Yerba Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 nie pytajcie o przepis , bo ostatnio piekę na czuja :grin: Mieszanka mąki razowej żytniej , pszennej 650 , resztki żurkowej i pszennej 500 do tego woda , sól cukier i około 0,5l zakwasu . wygląda tak : ...a w smaku trochę kwaskowaty , czuć prawdziwym chlebem , skórka wypieczona . Okrągły piekłem w żeliwnym garnku :wink: Przymiarki do pieczenia bez formy i ... prawdziwego pieca chlebowego :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ale fajne te wypieki tutaj macie!!! czuję w kościach że i ja muszę się zabrać zatakie specjały! pozdrawiam! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a w smaku trochę kwaskowaty , czuć prawdziwym chlebem ,jak na zakwasie i razowy to nie ma innej mozliwości :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 pokemon15, z zakwasem i mąką będę miał tutaj trochę problemów ale może połaże do sklepów ze strefy wschodniej i coś mi się uda upolować to zgłoszę się do Ciebie po poradę, ok! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 nie ma innej mozliwościrzecz w tym ,że zbyt długo wyrastał w foremkach . A wtedy za bardzo " łamie " smak . Przywiozę na zlot to ocenisz :wink: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Przywiozę na zlot to oceniszja też coś przywiozę fajnie będzie yerba , włodku, we wtorek cie widzę !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modliszqa Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 odłóżcie mi - proszę- jedną piętkę ... może wyschnąć ;> Cytuj pozdrawiamJola Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja też postaram się ze dwa rodzaje chleba na zakwasie przywieźć ( i kilka wariantów drobiowej z szynkowara) :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 i kilka wariantów drobiowej z szynkowara) :grin: :thumbsup: ja już czekam z utęsknieniem na tą drobiową.. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ja już czekam z utęsknieniem na tą drobiową..małgoś też zabieram drobiową w osłonce tylko nie wiem czy wcześniej nie zjemy... zakwas już prawie w bagażniku a to dzisiejsze Chleby Zlotowe, normalnie wyszły że szok ani jednego pękniecia Jutro przez całą drogę nic od rana nie jem... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 jak zawsze wyglądają super :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 no to i ja jutro coś zarobię :wink: w środę po południu będzie świeżutkie i jakiś boczuś do tego i cóś na popchnięcie - może wkładkę do toniku ? :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-172500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 30 Września 2011 Takie jedno małe pytanie odnośnie wypieku chleba w piekarnikach domowych. Czy podczas pieczenie włączacie tylko "górę" czy także i "dół". Bedę niedługo chyba próbował coś pokombinować i zbieram informacje które potem sie przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-177922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 30 Września 2011 ja miałem włączone obydwie grzałki Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-177923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 30 Września 2011 włączacie tylko "górę" czy także i "dół"nie ma przekroju , bo wyjęty przed chwilą z pieca . piekę zawsze na grzałkach góra -dół ale jak jestem przy pieczeniu to co 15 minut robię zmyłę na piec chlebowy i skokowo zmniejszam temp. zaczynam od 220 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-177924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 1 Października 2011 Proszę bardzo :lol: :lol: Dla zainteresowanych stronka o chlebie http://www.chleb.info.pl/ tutaj jest chyba wszystko potrzebne do domowego wypieku chlebka :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-177937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 1 Października 2011 OOOOO oto chodziło, dzięki!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-177957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 1 Października 2011 Tutaj mój dzisiejszy chlebek z tej stronki :lol: a w smaku :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 1 Października 2011 a w smaku...no właśnie mam nadzieję ,że kiedyś doczekamy tego ,że załącznikiem do wiadomości będzie plik z zapachem coby sobie wyobrazić smak :grin: a jaka forma - czy to garnek żeliwny ? Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 1 Października 2011 czy to garnek żeliwny ?Nie misa starego prodiża :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 1 Października 2011 My dziś nastawiliśmy Pana Zakwasa ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 1 Października 2011 misa starego prodiżatak mi się skojarzyło , bo ja piekłem w garnku żeliwnym i był podobny w kształcie :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 1 Października 2011 Piękne chlebki :clap: :clap: :clap: :tongue: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek15 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 2 Października 2011 Tutaj mój dzisiejszy chlebek z tej stronki Czy przepis na ten ładny chleb możesz podać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 2 Października 2011 Przepis na chlebek mam z tej strony http://www.chleb.info.pl/. Jest to przepis na chleb pszenny http://www.chleb.info.pl/moje-chleby-receptury/pieczywo-na-zakwasie/pieczywo-pszenne/pszenny-receptura-bazowa Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/11/#findComment-178134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.