myth Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 4 Grudnia 2012 ANNAM, gulasz wyszedł super świetne mięsko, i na pewno nie było ostatni raz robione u mnie w domku http://img571.imageshack.us/img571/6652/pb170490.th.jpghttp://img163.imageshack.us/img163/5845/pb170491.th.jpghttp://img194.imageshack.us/img194/1699/pb170494.th.jpg http://img854.imageshack.us/img854/7361/pb170495.th.jpghttp://img12.imageshack.us/img12/6616/pb170501i.th.jpghttp://img22.imageshack.us/img22/1152/pb170505.th.jpg http://img268.imageshack.us/img268/280/pb170515.th.jpghttp://img26.imageshack.us/img26/4464/pb170524.th.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/8128/pb170525.th.jpg Tadammm... taki był przebieg produkcji kangurzego gulaszu Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-254162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Do tego gulaszu proponuje flatbread, na prawde berdzo dobrze pasuje . Gratuluje, wyglada pysznie :thumbsup: :clap: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-254169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 4 Grudnia 2012 My zjedliśmy kangurka z ryżykiem Bardzo smaczny Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-254174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Z tym kangurem to gorzej... chociaż gdzies widziałem taką restaurację - chyba w Amsterdamie - dania tylko ze strusia, kangura, krokodyla...Ale jak sie wybiore na Islandie to spróbuje Hrefnukjot i jak dam rade to hakarl tez... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-254177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 4 Grudnia 2012 jacinto, spoko, a do rekina najlepszy napitek to kminkówka, bennivin Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-254179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Przedświąteczny maraton wędzarniczy rozpoczęty .... http://img37.imageshack.us/img37/5909/pc150923.th.jpghttp://img267.imageshack.us/img267/5783/pc150924.th.jpghttp://img13.imageshack.us/img13/9083/pc150002s.th.jpghttp://img837.imageshack.us/img837/9669/pc150003.th.jpg Ociekanie całą noc, osuszanie 2,5 h w wędzarni ok 55-60 stopni, wędzenie ok 3,5 h, dopiekanie temp. 90+ ok.2 h+, do ok. 70 stopni w środku wyrobu ... Tak więc kawałków mięsiwa uwędzone i tym razem dopieczone w wędzarni ... popołudniu kiełbasa sejmowa będzie uwędzona Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Piękny kolorek :wink: Jakim drzewkiem zadymiałeś? Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 16 Grudnia 2012 BUK-OLCHA Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Super ! żeby mi tak wyszło to będe happy :wink: Ja na świąteczny maraton szykuję:20 kg.kiełbaska Robsona :tongue: 4 szynki2 balerony2 boczkidrzewo jakie posiadam to trochę owocu typu wisnia,czereśnia,brzoskwinia i grab który bardzo wolno się spala. . .bynajmniej tak zauważyłem. Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dzięki, ale do mistrzostwa jeszcze długa droga Ja dziś wędzę 26 kg sejmowej, a w piątek jeszcze kilka szynek,boczków, baleron i polędwice z odrobinką tłuszczyku... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 16 Grudnia 2012 O la la to prawdziwy maraton :grin: ja wędzę 22.12 bo wtedy mam wolny weekend bedzie swieze :thumbsup: Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 16 Grudnia 2012 No ja w grudniu już po 4 wędzeniach Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-256827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Troszkę zaległej kiełbaski sejmowej , ostatniej fotek nie zrobiłem.... dzisiaj wiązanie szynek, baleronów i innych boczków.... a jutro wędzenie... http://img833.imageshack.us/img833/235/pc030738.th.jpghttp://img72.imageshack.us/img72/5598/pc040740.th.jpghttp://img849.imageshack.us/img849/1538/pc040741.th.jpghttp://img534.imageshack.us/img534/3425/pc040742.th.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/2434/pc040743.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 20 Grudnia 2012 myth, ale piękne kolory ^^ a jaka ilość :grin: całe miasto chyba na święta zaopatrzysz :P :thumbsup: :clap: pozazdrościć! osuszanie 2,5 h w wędzarni ok 55-60 stopni, wędzenie ok 3,5 h, dopiekanie temp. 90+ ok.2 h+, do ok. 70 stopni w środku wyrobu ... :thumbsup: przy takim procesie wychodzą soczyste? smakować muszą bosko Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 20 Grudnia 2012 pis67, Nie jest jak chlopska ... sejmowa(czosnkowa), to jedynka z szynki i jako dwojka boczek w stosunku 6/4 ... dodatek wrzatku i naparu ze 120 gram czosnku itd. itd... a to, ze dopiekana - fakt ... :D Boczku, sa soczyste, kwestia pilnowania temperatur itd. itd... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Kiełbaska sejmowa po "kilku" dniach zwisania w wędzarni, to jedyne miejsce gdzie mogę na spokojnie przechowywać np. kiełbaskę do podsuszenia, na dworze ok 3-6 stopni i tyleż samo w wędzarni ... Super w smaku, ładnie się pomarszczyła... http://img191.imageshack.us/img191/8376/pc220068.th.jpghttp://img132.imageshack.us/img132/6369/pc220069.th.jpghttp://img823.imageshack.us/img823/4188/pc220070.th.jpg No i coś na święta.... http://img10.imageshack.us/img10/8736/pc200055.th.jpghttp://img163.imageshack.us/img163/9296/pc200057.th.jpghttp://img197.imageshack.us/img197/9762/pc200065.th.jpg Tym razem przy polędwiczce zostawiłem odrobinkę tłuszczyku ... http://img526.imageshack.us/img526/1796/pc200058u.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Kiełbaska sejmowa po "kilku" dniach zwisania w wędzarni, to jedyne miejsce gdzie mogę na spokojnie przechowywać np. kiełbaskę do podsuszenia, Co to, U Ciebie nie dojrzewa, tylko się podsusza? Na Święta jest tego trochę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 22 Grudnia 2012 pis67, .. no u mnie się podsusza.... dopiekana w wędzarni była, więc nijako nie ma szans na "dojrzewanie" hehe... dobre było No jest troszkę, ale i rodzinka liczna, więc i zamówień było sporo.... Pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-257983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 23 Grudnia 2012 No i tak wyszło wczoraj ... Wędzone, parząne i podwędzane ponownie... http://img171.imageshack.us/img171/7882/pc220080.th.jpghttp://img571.imageshack.us/img571/9749/pc220081.th.jpg http://img832.imageshack.us/img832/8208/pc220086mn.th.jpg http://img441.imageshack.us/img441/3770/pc220089.th.jpghttp://img849.imageshack.us/img849/2705/pc220092.th.jpg A te dopiekane w wędzarni http://img62.imageshack.us/img62/7253/pc220100.th.jpghttp://img831.imageshack.us/img831/7479/pc220114.th.jpghttp://img688.imageshack.us/img688/5478/pc220116.th.jpg http://img832.imageshack.us/img832/7387/pc220118.th.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/5254/pc230122a.th.jpg No to tyle na ten rok Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-258250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 25 Lutego 2013 Pis'owa grillowa, z moimi modyfikacjami... rozdrobnienie takie samo, dodałem wołowego do ścięgnistego, bo troszkę mało na klej było ... przyprawy dałem w innych proporcjach, więcej majeranku i czosnku ... pieprz 2gramy na kg, sól 17gram na kg. osadzałem całą noc, gdyż wczoraj się nie wyrobiłem... dzisiaj podsuszanie ponad godzinkę i wędzenie ok 1h 20 minut ok 55 stopni ... parzenie ok.30 minut w temp.72 stopnie... Mięsko podzielone rozdrobnione ... http://img706.imageshack.us/img706/5315/p2240418.th.jpghttp://img29.imageshack.us/img29/4238/p2240420c.th.jpghttp://img32.imageshack.us/img32/7306/p2240422.th.jpghttp://img850.imageshack.us/img850/1123/p2240423.th.jpg Oczywiście mojej małej pomocnicy nie mogło zabraknąć... no i kiełbaska w wędzarni ... http://img138.imageshack.us/img138/3518/p2240426.th.jpghttp://img853.imageshack.us/img853/5492/p2250444.th.jpg Po uwędzeniu i w trakcie parzenia ... degustacja po sparzeniu była oczywista http://img195.imageshack.us/img195/4222/p2250449.th.jpghttp://img826.imageshack.us/img826/9819/p2250458.th.jpghttp://img59.imageshack.us/img59/1310/p2250462.th.jpg Efekt po schłodzeniu http://img341.imageshack.us/img341/6653/p2250463.th.jpg Dodam, że na stałe zagości w "moim repertuarze" dzięki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-271097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 22 Marca 2013 http://img823.imageshack.us/img823/4931/p3220206.th.jpghttp://img843.imageshack.us/img843/6743/p3220210.th.jpghttp://img685.imageshack.us/img685/3033/p3220211.th.jpg A to mój sposób wiecie na co :D :shock: http://img22.imageshack.us/img22/9051/p3220209.th.jpg Dzięki za podpowiedzi... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-276416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 22 Marca 2013 Mnie by korciło by ten tłuszcz pousuwać, ale nie rób tego bo zniszczysz jelita. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-276425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 22 Marca 2013 Chyba poczekam do jutra... może ktoś jeszcze poratuje Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-276468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 23 Marca 2013 Witam... wspomoże mnie ktoś wskazówkami do zdjęć powyżej? Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-276555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 23 Marca 2013 I moja kaszanka wg. Pisa.... chłodzi się ... do całego jej składu dodałem serce i pokrojoną w kostkę , sparzoną wątrobę... reszta z nadziewarki już z cebulką usmażona i pochłonięta... pyszności ... http://img542.imageshack.us/img542/2410/p3230228.th.jpg A także świąteczna biała.... http://img15.imageshack.us/img15/8884/p3230227.th.jpghttp://img837.imageshack.us/img837/899/p3230224.th.jpg Biała wyszła cudowna... oczywiście przepis strony WD ta biała smakuje mi niezmiennie Tym razem dowaliłem czosnku i majeranku nieco więcej niż zwykle... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/11/#findComment-276744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.