irek-74 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Co myślicie o saletrze od szkoły wpajane mam że jest rakotwórcza, nigdy tego nie używałem a po postach widze że większość jej używa.Więc mam pytanie jak zrobić polędwice łososiową na peklosoli, skoro peklosól bez obróbki termicznej jest szkodliwa. :question: Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Co myślicie o saletrze od szkoły wpajane mam że jest rakotwórcza, nigdy tego nie używałem a po postach widze że większość jej używa.Więc mam pytanie jak zrobić polędwice łososiową na peklosoli, skoro peklosól bez obróbki termicznej jest szkodliwa. :question:wybacz ale chyba pora uzupełnić wiedzę :???: zapewniam Cię że wiele czynników z którymi się stykasz jest bardziej rakotwórcze niż saletra- oczywiście nie mówimy gdy ktoś wali ją łyżkami, bez umiaru czymże jest peklosól? sól+nitryt, a czymże jest nitryt? - wynikiem rozpadu saletry, peklosól ulega rozkładowi podczas peklowania - dodatkowo wędzenie też jest rodzajem obróbki termicznej! Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-6618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgoraus Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Stycznia 2007 dawno temu palilismy JĄ z cukrem ale był DYM !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-6632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja nie używam saletry solę tylko solą kamienną nie jodowaną z Kłodawy .A tak wygląda mój schabik dojrzewający Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-6639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Podaję adres sklepu internetowego gdzie można się zaopatrzyć w:saletrę peklosól i inne przyprawy.Polecam zamawiałem. Pozdrawiam. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-6640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek-74 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Gdzie ten adres. :smile: Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-7005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam. www.carum.pl Przepraszam i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/506-co-my%C5%9Blicie-o-saletrze/#findComment-7025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.