@halusia@ Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zasypało Londyn więc w niedzielę przymusowe siedzenie w domu wiec z nudów zrobiłam sałatkę szubę a ze w niej są śledziki więc jak rybka musiała wyglądać Czegoś takiego jeszcze nie widziałam.. :shock: . napisz coś więcej Reniu co się znajduje pod tymi łuskami marchewkowymi :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 21 Stycznia 2013 :clap: No świetna ta ''rybka''...Reniu co się znajduje pod tymi łuskami Też mnię to ciekawi... :wink: :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ja mam wujka Googla i mi tak podpowiedział :http://www.google.co.in/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.znajdzprzepisy.pl%2Fs%2Fszuba-sa%25C5%2582atka.html&ei=2179UNnqPMXZsgaoi4GYAQ&usg=AFQjCNFYVbosOAWNcc22sjSbjGSY24NrIg&sig2=CUhdKqZeEw0zhInx_RIMdg&bvm=bv.41248874,d.Yms&cad=rjaTych przepisów jest dużo więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 21 Stycznia 2013 renesi czekamy na więcej danych :tongue: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 21 Stycznia 2013 renesi czekamy na więcej danych :tongue: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Henio trafnie znalazł W mojej szubie 1warstwa ziemniaki gotowane potarte na tarce 2 warstwa śledzie matyjasy solone wymoczone3 warstwa buraki ugotowane potarte na tarce 4 warstwa cebula w kostke pokrojona i sparzona 5 warstwa majonez z odrobiną soli , pieprzu i musztardy 6 warstwa ziemniaki 7 warstwa śledzie 8 warstwa ogórki korniszony 9 warstwa majonez 10 warstwa marchewka gotowana czyli łuski Do tej sałatki niektórzy dodają jajka śledzie w occie mozna kombinować jak się chce Podstawą tej sałatki jest śledż, marchew , buraki , ziemniaki , cebula i majonez Znalazłam przepis na jakiejś rosyjskiej stronie [ Dodano: Pon 21 Sty, 2013 17:27 ]Szuba jest ukraińską sałatką a słowo szuba przetłumaczone na polski znaczy futro [ Dodano: Pon 21 Sty, 2013 17:36 ]a tu link jak to robi moja ulubiona kobieta gotujaca pyszności Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-262944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dzisiaj na kolacyjkę Krakowska Sucha i bardzo dojrzała Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Piotrek.. A jak długo dojrzewała.. Jakie osłonki.. ?? Szczepiłeś czymś..? Przepis własny czy z forum..? Do niedługo oraz pozdrówka "ślem".. :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Grzesio, Krakowska leżała w lodówce sześć tygodni, w międzyczasie w lodówce był dojrzewający ser Camembert (lubię taki z którego cieknie :thumbsup: )i od niego kiełbasa sama się zaszczepiła.Przepis ze strony głównej, a osłonka białkowa. Do zobaczyska :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 21 Stycznia 2013 A serek swojski..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Nie , sklepowy :grin: :tongue: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Piotrku.. Jeszcze jedno.: Czy przy procesie dojrzewania były w lodówce jeszcze inne wędliny/wędzonki wewnątrz..? Czy moża by też zaszczepić tym sposobem np. a`la parmenskie wędliny/wędzonki..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Grzechu!!!, krakowska pokryła się pleśnią mimochodem , leżała najbliżej napoczętego sera i nie było moim zamysłem by pokryła się pleśnią. Ale jak zauważyłem pierwsze oznaki pleśni to specjalnie zostawiliśmy ją w spokoju żeby zobaczyć jaki wpływ będzie miała pleśń na smak kiełbasy. I muszę Ci powiedzieć że ja nie zauważyłem specjalnych zmian , oprócz tego że smak był bardziej intensywny (ale to normalne przy wędlinach suszonych). Gdyby ta kiełbasa była surowa, a nie parzona to na pewno kwasowość by się zmieniła , a tak Ph zostało na poziomie kiełbas po obróbce cieplnej. Pozdrawiam. [ Dodano: Wto 22 Sty, 2013 08:47 ]A jeśli chodzi o inne wedliny to owszem były , ale na innej półce i zostały zjedzone zanim pokryły się pleśnią. Wydaje mi się że można zaszczepić inne wedliny pleśnią zeskrobując ją z wyrobów dojrzewających np. salami lub sery pleśniowe. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdor1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Czy mogę prosić o link do przepisu? Kiełbaska wygląda cudnie :clap: Cytuj Dorota Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Krakowska sucha w/g Szczepana - na str. głównej. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zagadka.A ja co miałem na kolację?.Kto zgadnie? :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Wygląda na móżdżek :lol: ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 22 Stycznia 2013 :grin: :clap: Jedynie sprecyzuję ,że to móżdżek po polsku z dzika na wędzonej pachwinie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jedynie sprecyzuję ,że to móżdżek po polskuZasadniczo zgadzam się,ale klasycznie po polsku to tylko cebulka,móżdżek obgotowany w wodzie z dodatkiem octu ,jajka i masełko.Ale potrawa :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zasadniczo robię na smalcu,ale zabrakło i stąd ta pachwina.Reszta się zgadza. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 22 Stycznia 2013 A u mnie dzisiaj na obiadokolacje ale już nie dla mnie ba ja obiadłam się pastą rybną i drożdżówką są nóżki w cieście i do tego sałata ze szczypiorem i śmietaną Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 22 Stycznia 2013 renesi, no cudo :thumbsup: :thumbsup: Coś bliżej na ten temat ??/.Nóżki bez kości czy z kością? itd.... Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nóżki bez kości zamiast kości jest ser żółty i pieczarki z cebulą podsmażone Ciasto drożdzowe pocięte w kwadraty ale może być francuskie Pieczone w tortownicy Miło mi że się podoba :grin: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 22 Stycznia 2013 renesi :clap: Następnym razem jak będziesz to robiła,to poproszę o fotorelację "krok po kroku" . Bardzo fajny pomysł Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 22 Stycznia 2013 :lol: Dziękuję. Małgoś postaram się następnym razem zrobić fotorelacje Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/23/#findComment-263246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.