karolszymczak Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 4 Lipca 2012 karolszymczak, ja dziś zamiast pietruszki lub koperku dałem garść majeranku polecam :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 4 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 4 Lipca 2012 Sześć małych kuleczek :grin: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 5 Lipca 2012 Chrupiące, gorące placki z młodych ziemniaków :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 5 Lipca 2012 majsa, bez słów :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 5 Lipca 2012 majsa, :thumbsup: :grin: spróbuj przełożyć je plasterkiem żółtego wędzonego sera.. np roladą ustrzycką - jak już będą zimne i potem na ciemny kolor podsmażyć ^^ Gwarantuję sukces.. 2 placki w środku wędzony ser.. w środeczku miękkie i ciągnące a z wierzchu mega chrupiące Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 5 Lipca 2012 majsa, :thumbsup: :grin: spróbuj przełożyć je plasterkiem żółtego wędzonego sera.. np roladą ustrzycką - jak już będą zimne i potem na ciemny kolor podsmażyć ^^ Gwarantuję sukces.. 2 placki w środku wędzony ser.. w środeczku miękkie i ciągnące a z wierzchu mega chrupiące Pozdrawiam P..Boczku a Ty sobie zdajesz sprawę ile to kalorii :question: :tongue: Helenko.. wiesz co dobre :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 5 Lipca 2012 @halusia@, a tak jeszcze sosem czosnkowym polać :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 5 Lipca 2012 majsa, spróbuj przełożyć je plasterkiem żółtego wędzonego sera.. np roladą ustrzycką - jak już będą zimne i potem na ciemny kolor podsmażyć ^^ Gwarantuję sukces.. 2 placki w środku wędzony ser.. w środeczku miękkie i ciągnące a z wierzchu mega chrupiące Pozdrawiamhalusia@, a tak jeszcze sosem czosnkowym polaćPlacki z pierwszych młodych kartofli/takich naszych nie z Maroka czy Egiptu/to bez żadnych dodatków mają być!!! :lol: Potem można sobie dosmaczać i eksperymentować,ale te pierwsze to takie jakie pokazała Majsa :thumbsup: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 6 Lipca 2012 majsa, spróbuj przełożyć je plasterkiem żółtego wędzonego sera.. np roladą ustrzycką Bardzo lubię placki, ale tylko jako placki, a nie danie z czymś (dodatkami). Ziemniaki już nasze krajowe najlepiej swoje i cebulka, sól pieprz, jajko i to jest to. Smak niepowtarzalny, niebo w gębie :thumbsup: . Takie wydanie jest właśnie moich placków. :thumbsup: :grin: Polecam gorace i to prosto z patelni. Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 6 Lipca 2012 P..Boczku a Ty sobie zdajesz sprawę ile to kaloriićśśśśś staram się o tym nigdy, przenigdy nie myśleć hahahaha :lol: majsa, babcia takie coś robiła na specjalne okazje nazywała to placki po góralsku - nie wiem do końca czemu... chyba jakiś przyjaciel dziadka, góral z krwi i kości zaproponował jej ten przepis ..sama już średnio pamięta ze względu na wiek.. Nie pozostało mi nic innego jak zrobić te placuszki na jakąś okazję i podzielić się wrażeniami ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 6 Lipca 2012 Polecam gorace i to prosto z patelni. Ale się najadłam :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: z obrazka :grin: :sad: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 6 Lipca 2012 nazywała to placki po góralskuPlacki po góralsku to moskole. Przepis i smak różni się od tartych ziemniaczanych. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 6 Lipca 2012 Placki po góralsku to moskole.ale moskole robi się z gotowanych ziemniaków i piecze na blasze bez tłuszczu.Nazwa pochodzi od Moskali-jeńców wojennych z pierwszej w.ś.przebywających w tym czasie na Podhalu. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 6 Lipca 2012 Dobry placik po - kaszubski podają w kawiarni Auchanu, w Gdańsku, z duszonym mięsem. :thumbsup: Zrozumiale że teraz wszystko powiedzcie że domowy smaczniej, lecz kiedy w wyjeździe służbowym to bardzo wygodnie. :lol: Zjadł porcję i cały dzień "wolny" Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 6 Lipca 2012 Feederman, A ja do Poznania zapraszam na Gzik z Pyrkami w mundurkach :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 6 Lipca 2012 Dobry placik po - kaszubskiPlacki ziemniaczane na Kazszubach to "plince".Te z Auchanu to zapewne z jakimś dodatkiem typu gulasz. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgodny z wszystkimi. :clap: :thumbsup: :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 6 Lipca 2012 Placki ziemniaczane na Kaszubach to "plince".Te z Auchanu to zapewne z jakimś dodatkiem typu gulasz.I jak z gulaszem to nie po kaszubsku , bo my kaszubi jemy placki z cukrem :thumbsup: No co ; co kraj to obyczaj . Ja polecam placki z cukinii z serkiem twarogowym , koperkiem i łososiem . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 6 Lipca 2012 Jak zrozumiałem ile kaszubow - tyle i przepisów. :grin: Oto by wszystko spróbować. :lol: Witaj Hania :wink: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 6 Lipca 2012 Placki z młodych ziemniaczków według tradycyjnego przepisu i podane z twarogiem i śmietaną własnej produkcji to jest to :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 6 Lipca 2012 Placki z młodych ziemniaczków według tradycyjnego przepisu i podane z twarogiem i śmietaną własnej produkcji to jest toz twarogiem nie jadłem... muszę spróbować Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 7 Lipca 2012 I jak z gulaszem to nie po kaszubsku , bo my kaszubi jemy placki z cukrem :thumbsup: . W Borach Tucholskich też jadamy placki ziemniaczane z cukrem :thumbsup: A z ziemniaków piecze się też placek ziemniaczany zwany szandarem :wink: Przepis mniej więcej wygląda tak: http://www.odysejasmaku.pl/index.php/szandar-borowiacki U mnie w domu boczek kroi się w kostkę, podtapia sie na patelni i wrzuca do masy ziemniaczanej. Nie dodaję listka laurowego. Mozna doprawić niewielką ilością startej gałki muszkatołowej Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 7 Lipca 2012 I jak z gulaszem to nie po kaszubskuHaniu ja wiem,że to nie po kaszubsku,tylko taki placek z gulaszem rozplenił sie po Polsce i pod różnymi nazwami udaje danie regionalne/np.węgierski,zbójnicki,góralski,karpacki,i cała gama placków " po podlasku,kaszubsku,....."/. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 8 Lipca 2012 /np.węgierski,zbójnicki,góralski,karpacki,i cała gama placków " po podlasku,kaszubsku,....."/....byle nam to podobało się, a jak nazywa się to już drugorzędny. Zwyczajnie przyjemnie kiedy blin nosi nazwę twojej wsi. :lol: Mnie dziwi dlaczego białe kiełbaski nie mają nazwy. Swoje nazywam "Białośnieżka" za bajeczny smak :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/15/#findComment-226879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.