szczeciniasty Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Marca 2011 WitamMam problem bo w kielbasach czasami mam twarda skorke i dzieciaki mi marudza i nie wiem czym to jest spowodowane???Nie wiem czy aby zbyt dlugo nie osuszam??Lub moze zle przygotowuje flaka??? Pozdro Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Marca 2011 w kielbasach czasami mam twarda skorkeNic nie napisałes jak przygotowujesz jelita... ale ja za radą kilku światłych osób z tego forum, moczę jelita przed samym nadziewaniem w ciepłej wodzie, (ok 40 stopni), przez 15-20 minut. I nie mam takiego problemu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Marca 2011 wstepnie plucze jelita przez 10 minut(aby pozbyc sie soli) natsepnie mocze okolo 40-60 minut a pozniej pakuje z tym ze moze te ostatnie to sie mocza juz jakies 2 godzinki ale to juz nie ma chyba wiekszego znaczenia Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Marca 2011 A ja moczę jelita przez 12h w wodzie o temp. pokojowej i nigdy nie były twarde. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Marca 2011 szczeciniasty No to robisz wszystko dobrze... ja tez płucze i mocze ze dwie godziny ale ostatnie 15-20 minut moczę w ciepłej wodzie, i nadziewam... skóra nie jest twarda, nie jest tez gumowata, taka akurat a jak podpiekę kiełbase mocniej to jest fajnie chrupiąca Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Marca 2011 no nie wiem moze za dlugo osuszam?? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Marca 2011 Nie wiem czy aby zbyt dlugo nie osuszam??A może osadzana zbyt długo i jelito wyschło za mocno przed włożeniem do wędzarni ? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Marca 2011 no wlasnie moze tylko ze ja nie wiem gdzie jest ta granica ???? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Marca 2011 nie wiem gdzie jest ta granicaTo spróbuj zgodnie z recepturą, poczytaj. Zależy w jakiej temperaturze następuje osadzanie. Przeanalizuj przepisy dokładnie i wszystko stanie się jasne.Tutaj przykład: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1179 Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Marca 2011 To ja mam krótkie pytanie: Jaki jest cel osadzania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Marca 2011 szczeciniasty, Czasami są takie jelita, że będą twarde po dopieczeniu w wędzarni. Ja płukam 15 minut w ciepłej wodzie, potem bieżąca na koniec. W kiełbasach zapiekanych mogą wystąpić twarde jelita, dlatego parzę kiełbasy i powtórnie podwędzam. Nigdy mi się nie zdarzyło żeby parzona kiełbasa miała twardą skórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 2 Marca 2011 Jaki jest cel osadzania?Zapraszam do lektury: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1178&page= Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5294-gdzie-robie-blad/#findComment-149693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.