jacekn Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 do świąt jeszcze troszkę. Ile dni zamierzasz peklować? Peklowanie10 dni wędzenie i do lodówki ze względu na ograniczenia czasowe przed świętami. Pasztet jest z przepisu wnuczka tylko zmieniłem wkład mięsny dałem pół na pół udka z kurczaka i udziec z indyka. http://www.wedlinydomowe.pl/szukaj?searchword=pasztet+wnuczka&ordering=&searchphrase=all Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-155572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 a ja pekluję już tydzień wg Dziadka na 13-14 dni .bez nastrzyku , temp. mięsa 4 C . wędził będę piątek przed świętami . przewracam raz dziennie . Wcześnie zacząłem , ale trafiło się mięsko w dobrej cenie . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-155663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Wcześnie zacząłem , ale trafiło się mięsko w dobrej cenie . Oby cena nie zaważyła na jakości mięsa ,bo różnie to bywa z tanim mięsem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-155735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 tak ja wiem ,że tanie mięso psy jedzą , ale cena wynikała z tego ,że szynka i karkówka była do okrojenia , więc część poszło na mielone a to właściwe do peklowania . A kotlety :thumbsup: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-155737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dzisiaj wędziłem wędzonki na święta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-155951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Wczoraj wędziłem kiełbaski na święta kiełbasa gruba kiełbasa wieprzowo -indycza kiełbasa wieprzowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-157611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Co to za otoczki do tej kiełbasy grubej ? pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-157619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Co to za otoczki do tej kiełbasy grubej ? To jest rolada lazdijajska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-157637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 świąteczne szyneczki i balerony peklowane bez nastrzyku wg tabeli Dziadka od 2-go kwietnia po dwóch tygodniach wymieniłem zalewę .Po wyjęciu z solanki moczyłem 15 minut , całą noc ociekały , później osuszane 45 minut i wędzone 3godziny 50-55 stopni parzone - zaraz ciepłe 10minut później 45 minut w 82 stopniach . Z racji wczorajszego piątku dopiero dziś przekroiłem baleron . W smaku super : soczysta i soli w sam raz . Nie zrobiłem fotki(szkoda ) ale po wyjęciu z wędzarni były różowe , a po parzeniu zrobiły się brunatne - jaka może być przyczyna . Tamten kolor bardziej przyciągał oko :wink: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Z reguły wyroby wyjęte z wędzarni są znacznie jaśniejsze,niż te po sparzeniu.Tak już jest i nic tu nie zmienimy :???: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 świąteczne szyneczki i baleronyBardzo fajne wędzoneczki Kolorem po parzeniu sie nie przejmuj, zawsze troche ciemnieją Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 weryfikacja tego , co napisałem wcześniej . Baleron ok ale dziś pokroiłem szynkę . Soczysta , ale lekko przysłonawa . W związku z tym moje pytanie : wagowo około 1/3 mniejsza jak baleron (i pewnie stąd różnica w smaku) czy dłużej moczyć po wyjęciu z solanki ,czy dłużej parzyć i czy w tym wypadku nie straci swojej wilgotności ? Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dłuższe parzenie spowoduje ,że będzie wiórowata a i tak jej nie odsolisz.Moczenie dłuższe jej by pomogło. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 dzięki - tą zjemy jaka jest , ale to doświadczenie później przyniesie efekty :clap: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-158229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dzisiaj zrobiłem trochę zimowej sałatki,wszystkie warzywa pochodzą z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-170345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dzisiaj zrobiłem trochę zimowej sałatki,wszystkie warzywa pochodzą z działki.Jeśli dobra, to podaj przepis, z samego zdjęcia nie zabardzo widać co w środku :shock: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-170376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Września 2011 Wczoraj uwędziłem trochę kiełbasy na bazie schabu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-176082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Października 2011 Kolejny zapasik na zimę kapusta kiszona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-180432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Października 2011 uwędziłem trochę kiełbasyŁadne "trochę". Jak tę kiełbaskę przyprawiałeś? Szkoda, że zdjęcia są słabe i nie widać szczegółów :sad: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-180434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Października 2011 Jak tę kiełbaskę przyprawiałeś? Standardowo pieprz czosnek sól i peklosól Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-180437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 28 Października 2011 Wczorajsze wędzenie musiałem uzupełnić zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-182078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.