Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

A wyjął chociaż "patyka" , czy łyknął wsio :laugh:

Był tak elegancki że noża i widelca używał / jako jedyny :facepalm: /

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-513014
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Miałem pomysła jak mawia Ferdek Kiepski :D i takie coś na wzór utopenców zrobiłem.

 

post-39731-0-47907900-1472728429_thumb.jpg post-39731-0-70730000-1472728776_thumb.jpg

 

Rzut na miseczkę z makrelą marynowaną.Już tylko wspomnienie zostało,

 

post-39731-0-26893300-1472728494_thumb.jpg

 

Jeszcze trochę makaronowo - robaczkowo.

Makaron gryczany z dodatkiem tagliatelli, z krewetkami i innym robactwem, z pesto z oliwki,bazylii,pietruszki,kolendry oraz orzeszków

 

post-39731-0-07605000-1472728622_thumb.jpg

Edytowane przez Kruszynka

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-513466
Udostępnij na innych stronach

 

 

Miałem pomysła jak mawia Ferdek Kiepski :D i takie coś na wzór utopenców zrobiłe

A co to żeś, za mięso do tych słoików zapakował. Może rozwiń swoją myśl.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-513621
Udostępnij na innych stronach

 

 

Może rozwiń swoją myśl.

No to rozwijam :D .

Parówki bez osłonek owinięte plastrami szynki dojrzewającej.Zalewa octowa 1:4 bo 1:5 za łagodna dla niektórych konsumentów  była :) .Dodane jako przyprawy:cebula szalotka,cebula czerwona,ostra papryczka,ogórki konserwowe,ziele angielskie,gorczyca,czarny i czerwony pieprz.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-513633
Udostępnij na innych stronach

Sobota jak u Andrzeja,tyle że nie kiełbasy a wędzonki :D

 

post-39731-0-61521000-1472989272_thumb.jpg

 

To tylko groznie wygląda bo Niutek nawet jakby coś 'ściągnął " to by nie wiedział jak to się je :facepalm: ,czysty salonowiec .A kij od szczotki w pięknym kolorze różu to już historyczny jest ;):D

 

post-39731-0-06320000-1472989355_thumb.jpgpost-39731-0-05550600-1472989472_thumb.jpg

 

W piecu przy okazji pieczenia szaszłyków i kaszanki tym razem znalazły się i podpłomyki .

 

post-39731-0-42768200-1472989535_thumb.jpg

 

A tak to na stole wyglądało .

 

post-39731-0-03552700-1472989612_thumb.jpgpost-39731-0-43362000-1472989623_thumb.jpgpost-39731-0-98690500-1472989634_thumb.jpgpost-39731-0-50228500-1472989648_thumb.jpg

Edytowane przez Kruszynka

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514190
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sobota jak u Andrzeja,tyle że nie kiełbasy a wędzonki :D

 

 

Kiełbasy zostały przesunięte na dzisiaj  . :D  wczoraj zadymę :D miały śliwki .   No to teraz posuchy w lodówce już nie będzie . :thumbsup::clap:

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514203
Udostępnij na innych stronach

Piekny kijek a zawiski jeszcze piekniejsze ..Nasz Max tez na zadne kielbaski nie reaguje  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514206
Udostępnij na innych stronach

 

 

.A kij od szczotki w pięknym kolorze różu

 

Kaziu - to się teraz nazywa lokowanie produktu .

 

Do niczego więcej nie mam się o co przyczepić   ;)  :D   

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514249
Udostępnij na innych stronach

 

 

to się teraz nazywa lokowanie produktu .

 

 

Piekny kijek

 

 

A różowy - Suupeer :)

 

Niedawno był moim znakiem rozpoznawczym i  podporą na turystycznym szlaku :frantics::thumbsup: 

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514274
Udostępnij na innych stronach

Jaja na twardo w sosie musztardowy......arcy polskie danie :D ,ale z piure z batatów.Ciekawe połączenie :thumbsup:

 

post-39731-0-35641000-1473229090_thumb.jpg

 

A z ryb to ostatnio jesiotr smażony z sosem na bazie pomidorków :D.

 

post-39731-0-61686500-1473229154_thumb.jpg

 

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514772
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jaja na twardo w sosie musztardowy......arcy polskie danie :D

 

 

Wiem , wiem . Smażone też mogą być oczywiście z solą , pieprzem i dodatkiem majeranku . :):D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514781
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kazimierzu.. Napisz prosze COS o tych szaszlykach.

 

Szaszłyki z łopatki wieprzowej.Mięsko pozbawione /z grubsza /ścięgien,błon itp.Pokrojone w sporą kostkę,wymieszane z olejem słonecznikowym i pieprzem oraz odrobiną octu jabłkowego i sosu śliwkowego /tkemali/. Odstawione na noc do lodówki /nie solone/. Nadziane na szpadki i pieczone na drewnie bukowym.Do tego podana osobno cebula pokrojona w piórka,fasola z orzechami,cebulą,przecierem pomidorowy,adżiką,kolendrą zieloną /czyli lobio/,humus z cieciorki /na ostro/,bakłażany sparzone z serem feta ,orzechami włoskimi,bazylią i kolendrą ,posypane kondari /cząber w wydaniu gruzińskim/

Takie szaszłyki podpatrzyliśmy w Gruzji i bardzo nam smakowały.Oczywiście to są moje wariacje na ten temat,Gruzini tylko sól /w niewielkiej ilości/ i chyba pieprz dodają do swoich. Oni bardzo chętnie dzielą się swoimi przepisami i są bardzo dumni ze swojej kuchni.


 

 

i dodatkiem majeranku

Następnym razem dodam...do batatów :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514823
Udostępnij na innych stronach

 

 

Teraz wiem co Szlachta jada..

 

Jam z chłopów i to pańszczyżnianych :D

 

 

 

Sliczne dzieki za opis.

 

Nie ma za co,polecam się na przyszłość :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-514827
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj takie śniadanko :D

 

post-39731-0-47448100-1473403951_thumb.jpg

 

z takim widoczkiem za oknem

 

post-39731-0-59105200-1473403997_thumb.jpg

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-515256
Udostępnij na innych stronach

A gdzie łoscypki zrobione specjalnie dla ceprów ( ceper nie świniok - wszystko żeżre) i inne bryndze ? 

 

Ja jak jestem w obcych krajach to 'żrę" to co miejscowi  ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-515380
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja jak jestem w obcych krajach to 'żrę" to co miejscowi ;)

Po pierwsze primo...dla nas to nie są "obce kraje"

Po drugie primo......należy tubylcow zapoznać ze smakiem "ceprowskich" wyrobów

Po trzecie primo.......jeszcze nie dotarłem do zaprzyjażnionej bacówki w której to od wielu,wielu lat zakupuję bunc,bryndzę i łoscypki wraz z korbaczami :D.Będę tam jutro ;) ,a pojutrze będę leczył kaca po częstowaniu się litworówką..oczywiście żentycą :tongue:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-515387
Udostępnij na innych stronach

 

 

A bo mnie podpuscil...

 

Taka podpucha........to :thumbsup::clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/60/#findComment-515461
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.