylko kilka różności zrobiłem coby w domu mieli z czego wybierać :lol:

i kto Cię tu dogoni. :tongue:

Myślę, że są sprytniejsi ode mnie na forum :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138842
Udostępnij na innych stronach

Popieczone, poparzone

Przyjrzawszy się dokładniej wędzonkom stwierdzam, że wygląd trochę "zbójecki" mają. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138846
Udostępnij na innych stronach

że wygląd trochę "zbójecki" mają.

 

Bo są już sparzone i trochę z ciemniały .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138847
Udostępnij na innych stronach

Przyjrzawszy się dokładniej wędzonkom stwierdzam, że wygląd trochę "zbójecki" mają. :cool:

Jeżeli piszesz o kolorze to po parzeniu ciemne, ale przed były ładne :grin: :cool:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=156805#156805

 

[ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 21:58 ]

Bo są już sparzone i trochę z ciemniały .

 

Dokładnie tak :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138848
Udostępnij na innych stronach

Z pomysłu Dzidzi "machnąłem" roladkę z polędwiczką wp i boczkiem wędzonym bez szpinaku. jak smakuje to się dowiem jak wystygnie i przy okazji upiekłem też roladkę z marmoladą truskawkową to ta cieńsza i pęknięta sztuka.

 

Napoleonka

 

Jabłecznik Haluśkowy, wciąż nie idzie mi ułożenie wierzchniej warstwy ciasta i już mi to "rybka", ciasto ma smakować, a nie leżeć ładnie na wystawie O! :lol: :cool:

 

Oprócz wędzonego boczku, zrobiłem cztery inne wersje i wersja "Czosnkowy boczek Chili" wyszła mi najsmaczniejsza :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

Później jeszcze tylko rurki zostało mi upiec :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138921
Udostępnij na innych stronach

Rurki gotowe, bitą śmietaną będą napełniane na świeżo w pierwszy dzień Świąt :thumbsup: :thumbsup:

 

I na rurkach moje czterodniowe przedświąteczne "dreptanie" w kuchni się zakończyło :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138996
Udostępnij na innych stronach

Jabłecznik Haluśkowy, wciąż nie idzie mi ułożenie wierzchniej warstwy ciasta

Zbójniku , tą część ciasta co ma być na wierzch , włóż na dłuższą chwilę do zamrażalnika , a póżniej zetrzyj na tartce z grubymi oczkami na budyń , pod wpływem temperatury ładnie się rozłoży na budyniu , czytaj warstwie środkowej , ja tak zrobiłem i wyszło super :grin:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139011
Udostępnij na innych stronach

Zbójniku , tą część ciasta co ma być na wierzch , włóż na dłuższą chwilę do zamrażalnika , a póżniej zetrzyj na tartce z grubymi oczkami na budyń

Pawełku , każdy sposób jest dobry :grin: ważne że smak ten sam .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139012
Udostępnij na innych stronach

I na rurkach moje czterodniowe przedświąteczne "dreptanie" w kuchni się zakończyło :cool:

No dobra... Może starczy :grin: Zbójaszku co mogę powiedzieć :question: :clap: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139014
Udostępnij na innych stronach

Zbóju nie żebym się czepiał, ale rurki pieczona na stojąco są ładniejsze, równiej upieczone. :) Ja też na drugi dzień świąt będę u córki napełniał kremem, tzn będę kierował pracami :) :)

Masz tępo Zbójeńsku!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139015
Udostępnij na innych stronach

Radek.,nie pisz Zbójnikowi że

No dobra... Może starczy

, wystarczy już ten Twój podpis :grin: :grin: :grin:
:grin: :grin: :grin: .

Ma chłop parę :grin:

Ja chyba nie dogonię Zbója... Ale się będę starał :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139019
Udostępnij na innych stronach

Zbóju nie żebym się czepiał, ale rurki pieczona na stojąco są ładniejsze, równiej upieczone. :)

Masz rację Papciu, ale przy wkładaniu do piekarnika mogą poupadać, więc ja coby się tym nie zestresować to piekę je na leżąco, ale oczywiście jak komu wygodniej, aby smakowały :thumbsup: :thumbsup: :cool:

 

Jeszcze jedno Papciu, spróbuj rurkę z bitą śmietaną, polecam :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139133
Udostępnij na innych stronach

więc ja coby się tym nie zestresować to piekę je na leżąco, ale oczywiście jak komu wygodniej,

Ta pozycja Zbójaszku jest zdecydowanie lepsza :grin:

A propos rurek, dzisiaj z tortowni otrzymałam przesyłkę z foremkami do wypieku rurek.

Nie wiem jaką pozycję wybiorę :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139134
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.