pokemon15 Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 12 Września 2012 Ale dawno nic w tym temacie nie robiłem... Cały czas kiełbasy, wędzonki... ogórki, pindjury i takie tam... Dzisiaj będąc w "mieście" na zakupach... rano przed pracą zajrzałem do mojego sklepiku... i jak zobaczyłem... to od razu przed oczami ukazała mi się... nie nie... nie Ona... konserwa mira... Zakupiłem 2kg karkówki wp/bk... Się cenią... 16zł/kg, gdzie szynka jest po 12... :shock: Ale ładna... można by kotlety robić http://i48.tinypic.com/160wz5v.jpg Zapeklowałem nocnie... pokrojona w zgrabne kawałki... http://i49.tinypic.com/bd1s2.jpg Tylko czosnek i pieprz http://i45.tinypic.com/epri8n.jpg Jutro w słoiki i parzenie... oj już nie mogę się doczekać Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-237238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 13 Września 2012 pokemon15, spróbuj kiedyś to zrobić polecam https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2894 Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-237247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 13 Września 2012 Dzisiejsza produkcja konserwy słoikowej mira. Z 2 kg karkówki wyszło 5 słoiczków... http://i45.tinypic.com/vfld78.jpg Po dwóch godzinach bulgotania na malutkim gazie... i kilku godzinach pobytu w lodówce... http://i49.tinypic.com/2i3y2f.jpg http://i45.tinypic.com/15f3zeq.jpg Nie mogłem się oprzeć wieczorkiem... :wink: http://i50.tinypic.com/34eum2w.jpg Pychotka... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-237435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 14 Września 2012 pokemon15, nie uwierzysz ale ja też do 24 tej pasteryzowałem tą samą konserwę co Ty.Po południu wrzucę fotki.Mi wyszło 6 słoiczków Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-237439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 28 Października 2012 Ostatnio przeglądając forum... i wyroby naszego Brata Kostka61, tak mi w"pamięć" zapadła ta mielonka (w jego wykonaniu), że normalnie dotarło do mnie, ze strasznie się obijam w temacie wyrobów parzonych... a dokładnie mielonek... Wczoraj poleciałem do sklepu i zakupiłem troszkę surowca... w lodówce też pustki już... Odwiedziliśmy z Bartkiem trzy "nasze" sklepy... i wybraliśmy co nieco na mielonkę... Nie obyło się bez "jio jio" po drodze... ech Bartek jest chyba uzależniony od wozów strażackich, karetek i policyjnych No nic... trzeba było i samochodzik zakupić... Mielonka kanapkowa Extra Surowiec: Iwp - 1kg (szynka) IIwp - 2,6kg (karczek chudy, boczek, słonina) IIIwp - 0,2kg (przednia golonka) skórki wp gotowane - 0,4kg Mięso klasyfikowane, oddzielnie peklowane w stosunku 50/50 - sół/peklosól, 24 h w temp 6 stopni. Przyprawy (na 1kg surowca): pieprz biały mielony - 2g czosnek granulowany - 2g gorczyca biała - 3g pieprz ziołowy - 0,5g gałka mielona - 0,3g woda ok 100ml I mielona na szarpaku, II na sitku fi 6, III i skórki na sitku fi 4. http://i47.tinypic.com/2dqvakp.jpg http://i47.tinypic.com/f258cx.jpg Wszystko wyrobione i nadziewane w osłonki barierowe fi 60 i część w słoiki... http://i49.tinypic.com/5ql1x.jpg http://i50.tinypic.com/1ouhia.jpg Parzone w temp , i tu mi trochę sie wahała... 65-76 st... ale ogólnie to 1,4h w temp 68 st ... na koniec zimna kąpiel i do lodówki ... http://i46.tinypic.com/29l1yxj.jpg http://i46.tinypic.com/2h871nd.jpg Jutro przekroje... i jakieś info co do doznań organoleptycznych PS ale chyba dobre będzie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-246287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 28 Października 2012 Też to planuję i czekam aż się zapasy wykończą . Czekam na dalsze info. Bartek jest chyba uzależniony od wozów strażackich, karetek i policyjnychTata ja wariat - chcę jeszcze komisariat :wink: Tak go nauczy wujek Heniek :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-246288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 28 Października 2012 Skórki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-246298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 28 Października 2012 ta słonina to IIwp a czy b ? (nie rób z rzemiosła kur..twa)Fakt, się ciutkę rozpędziłem Słoninę mogłem pominąć, bo był to "okrawek" znaleziony w zamrażarce ok 100g To zmieliłem tez na fi6 i poszło do IIwp :wink: A tutaj efekt wczorajszego dreptania Ja to mogę szynki nie jeść... tak pachnie i smakuje ta mielonka kanapkowa Extra :grin: http://i48.tinypic.com/2natqwm.jpg http://i49.tinypic.com/xermt.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-246325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 28 Października 2012 Ja to mogę szynki nie jeść... tak pachnie i smakuje ta mielonka kanapkowaPoki bracie jak patrzę na Twoje dzieło,to normalnie klona zrobiłeś :grin: jak bym swoje oglądał :rolleyes:. Telepatia czy co?. :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-246353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Od jakiegoś czasu chodził za mną pasztet... taki pieczony... z królika... http://i46.tinypic.com/29wwzyc.jpg Zakupiłem tuszkę... ciut mała była, więc posiłkowałem się dwoma ćwiartkami kurczaka... do tego 600g wątroby wp i boczku wp surowego 1,4 kg plus 200g podgardla... Oczywiście marchewka, pietruszka i seler oraz garść suszonych grzybów No i cebulka http://i45.tinypic.com/2q8rcba.jpghttp://i48.tinypic.com/2ljnlw8.jpg http://i49.tinypic.com/1e2dtg.jpghttp://i49.tinypic.com/2mpgz8g.jpg Oczywiście Bartek pomagał od samego początku http://i45.tinypic.com/bed7x3.jpg Pasztety stygną obecnie... jutro na śniadanko degustacja... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegwoj Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ale wygląda smakowicie, nie dziwię się Bartkowi, że naburmuszony, skoro nie może spróbować. Ja też takiego focha strzeliłem i to z tego samego powodu :grin: .Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Artur, Panie dziejaszku ^^ świetnie wyglądają te paszteciki :P zdradzisz może co to za śliczne paciorki? czyżby pieprz kolorowy w całości? :thumbsup: dobrze smakuje po zapieczeniu na pasztecie? Pozdrowienia dla dzielnego młodego pomocnika :grin: zanim się zorientujesz, pewnego dnia po powrocie z pracy będą na Ciebie czekały apetyczne blaszki pasztetu widać po spojrzeniu, że już kombinuje Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pokuś , a czy Bartek przy nalewkach też pomaga , bo jak tak to już widzę rozwinięcie wizji przyszłości autorstwa HerrSpecka :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 20 Stycznia 2013 na śniadanko degustacjaSuper pasztety :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jumbo, Herrspeck to po niemiecku:Pan słonina,natomiast :Pan Boczek to :Herrbauchfleisch. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 20 Stycznia 2013 czyżby pieprz kolorowy w całości? :thumbsup: dobrze smakuje po zapieczeniu na pasztecie?Do pasztetów polecam pieprz marynowany. Dodaję go do masy . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 20 Stycznia 2013 nie dziwię się Bartkowi, że naburmuszony, skoro nie może spróbować.jeszcze gorące były zdradzisz może co to za śliczne paciorki? czyżby pieprz kolorowy w całości? :thumbsup: dobrze smakuje po zapieczeniu na pasztecie?Robert faktycznie to pieprz kolorowy, ja lubię, fajnie smakuje, często daje na wierzch pasztetów, pieczeni... a czy Bartek przy nalewkach też pomagahe he a tak prezentuje się pasztet w przekroju, w smaku pychotka LP tylko trochę smutna... bo nie zrobiłem ani jednego z papryką... http://i47.tinypic.com/wkiibd.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Teraz mogę pochwalić się salcesonem, "a'la włoskim". To moje drugie podejście do salcesonu, posiłkowałem się fotorelacją (ze strony głównej) i wskazówkami Kazika. Dzięki Kaziu, podziękowania także dla andrzejak, za suszone pęcherze http://i48.tinypic.com/111mdxh.jpg Ten wyrób już chyba jest "podobny do salcesonu" ? Od dłuższego czasu myślałem nad selcefixem, a że weekend miałem w końcu wolny... Jedynym mankamentem było to, że w piątek nigdzie nie mogłem dostać głowy wp... Zakupiłem dwie golonki wp, tylna i przednią i trzy ozory, skórki miałem z boczku od pasztetów. No i kawałek podgardla. Mięso zapeklowałem tak jak na kiełbasy, 24h, opłukałem i gotowałem ze skórkami do miękkości. Po przebraniu wszystkiego, zmieleniu skórek, uzyskałem 1,8kg "wsadu". Do tego dodałem ok 200ml wywaru. http://i46.tinypic.com/2j61x8g.jpghttp://i45.tinypic.com/11imvsw.jpg http://i47.tinypic.com/2ildl51.jpghttp://i50.tinypic.com/210lkz8.jpg Przyprawy jakie dałem to: 3g majeranku, 6 ząbków czosnku, 4g pieprzu, 2g gorczycy i 2g kminku, sól do smaku. Całość zapakowałem w dwa pęcherze wp... Nie mam doświadczenia z tego typu osłonkami... i mimo wielkich starań trochę powietrza zostało w środku... Parzyłem w temp 75 st przez 90 min. http://i45.tinypic.com/kont0.jpghttp://i46.tinypic.com/o51bwm.jpg Mirek gdzieś pisał, ze można nakłuć "balon" w przypadku wypływania na wierzch podczas parzenia, ale mi wcale aż tak nie wypływały i bałem się, że mi wszystko wypłynie na zewnątrz. Po lekkim przestygnięciu przycisnąłem deską i tak sobie stały ściśnięte przez noc w temp 8 st. http://i47.tinypic.com/qriw08.jpghttp://i46.tinypic.com/2qv6tt3.jpg Salceson jest pyszniutki a jak przekroiłem go dzisiaj rano, to oniemiałem Ze szczęścia I jeszcze kilka minifotek dla Zbójaszka http://images46.fotosik.pl/1925/49ae58279c1868cem.jpg http://images37.fotosik.pl/1932/73349e01bab2c19em.jpg http://images49.fotosik.pl/1769/0b542cb7d6566509m.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Teraz mogę pochwalić się salcesonem pokemon15, salceson pierwsza klasa :clap: :thumbsup: gotowałem ze skórkami do miękkości. zawsze sie zastanawiałem czy gotować(100st) czy parzyć w mniejszej temperaturze jak było u Ciebie Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Salceson jest pyszniutki a jak przekroiłem go dzisiaj rano, to oniemiałem No i widzisz jakie to proste . :clap: :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 20 Stycznia 2013 czy parzyć w mniejszej temperaturze jak było u Ciebieja wszystko gotowałem na wolnym ogniu aż było miękkie... ok 1,5h Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Artur, super superno! :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 21 Stycznia 2013 nestor, słonina to po niemiecku - schwarte - a speck jest nazwą wyrobu regionalnego :thumbsup: , http://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/przepisy-z-roznych-stron-swiata/491-speck-informacje na Śląsku ujednoznacznianą z boczkiem. poza tym to moje pisanie o i do Kolegi , więc cieszę się ... PS. sorki za brak kropki w poprzednim poscie . Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-262848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 10 Lutego 2013 Metka cebulowa wg receptury i wskazówek kolegi Pis-a, aczkolwiek troszkę z własną "inwencją twórczą"... :tongue: http://i50.tinypic.com/2w2ls3d.jpg Ale od początku... ostatnio za dużo czasu nie mam... a jakoś na forum "wpadł" mi temat metki cebulowej... ja osobiście to nie przepadam... (do tej pory) ale moja LP gustuje w takich "rzeczach"... to pomyślałem, ze zrobię dla niej coś dobrego... Zakupiłem w piątek kawałek boczku...Zapeklowałem na 48h i dzisiaj wieczorkiem "wydreptałem" metkę cebulową Moje modyfikacje, co do przepisu kolegi Pis-a, to tylko większa ilość cebuli (65g) i dwa ząbki czosnku oraz pieprz... zamiast białego, 1,5g czarnego i 0,5g ziołowego. Błędem było, oddanie Lunie resztek z maszynki... zwariowała.... :wink: Metka wyszła tak pyszna, że bałem, się, że w osłonki nic nie włożę... Pis-u, dziękuję za ten przepis... normalnie niebo w gębie !!! Jestem tak mile zaskoczony, ze szok, aż się boję, ile to jeszcze fajnych rzeczy nucze się robić dzięki temu forum i Wam... PS Pis.. :clap: Dzięki :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-267405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 10 Lutego 2013 Metka cebulowa wg receptury i wskazówek kolegi Pis-aTeż robiłem :thumbsup: następną zrobię czosnkową Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/14/#findComment-267420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.