andrzej k Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 4 Października 2012 Andrzejku - samo siemię lniane , tak jak piszą Arek i einshel jest na pewno zdrowe ale w smaku be . Co do be , to może należy znaleźć ilość ziarenek na szklankę . :smile: Jutro zrobię próbę , a jeszcze dzisiaj tak jak sikorka , całe ziarenka na ząb . :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 4 Października 2012 andrzej k napisał/a: Właśnie , może ktoś wie jak to zrobić Zalewa gotującą wodą i pije.Łyżeczka mielonego na pół szklanki wody.Pfuj :grin:Ale ''gładko'' wchodzi... mi tam smakuje :wink: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 4 Października 2012 U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany deczko posolony i chlebek (nareszcie nasz polski) Samo zdrowie . a spóbuj dodać kilka kropel dobrego octu balsamicznego. Jadłem we Włoszech taką oliwę z odrobiną octu balsamicznego (i szczypta soli druboziarnistej) i do tego gorąca bułeczka :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 4 Października 2012 EL GREGOR, ten specjał Budwigowy to wtopa kasy polecała mi go kiedyś pewna lekarka.. acz zaznaczyła, że na jedno wyjdzie jak zamiast w aptece, kupię w normalnym sklepie olej lniany :P Co ciekawe powiedziała też, że nie przynosi on jakichkolwiek korzyści, jeżeli nie spożywa się go w odpowiedni sposób - tj. (sposób, który zapamiętałem) zmiksować 2 łyżki oleju lnianego z serkiem twarożkowym (może być np. wiejski).. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 4 Października 2012 :grin:P-B Ja mieszkam na wsi i w naszych normalnych sklepach to takiego oleju brak :sad: Jedynie gdzie go mogę kupić to tylko w aptece. To jest taka różnica między wsią a stolicą :grin: Taka mała uwaga do mielonego siemienia lnianego.Po zmieleniu trzeba w ciągu trzech dni go zużyć bo inaczej utlenia się podobnie tak jak masło :!: dlatego trzeba mielić na bieżąco. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 4 Października 2012 Mam jeszcze siemię lniane , jest lepsze od oleju tylko muszę zacząć je stosować . Właśnie , może ktoś wie jak to zrobićŁyżkę stołową siemienia zmiel w młynku udarowym i zalej ciepłą wodą. Pij od razu. Takie zmielone siemie zachowuje kwasy Ω3 nie naruszone do 15 minut. Po tym czasie stopniowo się degradują. Dwutygodniowa kuracja idealnie obniża trójglicerydy , LDL oraz podwyższa HDL. Poprzęcki poleca inny sposób serwowania: zmielone j.w. siemię sklejamy odrobiną miodu i jemy jak sezamki. Ale to chyba wersja nie dla Ciebie Andrzeju :???: Bardzo ważna jest konsumpcja tuż po zmieleniu, ponieważ kwasy Ω3 bardzo szybko się utleniają. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 5 Października 2012 Łyżkę stołową siemienia zmiel w młynku udarowym i zalej ciepłą wodą. Pij od razu. Aniu dzięki . Teraz na próbę łyżeczka od herbaty na sucho do pogryzienia . Nawet mi to odpowiada i smakuje . Jeszcze łyżeczka i norma wykonana . :grin: Z ciepłą wodą pozostawię jak gryzienie się znudzi . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 5 Października 2012 Andrzeju, sprzedam Ci przedni patent na spożycie siemienia lnianego :P zdrowe to i przy okazji przepyszne.. mianowicie praży się siemię w sporej ilości i mieli - od razu wkręca się do świeżo utłuczonego puree ziemniaczanego :thumbsup: Nie wiem jak prażenie wpływa na wszystko to co dobre w sumie.. ale smak jest obłędny, mocno orzechowy. Jeżeli bez prażenia to coż tego smaku nie uzyskamy, ale zawsze to jakiś sposób na spożycie mielonego siemienia Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 5 Października 2012 Witam. Oto mój sposób na smaczne spożywanie siemienia lnianego. Co prawda dni sie już nie zgadzają, bo zaczynam w środę aby już w piątek móc normalnie konsumować ze współspaczką. Wszystko smaczne, wypróbowane i tanie. Mogę podesłać listę zakupów, jeśli kogoś to zainteresuje. Jest to dieta dr.Ba....yna. Tzw weeckendowa. Można znaleźć w sieci. PZDR Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 5 Października 2012 Andrzeju, sprzedam Ci przedni patent na spożycie siemienia lnianego PBoczku dzięki . Problem z tym że ziemniaków jadam bardzo mało a ziemniaki puree odpadają zupełnie . Dla mnie to najlepiej na surowo względnie zmielone z ciepłą wodą . Przechylę szklaneczkę i idę dalej . :tongue: :grin: :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 6 Października 2012 :grin: woda,płatki owsiane,płatki ryżowe,otręby pszenne,siemię lniane :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 6 Października 2012 Makrelka wędzona... :thumbsup: ( ale sklepowa... :sad: ) świeży, chrupiący chleb z masłem i cieniutko pokrojoną cebulą... :thumbsup: Ps. nie mam aparatu... :devil: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-241848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 7 Października 2012 Zostawiłem sobie z wczorajszej produkcji pasztetu słoikowego z kawałkami głowizny trzy wątróbki indycze i dziś śniadanko . http://imageshack.us/a/img525/6854/001dhv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 7 Października 2012 Henio ja dzis rowniez zaczynam dzionek podrobowo :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 7 Października 2012 :grin: to dajecie sobie koledzy po talerzu :shock: :thumbsup: a myślałem Heniu,że olej lniany z chlebkiem zagości u CIEBIE co dzień rano.Dzisiaj u Mnie też taka sama porcja jak wczoraj :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 7 Października 2012 to dajecie sobie koledzy po talerzu a myślałem Heniu,że olej lniany z chlebkiem zagości u CIEBIE co dzień rano.Dzisiaj u Mnie też taka sama porcjaGrzesiu to ty już tak na stałe na smarowanie olejowe przeszedłeś :wink: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 7 Października 2012 Nie wiem jak prażenie wpływa na wszystko to co dobre w sumie.. Jak wpływa? Fa-tal-nie ! Nawet zwykłe tłoczenie i przechowywanie na zimno, czyli w temperaturze "pokojowej" powoduje utlenianie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jeżeli już coś popijać to proponuję oleje tzw. 10-stopniowe. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 7 Października 2012 Dla mnie kiszka z chlebem, zestaw zgagotwórczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 8 Października 2012 Witam Dzisiejsze śniadanko :thumbsup: Kacza wątroba i to co widać na zdjęciu :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 8 Października 2012 Mojego śniadania przy Waszych kiszkach i wątrobach to nawet jeść się odechciewa :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 8 Października 2012 Mojego śniadania przy Waszych kiszkach i wątrobach to nawet jeść się odechciewa :wink: A bo byś tą kukurydzę zostawił dla .............. zapewne się domyślasz . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 8 Października 2012 Mojego śniadania przy Waszych kiszkach i wątrobach to nawet jeść się odechciewa :wink: A bo byś tą kukurydzę zostawił dla .............. zapewne się domyślasz . :smile: Gorąco pozdrawiam No nie wiem czy i one zechciały by taką posną kukurydzę? :lol: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-242323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 19 Października 2012 Dzisiaj na śniadanie mix sałatka . :smile: Jajka gotowane , pomidor , ogórek kiszony , rzodkiew , ser ricotta , szczypior od cebuli , sól i pieprz do smaku . :thumbsup: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-244278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 22 Października 2012 Pasta boczkowa plus papryka konserwowa Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-244967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 27 Października 2012 No nie wyrzucać że... :rolleyes: http://img208.imageshack.us/img208/5659/024ro.jpg Serek i szynku własnego przygotowywania, litewski chleb z kminkiem "VAKARAS"(Wieczór), papryka. Gorycz niepowodzeń zapił prawdziwej kawie z śmietanką. I można żyć... :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/8/#findComment-246116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.