menzur Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 12 Marca 2013 Jak nie macie termokurczliwych to po parzeniu możecie sprasować do wystygnięcia, żeby się ścisnęło .Tak, widziałem jak to robisz i bogdan b też, w końcu jesteście moimi mentorami. :blush: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-274385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 29 Marca 2013 Sernik Krakowski , specjalnie na Święta :thumbsup: upieczony przez LP http://img6.imageshack.us/img6/214/wyrobyisprzet012.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-278284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Przyszedł czas na odpoczynek od świątecznych wyrobów :grin: i postanowiłem zrobić troszkę wątrobianki , oczywiście pod nadzorem :wink: Kol. Arkadiusza . Skład : II wp 2,4 kg Podgardle 1.8 kg Wątroba 1,3 kg Skórki 0,4 kg Przyprawy : Sól - 17 g / kg Pieprz - 1 g / kg Majeranek - 1,5 g / kg Cebula świeża - 25 g / kg Wykonanie : Mięso , podgardle i skórki gotowane i zmielone 2 x na fi 2 mm , wątroba surowa zmielona na fi 2 mm i potraktowana blenderem .Podczas mieszania dodałem przyprawy i 0,6 litra rosołu z gotowanego mięsa . Farsz nabiłem w jelita wołowe fi 45 - 50 i parzyłem przez 50 min w temperaturze 80 st . Po ostudzeniu wyglądała tak , jeszcze nie całkiem związała ale musiałem spróbować :grin: w smaku- :thumbsup: poezja http://img716.imageshack.us/img716/1503/wyrobyisprzet079.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img14.imageshack.us/img14/5510/wyrobyisprzet080.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-279262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Przyszedł czas na odpoczynek od świątecznych wyrobów :grin: i postanowiłem zrobić troszkę wątrobiankiPyszniutko wygląda :thumbsup: Bodzio czy będziesz ją wędził :question: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-279305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ładna wątrobianka. :thumbsup: :clap: Zrobiłeś mi smak na jakąś pasztetową, która już dawno jadłem. Będę musiał coś skombinować chociaż nie mam dostępu do naprawdę świeżej wątróbki, a nie lubię kupować takie rzeczy w supermarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-279342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Bodzio czy będziesz ją wędził :question: :wink: Halinko tym razem nie , jestem ograniczony czasowo a była by z pewnością jeszcze lepsza :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-279352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 3 Maja 2013 Po zakupie blondynki została głowa i trochę podrobów , postanowiłem zrobić salceson - taki domowy :grin: Dokupiłem jeszcze jedną głowę , serca wieprzowe i drobiowe oraz parę nóżek wieprzowych . Oto efekt końcowy :thumbsup: http://img259.imageshack.us/img259/8527/wyrobyisprzet082.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 3 Maja 2013 :thumbsup: :clap: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 3 Maja 2013 :clap: :clap: :thumbsup: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 3 Maja 2013 Ładnie salceson się prezentuje. :clap: Narobiłeś mi apetytu na salceson. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 3 Maja 2013 bogdan b, to cicha woda prezentuje zacny salcesonik, a w prawym górnym rogu nieśmiało nóżka wystaje :tongue: wieczorek literacki się szykuje? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 3 Maja 2013 WITAM PANIE BODZIU B. czy mógłby pan szerzej opisać proces produkcji salcesonu . dla nowicjuszy ??? pozdrawiam i dużo zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 3 Maja 2013 WITAM PANIE BODZIU B. czy mógłby pan szerzej opisać proces produkcji salcesonu . dla nowicjuszy ??? pozdrawiam i dużo zdrowia życzę Kolego king_lpk w tym temacie masz wszystko, przejdz do wcześniejszych postów . Bodzio bardzo ładnie opisuje proces produkcji nie jednego salcesonu :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-283385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 14 Maja 2013 A co z resztą blondynki zrobiłeś Bogdan, bo widać tylko głowę?? :lol: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-284548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam , troszkę popracowałem dzisiaj z wędzarnia i udało się zrobić trochę kiełbasy - kruchej . Kiełbasa po wędzeniu http://imageshack.us/a/img689/7736/wyrobyisprzet003.jpg Jeszcze ciepła po parzeniu, w przekroju http://imageshack.us/a/img822/7135/wyrobyisprzet005.jpg Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-287896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 9 Czerwca 2013 udało się zrobić trochę kiełbasy - kruchejciepła po parzeniu Bogdan z jakiego przepisu korzystasz, ja jak kruchą robiłem to zawsze podpiekałem. I w sumie to tak myślałem że kruchą tylko się podpieka a nie parzy :rolleyes: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-287903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam , troszkę popracowałem dzisiaj z wędzarnia i udało się zrobić trochę kiełbasy - kruchej . Bodzio... Tobie zawsze się udaje... a wyrób przepięknej urody :thumbsup: Jeszcze ciepła po parzeniu, w przekroju Taką najbardziej lubię... :wink: Krzysiu... przepis jest na pierwszej stronie tematu :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-287909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam , troszkę popracowałem dzisiaj z wędzarnia i udało się zrobić trochę kiełbasy - kruchejŚliczności ta Twoja kiełbaska :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-287937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Krzysiu... przepis jest na pierwszej stronie tematu :wink: dlaczego ta kiełbasa jest nazwana kruchą? przepis jak każdy inny :rolleyes: z tego co pamiętam do kruchej to gorąca woda albo wysoka temperatura wędzenia, a w przepisie ani o jednym ani o drugim :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-288062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 10 Czerwca 2013 dlaczego ta kiełbasa jest nazwana kruchą? przepis jak każdy innybendetto, nie dodajesz wody... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-288068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 10 Czerwca 2013 nie dodajesz wody... czyli brak wody+krótkie wyrabianie=brak kleju i większa kruchość? 1 Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-288071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 11 Czerwca 2013 @halusia@ napisał/a: Krzysiu... przepis jest na pierwszej stronie tematu :wink: dlaczego ta kiełbasa jest nazwana kruchą? przepis jak każdy inny :rolleyes: z tego co pamiętam do kruchej to gorąca woda albo wysoka temperatura wędzenia, a w przepisie ani o jednym ani o drugim :wink: Przepraszam to ja wprowadziłam Cię w błąd... przepis na kruchą Bogdan podaje na stronie 7 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7846&postdays=0&postorder=asc&start=90 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-288162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Przepraszam to ja wprowadziłam Cię w błąd... przepis na kruchą Bogdan podaje na stronie 7 Witam , dawno nie zaglądałem na forum :sad: Halinko ta kiełbasa ze str 7 też jest krucha ale konkretny przepis na kruchą znajduje się tutaj . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8200 Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-290165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 1 Września 2013 Witam , troszkę wczoraj popracowałem z wędzarnią, oto efekty Kilka szynek i słoninka w papryce , była jeszcze polędwica ale już ja dzieci uprowadziły :lol: http://img15.imageshack.us/img15/5509/5m5o.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img138.imageshack.us/img138/8317/rkam.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-298624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 1 Września 2013 Jak ja bym taką słoninkę wessał :thumbsup: niestety póki co tylko popatrzeć mogę i oko pocieszyć :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/10/#findComment-298637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.