pokemon15 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Grudnia 2010 O rany to ty chyba dla całego miasteczka gotujesz Urlop wziąłeś ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Grudnia 2010 O rany to ty chyba dla całego miasteczka gotujeszTylko rodzina, 12 osób przy stole, a i zima jeszcze długa będzie :grin: Urlop wziąłeś ???Zamieniłem się na jedną służbę i 6 dni w domu jestem, więc spokojnie mogę "produkować" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zamieniłem się na jedną służbę i 6 dni w domu jestem, więc spokojnie mogę "produkować"To po tym dreptaniu odpoczynek w pracy :grin: Wyroby jak na bardzo mroźną zimę :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Wczorajsze "prasowanie" :thumbsup: :thumbsup: Parzenia rozpoczęte. Pieczeń Zbójecka i czosnkowy boczek chili oczekują na piekarnik. Pieczenie rurek przełożyłem na jutro, będą świeższe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zbóju a jak te pieczenie robisz? Tylko mielisz mieso i doprawiasz i do piekarnika? Czy dodajesz jaka? Czy peklujesz na sucho mieso przed mieleniem? w jakiej temp pieczesz? Napisz, moze i ja cos takiego wymodzę jutro rano... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zbóju a jak te pieczenie robisz?https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=131022#131022 czytaj cały temat :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dzieki za link bo juz sie zamieszałem w tym wszystkim, mnie z kuchni moje dziewczyny wysiudały Z reszta mam do piatku 2 zmiany... brak czasu... ale na sylwka zrobie na pewno, powodzenia w pichceniu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Popieczone, poparzone, czyli trzeci dzień "dreptania" zakończony, jeszcze jutro trochę i można świętować Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zbój Madej, oj można świetować tylko jeszcze tochę okowitki dla zdrowotności i będzie wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Machnąłem dziś jeszcze dwa placki do napoleonki, jutro będzie mniej do roboty oj można świetować tylko jeszcze tochę okowitki dla zdrowotnościSpoko :lol: w mojej biblioteczce jest świąteczny zestaw, dokupiłem jeszcze "pół czystej" i prawie mogę zaczynać Zbójaszko odziedziczył kubłaczek po Pawlaku , a i beczka do przemycia "oczków" stoi pod płotem. :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Machnąłem dziś jeszcze dwa placki do napoleonki, jutro będzie mniej do roboty Ty to masz Zbójaszku rozmach , i kto Cię tu dogoni. :tongue: Wyroby, pieczenie,boczki, ciasta....ech . Do zjedzenia, do czytania i z głodnym możesz pogadać . :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ty to masz Zbójaszku rozmachEeee tam :rolleyes: jaki rozmach, tak tylko kilka różności zrobiłem coby w domu mieli z czego wybierać :lol: i kto Cię tu dogoni. :tongue:Myślę, że są sprytniejsi ode mnie na forum Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Popieczone, poparzone Przyjrzawszy się dokładniej wędzonkom stwierdzam, że wygląd trochę "zbójecki" mają. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Grudnia 2010 że wygląd trochę "zbójecki" mają. Bo są już sparzone i trochę z ciemniały . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przyjrzawszy się dokładniej wędzonkom stwierdzam, że wygląd trochę "zbójecki" mają. Jeżeli piszesz o kolorze to po parzeniu ciemne, ale przed były ładne :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=156805#156805 [ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 21:58 ] Bo są już sparzone i trochę z ciemniały . Dokładnie tak :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Z pomysłu Dzidzi "machnąłem" roladkę z polędwiczką wp i boczkiem wędzonym bez szpinaku. jak smakuje to się dowiem jak wystygnie i przy okazji upiekłem też roladkę z marmoladą truskawkową to ta cieńsza i pęknięta sztuka. Napoleonka Jabłecznik Haluśkowy, wciąż nie idzie mi ułożenie wierzchniej warstwy ciasta i już mi to "rybka", ciasto ma smakować, a nie leżeć ładnie na wystawie O! :lol: Oprócz wędzonego boczku, zrobiłem cztery inne wersje i wersja "Czosnkowy boczek Chili" wyszła mi najsmaczniejsza :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Później jeszcze tylko rurki zostało mi upiec Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Rurki gotowe, bitą śmietaną będą napełniane na świeżo w pierwszy dzień Świąt :thumbsup: :thumbsup: I na rurkach moje czterodniowe przedświąteczne "dreptanie" w kuchni się zakończyło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-138996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Jabłecznik Haluśkowy, wciąż nie idzie mi ułożenie wierzchniej warstwy ciastaZbójniku , tą część ciasta co ma być na wierzch , włóż na dłuższą chwilę do zamrażalnika , a póżniej zetrzyj na tartce z grubymi oczkami na budyń , pod wpływem temperatury ładnie się rozłoży na budyniu , czytaj warstwie środkowej , ja tak zrobiłem i wyszło super :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zbójniku , tą część ciasta co ma być na wierzch , włóż na dłuższą chwilę do zamrażalnika , a póżniej zetrzyj na tartce z grubymi oczkami na budyń Pawełku , każdy sposób jest dobry :grin: ważne że smak ten sam . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 23 Grudnia 2010 I na rurkach moje czterodniowe przedświąteczne "dreptanie" w kuchni się zakończyło No dobra... Może starczy :grin: Zbójaszku co mogę powiedzieć :question: :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zbóju nie żebym się czepiał, ale rurki pieczona na stojąco są ładniejsze, równiej upieczone. Ja też na drugi dzień świąt będę u córki napełniał kremem, tzn będę kierował pracami :)Masz tępo Zbójeńsku! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Radek.,nie pisz Zbójnikowi że No dobra... Może starczy , wystarczy już ten Twój podpis :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: . Ma chłop parę :grin: Ja chyba nie dogonię Zbója... Ale się będę starał :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 24 Grudnia 2010 I na rurkach moje czterodniowe przedświąteczne "dreptanie" w kuchni się zakończyło Teraz tylko pa panie i dychanie . :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zbóju nie żebym się czepiał, ale rurki pieczona na stojąco są ładniejsze, równiej upieczone. Masz rację Papciu, ale przy wkładaniu do piekarnika mogą poupadać, więc ja coby się tym nie zestresować to piekę je na leżąco, ale oczywiście jak komu wygodniej, aby smakowały :thumbsup: :thumbsup: Jeszcze jedno Papciu, spróbuj rurkę z bitą śmietaną, polecam :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 24 Grudnia 2010 więc ja coby się tym nie zestresować to piekę je na leżąco, ale oczywiście jak komu wygodniej, Ta pozycja Zbójaszku jest zdecydowanie lepsza :grin: A propos rurek, dzisiaj z tortowni otrzymałam przesyłkę z foremkami do wypieku rurek. Nie wiem jaką pozycję wybiorę :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/2/#findComment-139134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.