Muski Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Fasolka na czasie ,a i mam pytania rodzinne o sałatkę z buraków na zimę Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @Muski, zrob salatke z burakow zdaje sie ze to Pokemona tescowe z burakami i papryka , jak mnie pamiec nie myli , jest super. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 To ten przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5139-pokemona-przetwory-i-inne-takie/?do=findComment&comment=145046 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @chudziak, O tak ten pyszne buraczki , jak mam nadmiar to zawsze robie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Muski, zrob salatke z burakow zdaje sie ze to Pokemona tescowe z burakami i papryka , jak mnie pamiec nie myli , jest super. Z buraczków robię podobną i mam nic już więcej nie kombinować . Natomiast sałatkę z fasolki z postu 1 - dzisiaj zrobiłem pierwszy raz oczywiście dodałem czosnek Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) Uwagi do sałatki z fasolki szparagowej :1 - dałem 1 łyżkę cukru - następnym razem łyżeczkę2 - octu dałem 2 łyżki3 - koncentratu dałem 4 czubate 4 - podgotowanie fasolki z wkładem ograniczę do 4-5 min , w zasadzie tylko do wyrównania smaków.5- czosnek , po 1 dużym ząbku / kg6- płaska łyżeczka pieprzu do całości (4,25 kg fasolki)7 - słoiki 0,54l pasteryzowałem w 95 st 20 min.a i oleju na 4,25 kg dałem 3/4 szklanki a nie na 1 kg !W smaku jak fasolkowa ryba po grecku Jest Warta powtórzenia Z 4,25 kg fasolki wyszło 12 słoików 0,54 l i jakiś malutki drobiazg Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 to ten drobiazg proszę na zlot Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 to ten drobiazg proszę na zlot To pewnie z kolejnej porcji bo wątpię by dotrwało Już dzisiaj po odwiedzinach córek zostało 8 Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 10 Września 2021 Buraczki z papryką teściowej pokemona robię już od kilku sezonów, są pyszne i na stałe zagościły w terminarzu przetworowym,w tym roku rownież będą robione. Tym razem chciałbym zapytać,czy ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na takie buraczki, ale bez papryki? Kiedyś Maxxell wrzucał przepis bodajże swojej mamy, ale nie mogę go coś znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Września 2021 ale bez papryki? Maria s poszukaj w przetworach - buraki, cebule i antonówki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Września 2021 Tym razem chciałbym zapytać,czy ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na takie buraczki, ale bez papryki? A jaki jest problem, żeby tej papryki nie dodać? Najważniejsza w przetworach marynowanych jest odpowednia moc zalewy, jak dla mnie. Mam podobny przepis, podejrzewam że teściowa Pokemona i mama mojej koleżanki z Targówka, mają ten przepis z jakiegoś podobnego źródła sprzed lat.Ja tylko przeliczyłem na kg, jak ktoś robi mniej.https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/02/saatka-z-burakow-na-zime.html A wracając do pytania, zapomniałem kiedyś o papryce i były równie dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 10 Września 2021 No nic,pozostaje po prostu nie dodać papryki do buraczków teściowej pokemona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Buraczki wg Marii s WB3kg buraków1kg cebuli1kg antonówekzalewa:1szkl oleju1szkl cukru2łyżki soli1/3szkl octu 10%Buraki umyć ugotować w łupinie do miękkości zalać zimną wodą przestudzić obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach cebulę pokroić na drobną kostkę zeszklić na oleju jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach zalać octem wszystkie składniki wymieszać lekko podgrzać(nie gotować)Napełnić słoiki pasteryzować 10 min Smacznego! Edytowane 10 Września 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 10 Września 2021 Ja część buraków robię po prostu tak -gotuje je w skórach ,miękkie obieram, trę na tarce na drobnych oczkach i pakuje w słoiki.Pasteryzuje i gotowe. Można dodać trochę cukru,soli, czy soku z cytryny.,ale po wyjęciu ze słoika i tak je doprawiam.Oczywiscie jemy je na ciepło- wrzucam na patelnię z zeszkloną cebulką ,doprawiam do smaku solą, cukrem,sokiem z cytryny, .proszę mąką i dodaje ciut śmietany. Gotowe. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 10 Września 2021 Moja żona robi tak samo. Dziś były śliwki na dżem i buraczki.Śliwki własne a buraczki to musiałem dokupić. Moje wnuczki uwielbiają babcine buraczki i nie tylko. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 12 Września 2021 Proponuje zamiat gotowac buraki w wodzie ,upiec w piekarniku .sa duzo slodsze i maja lepszy smak. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 13 Września 2021 Proponuje zamiat gotowac buraki w wodzie ,upiec w piekarniku .sa duzo slodsze i maja lepszy smak.Jak je upiec? Widzialem przepisy tylko w folii aluminiowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) Jak je upiecnaczynie żaroodporne robię z tego przepisu https://aniagotuje.pl/przepis/pieczone-buraczki Edytowane 13 Września 2021 przez L.Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 14 Września 2021 Jak je upiec? Gar do pieczenia np gęsi ,żaroodporny z pokrywą i prima sort Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 14 Września 2021 w garnku z pokrywka , dobrze jak to w czym pieczesz jest niskie zeby buraki lezaly pojedynczo, jak nie ma pokrywki nakryc folia aluminiowa. Ostatnio przekonalam moja mame do takiej metody i stwierdzila ze buraki sa o wiele smaczniejsze i maja bardziej wyrazisty kolor. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.