pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 5 Marca 2011 A u nas silniki się właśnie grzejąandy co to jest to ciemne z prawej strony? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 5 Marca 2011 A u nas silniki się właśnie grzeją :grin: Jutro start Andy po co czekać jutra... produkty wystawione to może w nocy się samo upiecze :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 5 Marca 2011 Cześć a tu http://nospetitesmains.wifeo.com/article-37816-p-261-czeki-beignets-des-gras.htmlpo francusku pączki Abratka :clap: - dzięki wielkie :thumbsup: i pozdrawiamy serdecznie z Bretanii :wink: :clap: :thumbsup: :smile: Cytuj http://nospetitesmains.wifeo.com/les-desserts.php http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 5 Marca 2011 Ciemne z prawej to porzeczkowa konfitura "z własnej roboty". Czarnoporzeczkowa.Bo się zawziąłem żeby była prawdziwa - z owoców. Innej nie mieliśmy a tą zagęszczałem w wolnowarze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 5 Marca 2011 Malutka, tylko czemu tam jest napisane "Paczeki" ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 5 Marca 2011 CześćHej Malutka Piękne pączusie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 5 Marca 2011 po francku sama pisałam i tłumaczyłam i mój serwer nie rozumie polskie wyrazy :grin: :grin: Cytuj http://nospetitesmains.wifeo.com/les-desserts.php http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 5 Marca 2011 Jescze sie spytam o jedno, wprzepisie abratka jest co by po wyrobieniu ciasta odstawić je na 20 minut celem wyrośnięcia, później wiadomo formowanie... i tutaj chyba błąd robię... bo po prasowaniu juz zrobionych pączków , czekam jakis czas... z 10 minut i one lekko tylko sie podnosza i są dalej plaskate... i takie na olej wrzucam bo wydaje mi sie ze nie wyrosna juz i sie topia w tluszczu... jak dlugo je trzymac po uformowaniu i splaszczeniu? Moze to źle robię ? a może ża długo ciasto mi rośnie na początku ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 5 Marca 2011 niech rośnie przed i po formowaniu bo to powietrze i lekkie są :thumbsup: Cytuj http://nospetitesmains.wifeo.com/les-desserts.php http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 5 Marca 2011 A mi siewydawało,że jak już nie urosły przez 10 minut to nie urosną a ty na ile je zostawiasz po uformowaniu przed smażeniem? Tak ładnie ci urosły... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 5 Marca 2011 czas nie wiadomo żeby urosły ładnie 20 - 30 min Cytuj http://nospetitesmains.wifeo.com/les-desserts.php http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 6 Marca 2011 Pokemon ciasto lubi ciepełko i wilgotność... - drożdże też muszą mieć czas na "start" można posiłkować się piekarnikiem - oby tylko nie przekraczać 40 stopni a na dno wstawić ewentualnie blachę z gorącą wodą Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 6 Marca 2011 Jak zwykle udane i smaczne :thumbsup: oczywiscie Abratkowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 6 Marca 2011 Moje pączki rosły i rosły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 6 Marca 2011 Moje pączki rosły i rosłyA gdzie marmolada , albo chociaż skwarki :grin: Piękne :thumbsup: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 6 Marca 2011 kaszubka33, Nadziewane były przed jedzeniem - dużą strzykawką powidłami, dżemikiem śliwkowy i truskawkowym. Do wyboru i do smaku :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 6 Marca 2011 Moje pierwsze udane ,dzięki oczywiście abratkowi :grin: , pączki . Na pewno to co przedtem robiłam , źle to za wysoka temperatura smalcu no i oczywiście nienajlepszy przepis na ciasto, nie mówiąc o takiej sztuczce jak ugniecenie pączków przed rośnięciem. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 6 Marca 2011 Pokemon ciasto lubi ciepełko i wilgotność... - drożdże też muszą mieć czas na "start" można posiłkować się piekarnikiem - oby tylko nie przekraczać 40 stopni a na dno wstawić ewentualnie blachę z gorącą wodą ja się zastosowałam do rady abratka i aby uzyskać ciepełko i wilgogtność przez cały czas wyrastania pączków gotowałam w dużym garnku wodę, w kuchni było bardzo ciepło i wilgotno. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 6 Marca 2011 Moje pierwsze udane ,dzięki oczywiście abratkowi :grin: , pączki''Nie taki diabeł straszny'' Olgo :grin: Bardzo udany wyrób cukierniczy :thumbsup: , moje gratulacje :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 6 Marca 2011 chudziak, piękne te twoje pączki , jak malowane :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 6 Marca 2011 Moje pączki rosły i rosły I bardzo ładnie urosły Jak zwykle udane i smaczne :thumbsup: oczywiscie Abratkowe Oj widać , że udane Moje pierwsze udane ,dzięki oczywiście abratkowi :grin: , pączki . Bardzo ładnie wyglądają o smak nie pytam bo znam . abratku , jeszcze raz dziękuję Ci za przepis Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 6 Marca 2011 jak dlugo je trzymac po uformowaniu i splaszczeniu?dziś miałem ciasto nieco twardsze - rosły 35 minut Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 6 Marca 2011 Mnie pozostanie oglądanie Waszych wspaniałości, dziś z mocnym postanowieniem poprawy wyrobu, zrobiłam ciasto, dodałam 20g więcej drożdży bo wcześniejsze ciasto nie rosło za dobrze (stąd myślałam wina niedopieczenia w środku bo ciasto nie było pulchne), reszta zgodnie z przepisem tylko podzielony na połowę, żeby nie było za dużo. Zaczyn wyszedł piękny, po 20 minutach ślicznie pracował, urobiłam ciasto, dodałam masła i wyrobione zostawiłam do wyrośnięcia. Po pół godzinie było gotowe (podwoiło objętość), uformowałam z niego malutkie kuleczki (średnio 30g surowego cista na jedną porcję) bo chciałam nadziać je po smażeniu.Ciasto nie było zwarte, takie lekko rozlewające się, ale zwięzłe na tyle by nie kleić się do rąk, gotowe kuleczki poprzyciskałam i zostawiłam do wyrośnięcia. Po ok. 30 minutach miałam ślicznie wyrośnięte kulki, rozgrzałam smalec do 160-170 stopni i wrzuciłam ciasto (wchodzą na garnek 4 sztuki, to ilość, która nie powoduje spadku temperatury tłuszczu), ładnie się usmażyły, ale po wyjęciu wszystkie poszły do kosza W środku były surowe a przysmażona otoczka całą lepiła się od tłuszczu (bardzo "piły" smalec) Nie wiem co robię źle, ale na razie kończę próby dopóki nie dowiem się czemu jestem takim beztalenciem cukierniczym Buu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 6 Marca 2011 czemu jestem takim beztalenciem cukierniczym ( Harapug nie przejmuj się..nie jesteś sama... witaj w klubie :rolleyes: :mellow: :blush: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 6 Marca 2011 rozgrzałam smalec do 160-170 stopni. W środku były surowe a przysmażona otoczka całą lepiła się od tłuszczu (bardzo "piły" smalec) Harapug czy kontrolowałaś temperaturę bo ja do tej pory smażyłam w za wysokiej temperaturze a teraz cały czas sprawdzałam termometrem by wahała się 165 (+/- 3) st C .Dawniej do takiego "słabo rozgrzanego" :wink: smalcu bym pączka nie wrzuciła. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/9/#findComment-150684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.