Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm, przeżyłem dziś małe zdziwienie. Pojechałem do hurtowni po sól peklującą i osłonki na krakowską. O ile cena osłonek się nie zmieniła, o tyle cena soli spowodowała, że szczęka mi opadła. Przy zakupie na wagę 4 zł /kg, przy zakupie worka 25 kg 3 zł/kg. Facet tłumaczył że nie ma soli na rynku, stąd taka cena. Czy to prawda? Ktoś coś wie na ten temat? Mówił też że kasza gryczana po 10 zł /kg a mąka ziemniaczana po 8 zł. Chyba ta 1-2% podwyżka vat-u nie mogła spowodować aż takich podwyżek dla końcowego nabywcy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/
Udostępnij na innych stronach

Niestety stolica rządzi się własnymi prawami :!:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143662
Udostępnij na innych stronach

Zmień hurtownie bo Cie rąbią. Ja wczoraj kupowałem po 1,50 zł/kg.

Też zmień, ja kupuję po 0,8zł za kg z dostawą na podwórko. :cool:

A swoją drogą sól drogowa podrożała prawie dwukrotnie. A wszystkie podwyżki to od lutego sie zaczną, prawie wszyscy producenci przysyłają informacje o podwyżkach i to nie małych. :shock:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143663
Udostępnij na innych stronach

W Ostrołęce na rynku w każdy wtorek worek 25 kg -25 zł a niedawno było 20zł .W sklepach mięsnych 1kg -3żł . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143664
Udostępnij na innych stronach

W Lublinie był problem z peklosolą przed świętami, pani w hurtowni mówiła mi że producenci nie mieli.

Zaszokowała mnie za to cena jelit baranich 28 pln za 60 m. Wcześniej płaciłem po18pln za 90m

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143669
Udostępnij na innych stronach

To kup sobie azotan za grosze i sam zrób. Zobaczysz ile to kosztuje. U mnie za 10 m jelit (28-32) krzyczą w sklepach po 15 złotych. Rozbój w biały dzień, widocznie własne wyroby są na topie. No i jak to w Polsce, zamiast obniżać ceny ze względu na popyt, to się je podwyższa.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143675
Udostępnij na innych stronach

Czy mówimy o KNO3 ?

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143701
Udostępnij na innych stronach

Tutaj sa chyba ceny ok, z tym, że trzeba za przesyłkę doliczyć,

http://www.wyroby-domowe.pl/peklosol-i-sol-c-32.html

u mnie w Bogatyni nigdzie nie ma soli kamiennej niejodowanej, objechałem wszystkie sklepy... jutro będe w Zgorzelcu to jeszcze tam poszukam...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143722
Udostępnij na innych stronach

Powiem a właściwie napiszę krótko, to co się dzieje na rynku to SZOK.

VAT nie ma z tym nic wspólnego !!

Ceny tak rosną, że nie wiadomo co kupującemu powiedzieć. !!

Sól nie dość że drożeje to jeszcze nie można jej kupić.

Podobnie z mąką, kaszą, przyprawami czy innymi surowcami.

Ceny w zakupie skaczą nie po 10 czy 20% ale po 100-200% !

Sytuacja jest na tyle śmieszna że w jednym sklepie sól za kg kosztuje 0,8 zł a obok w drugim 1,5 zł.

Aż się boję co będzie !!

 

Wierzcie mi nie ma nic gorszego niż tak nie stabilny rynek cen surowców.

Nie miejcie pretensji do sprzedających skoro np mąka ziemniaczana wzrosła z 1,5 do 4,8 i dalej rośnie ?? i mało tego nie można jej kupić nawet za gotówkę !!

 

Dlaczego ? Podobno to wina katastrof na świecie, może tak może nie, ale patrząc na to dzieje skłonny jestem w to wierzyć.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143746
Udostępnij na innych stronach

To kup sobie azotan za grosze i sam zrób.

Raczej nitryt gdyż ten jest składnikiem soli peklującej. Odbiorcy indywidualnemu będzie ciężko kupić ten związek chemiczny.

Pzdr.

A czyż z saletry nie powstaje nitryt, tylko czas peklowania się wydłuża? Tak mnie ciekawi ta kwestia, że aż musiałem się zapytać.

P.S. Miro, Ty się nie przejmuj, ceny masz że tak powiem przyzwoite i wszyscy wiedzą, że w kulki z ludźmi walić nie będziesz. A to się liczy, może można taniej ale po co, jak można fachowo, bez obaw i u konkretnego gościa kupować.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143751
Udostępnij na innych stronach

Kurczę, tutaj sie was zapytam... Szukam od pewnego czasu soli nie jodowanej i szok, bo wszedzie tylko jodowana... w końcu znalazłem "Sól morska gruboziarnista kuchenna" zawiera naturalny jod... i kupiłem kg ... na próbe... Skład to sól morska i subst. przeciwzbrylająca... Nada się ta sól do peklowania ?

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143942
Udostępnij na innych stronach

subst. przeciwzbrylająca...

 

Najgorsze co w tej soli może być . Myślę że człowieka nie powali , tak od razu ......

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143948
Udostępnij na innych stronach

Czy mówimy o KNO3 ?

Ja zakupiłem saletrę na wagę i pytanko do fachowców - czy można zmieszać z solą i używać w póżniejszym terminie , czy przeliczać na gramy i dodawać zgodnie z zaleceniami bezpośrednio podczas peklowania .

Ps.

# Konserwant mięsa (E 252);

# Azotan potasu zmieszany z cukrem lub cukrem pudrem jest podstawowym paliwem stosowanym przez palestyńskie ugrupowania terrorystyczne w rakietach typu Kassam, którymi ostrzeliwane jest terytorium Izraela. :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5110-ceny-peklosoli/#findComment-143974
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.