Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Widać ze zdjęcia, że to urządzonko przemysłowe. Zasilane prawdopodobnie silnikiem co najmniej 7,5kW 3-faz. Do domowych wyrobów" niekuniecznie" się nadaje :???:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-8565
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...
Jak masz siłę w domu i miejsce do trzymania to warto licytować. Wygląda nieżle. Wszystko zależy jednak od ceny końcowej , a ta od zasobności portfela. POZDRAWIAM. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23710
Udostępnij na innych stronach

Smorodina nic nie pisze tylko licytuje. :grin: Trzymam kciuki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23711
Udostępnij na innych stronach

Smorodina - weź od gościa jeszcze lampki na choinkę - za jednym transportem będzie! :lol:

 

 

PS. Jak już wylicytujesz, to obiecasz pożyczać forumowiczom ? :grin:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23712
Udostępnij na innych stronach

BonAir, Witam

Mam podobny tylko plastikowy z pojemnikiem około 2,5 litra. Jak nie będzie drogi to powalczę. Myślę, że Koledzy z okolicy będą mogli korzystać. Lampek ci u mnie mnogo.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23713
Udostępnij na innych stronach

minimum ustawione na 600 zł

Prorok jakiś ? ;-)

Używając języka niektórych polityków, skąd "posiadasz tę wiedzę" ?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23722
Udostępnij na innych stronach

witam

uwazacie ze napewno was to urzadzenie w pelni zadowoli?

czy bedzie faktycznie w pelni wykorzystane u was w produkcji?

mozna z tego jeszcze zrobic mieszalke dospawac np.koncowke

z lopatami,ale to zalezy od silnika jaki mocny.

dziwie sie ze tego zakladu nie bylo stac na jakis tani kuter,poszli

w samorobki.wg tego co widze do tego garnka nie sa potrzebne

az takie duze noze (noze chyba z kutra).

widze ze zainteresowanie jest duze i uwazam ze gosc dostanie

chyba wiecej niz 600zl za to ustrojstwo,ja bym podszedl do

tego naprawde bez emocji.

pozdrawiam tyngo

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23796
Udostępnij na innych stronach

wczoraj pisalem ze gosc chyba wiecej dostanie,a tu mnie dzis zatkalo

juz z cena ktos wyskoczyl na 600 zl!!! uwazam ze jest inne lepsze rozwiazanie

niz kupno tego "garnka" zagracajac sobie tylko miejsce w domu.

pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23922
Udostępnij na innych stronach

Czy ktoś już pracował na takim ustrojstwie?

Prosze pamiętać, że podczas kutrowania mięso narażone jest na gwałtowny wzrost temperatury, dlatego m.in. kutry wyposazone sa w wolnoobrotową misę (chłodzoną) i wałek z szybkoobrotowymi nożami. Noże działaja prostopadle do osi obrotu misy.

Tutaj zastosowana jest metoda miksera, z nożami na spodzie naczynia z masą mięsną, co nawet przy krótkotrwałej pracy spowoduje znaczny wzrost temperatury farszu (cały ciężar farszu naciska na nóż, gdzie w normalnym kutrze, noże tną farsz od góry z dużą szybkością, a misa obracając się, przemiszcza następne porcje farszu pod noże - do tego jeszcze chłodzenie i dodatek lodu lub lodowatej zimnej wody...).

Osobiście nie radzę tego kupować, jeszcze za taką cenę. To samo zrobicie blenderem.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23938
Udostępnij na innych stronach

Maxell dzieki ze wyedukowales cala prawde o tym,szczerze dziwie sie ze tyle

nagrzanych osob jest na to...nadaje sie to tylko do robienia pasz,w przeciwnym

razie mieso sie przegrzeje tracac swoje ph a co za tym idzie smak jak i strukture

utleniajac bialko,dlatego w kutrze noze chodza na wolnych obrotach wraz z misa.

prosze nie mylic i nie kojarzyc z mlynkiem koloidalnym ,ktory sluzy takze do

rozdrabniania lecz przeznaczony jest do innych celow,nie bede sie tu rozpisywal

o nim.

rozwiazaniem jest maszynka do miesa sitko moze byc nawet 3 mm oraz bardzo

podkreslam bardzo dobry blender gastronomiczny,ktorych pelno na allegro w duzej wersji i zareczam ze zrobienie 10kg bratu bedzie pestka na ilosc farszu powiedzmy 50kg.jezeli robi sie to sporadycznie to mozna zrobic najprostsza metoda,ale kto z was

i co ile czasu robi po 60kg kielbas na raz?ja nawet nie robie no chyba ze za dwa

tygodnie jak dobrze pojdzie,uwazam ze te 10kg mozna podzielic i czesciowo po

3,3kg jednorazowo skutrowac,potem calosc polaczyc i wio na calosc i mieszac,ale

mozna zrobic np.kielbaske np.slaska potem dodac grubsze kawalki miesa i zrobic

szynkowa,lub zrobic fajnista pieczen z niespodzianka,lub pocisnac jako kabanos,

czy biala mi opcje rodza sie na poczekaniu lub co chca domownicy,zawsze mozna

tak mnie uczyli stworzyc na papierze wizualny system pracy co z czego robimy i ile

tego ma byc.temat naprawde rzeka,jak zarazem podzial obowiazkow jedni miela

mieso np.te 50kg a ja zajmuje sie bratem (masa wiazaca) i na czas jest wszystko

zrobione,jakbym sie zajmowal tym tak jak Szczepan na co dzien to nie byloby czasu

na prowizorke tylko kuter-tutaj uklon dla Szczepana bylem widzialem kawal dobrej

roboty robi i co dzien jest u niego samba....ktos moze nie wierzyc ja widzialem, na

zlocie to byl relax dla Slawka i Szczepana-pozdrawiam Panowie tyngo!

 

tęgo pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23939
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Odnośnie tego tzw. " ustrojstwa" to nie zawracajcie sobie tym urządzeniem czasu. Byłem posiadaczem takiego urządzenia i po kilku produkcjach sprzedałem je na alegro. Maszyna jest nie poręczna w użytkowaniu , oraz bardzo szybko pali mięso . Jednym słowem do bani.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23941
Udostępnij na innych stronach

Marku z Bielska, napisz mi jakie są prędkości obrotowe noża i misy w prawdziwym kutrze? Ja myślałem, że nóż obraca się bardzo szybko a misa powoli. Oczywiście nie z dokładnością do 1 obrotu/

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23981
Udostępnij na innych stronach

Różnie Papciu :grin: ale cały pic właśnie w sposobie cięcia

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuter_(maszyna)

http://www.andziak.home.pl/html_pl/index.php?id=kutry

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/#findComment-23993
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.