maniu_ww Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Lipca 2011 Mam pytanie, przeczytałem wszystkie artykuły i zmierzam zabrać się do zrobienia pierwszej szynki. Na pierwszy raz chcę zrobić szynki z 1-2 kg mięsa i zobaczyć co wyjdzie. Z tabeli peklowania mokrego wynika iż a 1 kg mięsa wychodzi 0,4 l wody - tu moje pytanie bo nie rozumiem nie da się utopić 1 kg mięsa w 0,4 wody więc pewnie czegoś nie rozumiem. Pomożecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Lipca 2011 Da się utopić 1kg mięsa w 0,4l wody :smile: Trzeba tylko dobrać odpowiednie naczynie - minimalnie większe niż mięso.Jeżeli naczynie jest trochę większe i po zalaniu mięso nie jest przykryte przez wodę, to można z boku dodać "wypełniacz", np. słoik z wodą. Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/#findComment-165125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Lipca 2011 Rozumiesz.Dobierz naczynie a jak nie to wyprzyj solankę butelką z wodą. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/#findComment-165126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniu_ww Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Lipca 2011 no dobra jak się da to idę do roboty.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/#findComment-165129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniu_ww Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Lipca 2011 I udało się faktycznie zmieści się tylko teraz mam jeszcze jedno pytanie w piwnicy mam około 17 stopni to trochę dużo, może tam stać czy do lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/#findComment-165149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Lipca 2011 Peklowanie przeprowadza się w temperaturze 4 – 8 stopni C. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5775-pytanie-nowicjusza/#findComment-165150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.