RaV22 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Na stronie głównej znalazłem PRZEPIS na polędwiczki wędzone w folii. Jako że na Wielkanoc rodzinka zawinszowała sobie polędwiczki wieprzowe wędzone na zimno> Normalnie wędzone zbyt mocno wysychają, zamierzam więc wędzić w folii. Czy na zimno też można wędzić w takiej folii? Czy to ma być taka zwykła cienka,przeźroczysta folia spożywcza na rolce, czy jakaś specjalna? Mam 10 polędwiczek i nie chciał bym tego zepsuć. Czy w związku z tym mam wydłużyć czasz wędzenia? Czy dym przejdzie przez folię i mięso złapie odpowiedni kolor? Nie mam czasu na eksperymenty przed wędzeniem świątecznym, a nie chciał bym zostać bez polędwiczek na stole Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5511-w%C4%99dzenie-w-folii/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 :grin: Po wędzeniu w takiej folii :grin: chyba zostaniesz bez polędwiczek na stole :grin: zapodaj jaki złapie kolor :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5511-w%C4%99dzenie-w-folii/#findComment-156983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 http://www.wyroby-domowe.pl/folia-celulozowa-arkusz-600x700-p-289.htmlA dokładniej myślę, Kolega Miro Ci wytłumaczy. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5511-w%C4%99dzenie-w-folii/#findComment-156984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Czy to ma być taka zwykła cienka,przeźroczysta folia spożywcza na rolce, czy jakaś specjalna Nie to nie jest zwykła folia.To jest folia celulozowa która przepuszcza dym i można wyroby w niej również parzyć.Tak na marginesie to chyba wymyśliłeś nowy sposób wędzenia.Na zimno i w jeszcze w folii.Po co?.Jak dobrze to zrobisz to soczyste będą również bez tej folii.Ta folia w tym przepisie to ma chyba bardziej na celu to ,żeby te przyprawy nie odpadły od tej polędwicy w czasie wędzenia niż zachowanie soczystości . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5511-w%C4%99dzenie-w-folii/#findComment-156994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Hmmm, wiedziałem że jest w tym jakiś haczyk. Dzięki za info. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5511-w%C4%99dzenie-w-folii/#findComment-157007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.