yogi Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam!Gonzo dlaczego zaraz wyrzucic :sad: ? przeciez to sa podstawowe wiadomosci potrzebne przy robieniu kielbas, dziwi mnie ze temat dopiero teraz zostal poruszony. Inna rzecza jest ze ja kupuje u nas zawsze jelita jakosci A i nigdy nie mialem problemow z kalibrem czy dziurkami. Kilka razy polakomilem sie na cene, i wtedy tak jak pisza koledzy byly problemy z jakoscia.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5010-kaliber-jelit-a-ich-%C5%9Brednica/page/2/#findComment-140791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Yogi, bo to jest tak jak ze schabem i polędwicą."Temat rzeka" w którym wszystko zostało wyjaśnione a może nie :rolleyes: :rolleyes: :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5010-kaliber-jelit-a-ich-%C5%9Brednica/page/2/#findComment-140826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Gonzo całą tą sprawę możesz zamknąć jednym zdaniem gdy wyjaśnisz logicznie poprawnie kiedy w procesie produkcji schab z/k staje się naszą ukochaną polędwicą. Będziemy Tobie bardzo wdzięczni -a ja najbardziej . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5010-kaliber-jelit-a-ich-%C5%9Brednica/page/2/#findComment-140839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) nna rzecza jest ze ja kupuje u nas zawsze jelita jakosci A i nigdy nie mialem problemow z kalibrem czy dziurkami.Też bym chciał takie kupować. Ale odkopałem trupa z szafy. Tak sobie ten cały temat przeczytałem, bo moja ostatnia kiełbasa ma ponad 40 mm średnicy, a to by odpowiadało kalibrowi 35+, jak dobrze wyczytałem. Niby nic takiego, bo się zje i tyle, tyle tylko, że nigdy takowych jelit świadomie nie kupowałem. Zawsze maks 26-28, bo takie mi po prostu odpowiadają. No, ale niech tam, może się komuś pomyliło i takie się znalazły w opakowaniu.Kolejne ważne informacje jakie przyswoiłem po przeczytaniu tego tematu,to klasy jelit.A, B i C oraz pośrednie. A co to sa jelita klasy extra ?, Najwyższej jakości, spełniające najwyższe standardy, spełniające europejskie atesty, bo tylko z takimi opisami sie spotykam, natomiast zawartość opakowania, to już taki trochę totolotek. MOżna napełnić kilkana matrów na raz,bez zająkniecia, albo co "pchnięcie" to pęknięty.Czy coś się zmieniło przez te 8 lat ? Bo tak szukam, szukam patrzę, a tu prawie nikt nie chce podać klasy jelit wg podanych powyżej. Edytowane 5 Marca 2019 przez witek1965 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5010-kaliber-jelit-a-ich-%C5%9Brednica/page/2/#findComment-625626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.