adamjer Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Września 2011 wędzenie trwało 4 godz. smakuje wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Września 2011 adamjer, Bardzo ładnie!!Gratulacje. :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Września 2011 Jak na pierwszy raz to nie źle.Dla mnie trochę za mocno.Ten deflektor z cegieł to kiepski pomysł.W wędzarni zmienił bym jeszcze podpórki do kijów.Te nacięcia to nie są dobrym pomysłem.Bez nich łatwiej ustawiać kije z wędzonkami. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Września 2011 fajnie fajnie ja też już nie mogę doczekać się pierwszego wędzenia ale na początek to kupie pare pętek białej i je zadymie wole nie ryzykować większej ilości za pierwszym razem pierwsze wedzenie powinno być już w tygodniu ( mam nadzieję że ukończę projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamjer Opublikowano 11 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Września 2011 arkadiusz, Ten deflektor z cegieł to kiepski pomysł. będzie zmieniony, wygięta blacha przymocowana do tylnej ścianki komory wędzarniczej. Zgadzam się z Tobą co do zbyt mocnego przywędzenia , postaram się poprawić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Września 2011 Zgadzam się z Tobą co do zbyt mocnego przywędzenia , postaram się poprawić :grin:Niekoniecznie musisz poprawiać. Jednemu smakują bardziej przewędzone, a drugiemu nie. Sprawa gustu. Ważne czy Tobie smakują. Te nacięcia to nie są dobrym pomysłem.Bez nich łatwiej ustawiać kije z wędzonkami.Czemu tak sądzisz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamjer Opublikowano 11 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Września 2011 miro, smakuje bardzo :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Września 2011 To nic nie zmieniaj, tylko rozkoszuj się smakiem własnego wyrobu :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Września 2011 adamjer, jak na pierwszy raz to bardzo dobrze wyglądają wędzonki :clap: ,zawsze może być lepiej ale wszystko przyjdzie w swoim czasie ,powodzenia w dalszym zadymianiu . fajnie fajnie ja też już nie mogę doczekać się pierwszego wędzenia ale na początek to kupie pare pętek białej i je zadymie wole nie ryzykować większej ilości za pierwszym razem Myślę że o wiele lepszym pomysłem będzie uwędzić kurczaka,niewielki koszt a o smaku nie wspomnę i o wiele zdrowsze niż ta kupna kiełbasa,nie wiadomo z czego :shock: A tu masz link,POLECAM http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-drobiowe/899-weekendowy-kurczak-aromatyczny-dziadka-czesc-i Pozdrawiam i życzę smacznego Bogdan Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Września 2011 Czemu tak sądzisz. Nie jesteś ograniczony odstepami nacięć w belkach. A teraz ja Ciebie zapytam. Czemu te nacięcia mają służyć? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Września 2011 już nie mogę doczekać się pierwszego wędzenia ale na początek to kupie pare pętek białej Witam,ja też kupiłem dwie białe i uwędziłem :sad: ale lepiej zrób coś swojego,jaka by nie była ta biała,zawsze będzie biała ze sklepu. Spróbuj zrobić tak jak radzi bogdan b. Szkoda czasu i kasy na białą ze sklepu :sad: .pozdrawiam Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Września 2011 narazie to musze jeszcze dokończyć moją wędzarnie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7733tj drzwiczki do paleniska ( jeszcze ich nie mam ;-( ) narazie jednak dochodze do siebie po weselisku i poprawinach do 1 w nocy :???: dziś napewno nie kiwne palcem a do pracy na 18 niewiem czy iść bo strasznie z alkomatami wariują ( kopalnia) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Września 2011 Ładne wędzonki :clap: :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamjer Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Września 2011 Rozdałem połowę wędzonek dla rodziny i znajomych . Wędzarnia zdała egzamin (warta tak dużych nakładów pracy z mojej strony)i nawet nie musiałem bardzo kontrolować temperatury bo była bardzo stabilna . Następne wędzenie w połowie października :grin: [ Dodano: Pon 12 Wrz, 2011 12:17 ]Witam,ja też kupiłem dwie białe i uwędziłem :sad: ale lepiej zrób coś swojego,jaka by nie była ta biała,zawsze będzie biała ze sklepu.dokładnie tak jest , będę szukał na forum przepisu na kiełbasę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-175353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamjer Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Września 2011 Dziś mięso zapeklowane a w sobotę 2 wędzenie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Września 2011 adamjer, z fotek i zachowania się siatki wynika, że troszkę z temperaturą przesadziłeś. Kolorek wędzonek również świadczy o mocniejszym zaangażowaniu termicznym. Jak na wędzarnię, osmolenie drzwi i ścianek wędzarni z " elewacja " łącznie w pierwszym wędzeniu, to chyba opalałeś "papą." Tak wiem, trenowałeś na sucho. Jednak cegły - kolor ceramiki ( niebieskawy - jasny granat ) zdradza, że przegrzanie paleniska było zbyt duże. Poćwicz opalanie, kontrolowanie temperatury i pomiar. Zapewne szybko osiągniesz, to co jest właściwe. Ps. "Szynki , schab i boczki wyszły pyszne i nie musiałem ich parzyć." to chyba jest przyznanie się. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Września 2011 w sobotę 2 wędzenie to teraz namieszałeś, będzie trzeba zmienić tytuł tematu :grin: :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandder Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Września 2011 adamjer, Czy mogłbym Twoje zdjecia wykorzystać do Animacji ?? Bardzo ladnie! Niedługo ja wstawie zdjecia z mojego 1 wędzenia! Cytuj Smacznegoo!Forum o robotyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamjer Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Września 2011 Czy mogłbym Twoje zdjecia wykorzystać do Animacji ?? Bardzo ladnie! Niedługo ja wstawie zdjecia z mojego 1 wędzenia!Jasne, że tak to co podaję na forach jest do dyspozycji :grin: tylko nie podpisuj ich "Tak nie powinno się wędzić" :blush: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Września 2011 ....zachowania się siatki wynika, że troszkę z temperaturą przesadziłeś. Kolorek wędzonek również świadczy o mocniejszym zaangażowaniu termicznym. Andy, co wywnioskowałeś z "zachowania się siatki" ? Kolorek ?? dla mnie bardzo OK. Może rzecz gustu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg04 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 1 Października 2011 WitamPięknie uwędzone Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6036-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-177988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.