andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 4 Lutego 2015 Kolorki śliczne . No i tak trochę na śniadanko jest. Brawo !! Pozdrawiam . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-402297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam myth ładne wędzonki ,jakiego drewna używasz do wędzenia Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-402341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 4 Lutego 2015 Używam zrębków wędzarniczych kupionych u Mira Buk-Olcha Arko, Einshellku ... właśnie dlatego dałem dwa zdjęcia, z i bez lampy... kolor naprawdę jest taki jak na doświetlonym zdjęciu ... pozdrawiam Was Dzięki Tak , papryka słodka Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-402501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Witam myth tak myślałem że używasz buku olchy mam podobne kolorki Edytowane 5 Lutego 2015 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-402843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 6 Lutego 2015 Kolorki jak z bajki;))smacznie... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-403133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 7 Lutego 2015 Wiesław, rzeczywiście podobne Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-403282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 25 Lutego 2015 Halusiowe kabanosy Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-407405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 25 Lutego 2015 Halusiowe kabanosy Wyglądają bosko... Michał.. sporo tego narobiłeś.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-407413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 25 Lutego 2015 WOW Michaś Całkiem spora produkcja Ale ...albo mam ''zwidy''... albo nadziewałeś maszynką... ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-407421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 26 Lutego 2015 http://www.sherv.net/cm/emo/angry/swearing-rage-smiley-emoticon.gifNo i narobiłeś mi roboty! Będę musiał także zrobić te Halusiowe! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-407498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 28 Lutego 2015 DZięki ... nadziewane nadziewarką ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-408131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 8 Marca 2015 Po ponad miesięcznym dojrzewaniu sprawa ma się następująco .... I bardziej z przodu wszystko peklowane ok 18 dni, dojrzewanie miesiąc i 3 dni Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 8 Marca 2015 Pysznie kolego???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 8 Marca 2015 Genialne, gdybyś wszystkie foty machnął z lampą to poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 8 Marca 2015 Piknie Panie, nie mów tylko, że kroiłeś tym kozikiem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 8 Marca 2015 Spostrzegawczy jesteś Pisie Kozik do foto, krojone na krajalnicy ... Dzięki chopoki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 8 Marca 2015 Polędwicę to robię często, ale karkówki jeszcze nie wykonałem. Po Twoich fotkach to mnie ochota właśnie na karkówkę naszła. Trzeba będzie zrobić. Ja robię zawsze wg przepisu na polędwicę ala parmeńskie. Jak robiłeś swoje wędliny bo 18 dni peklowania to raczej trochę inne podejście. No i gdzie trzymasz mięso w trakcie dojrzewania ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) gdybyś wszystkie foty machnął z lampą to poezja. a broń boże! tylko nie z lampą! po co przepalone światła i smoliste cienie?wystarczyłoby tylko trochę światła słonecznego, kawałek styropianu czy białego kartonu do doświetlenia od przodu i byłoby miodzio opssss ... zagalopowałem się Islandia i światło słoneczne :facepalm: Edytowane 8 Marca 2015 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 8 Marca 2015 Całkowicie nieopatrznie zapeklowane na mokro, a po kilku dniach zdecydowałem się na dojrzewające ...postanowiłem za radami kolegów doczekać procesu peklowania mokrego i potem postępowałem już jak przykazano ... wędziłem kilka godzin, potempowisiało w lodówce kilka dni, nastepnie w przyprawy, w pieluchę i do lodówki ... temp ok. 5-6 st. no i wczoraj po "macanku" doszedłem do wniosku, że trza by odpieczętować... rezultat mnie zaskoczył, bo pyszne, aromatyczne, soczyste... cieniutkie plasterki na krajalnicy i uczta jakich mało ... połówkę zostawiam do bierzącej konsumpcji, drugą połówkę pakuję jutro próżniowo, a druga karkówa powisi jeszcze z tydzien, albo dwai wtedy do niej zajrzę ... Maad ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-410681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Moja wariacja białej kiełbachy ... Tym razem zamiast wołowego, dodałem koniny ... efekt rewelacyjny ... 13 kg jej wyszło .... Obawiałem się, ze będzie zbyt chuda, taki mi się trafił surowiec, ale ku mojemu zdziwieniu nie jest gumowata... jest fajnie zbita, a w smaku na prawdę rewelka No i wody tez poskompiłem, bo dałem tylko 300 ml na całość ... dodałem do koninki i z nią wymieszałem ..... jedyny minusik, to powietrze, miałem powykłuwać, ale zapomniałem ... cóż nobody is perfect TYm razem również mięsko przyprawiłem dzień wcześniej ... pieprz 1,5gr/kg , majeranku sporo bo 5 gr/kg , sól 2% z całej masy, ok 20 ząbków czosnku, chińczyka ... :P Mięso to : łopatka 5 kg,boczek 5,5 kg, chabeta z golonkami 2,5 kg Edytowane 27 Marca 2015 przez myth Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-416116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 27 Marca 2015 Moja wariacja białej kiełbachy ... Bardzo ładne wariacje!! Ja moją "białą inicjację" będę robił w przyszłym tygodniu przed świętami... zobaczymy jak wyjdzie, teoretyczne przygotowanie już jest więc teraz tylko przeobrazić to w rzeczywistość Swoją drogą to jestem ciekawy jak smakuje z tą koniną.... nigdy końskiego mięsa jeszcze nie miałem okazji smakować Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-416136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 27 Marca 2015 W smaku podobne do wołowego, ale dużo słodsze, szczerze mówiąc źrebina podchodzi mi bardziej , jeśli mowa np. o gulaszu Dzięki , pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-416160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 29 Marca 2015 Mobilnie na balkonie ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-416822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 29 Marca 2015 Co tu dużo mówić cudo :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-416828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) No i świątecznie i poświątecznie ... Gravlax Tatarek z łososia Norweskiego 1wszy szynkowar .... wsad to boczek, wołowina i schab ... Chorizo wg Betiota Bastruma 2 etapy zakończone Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez myth Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/17/#findComment-419228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.