tomaj77 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wkroczyłem w temat serów Za co dziękuje adrzejowi.k To moje dziewicze dzieła ociekają Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wkroczyłem w temat serówTomaj, pikne serki, :clap: ale to chyba nie oscypki jeszcze ? To białe twarogowe ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Grudnia 2011 To białe twarogowe ? To co wiem to są podpuszczkowe . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Grudnia 2011 To białe twarogowe ? Nie pokemonku białe al,a osypki niestety brak wędzarni To był wyrób podpuszczkowy z mleka krowiego :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Coraz bardziej się na sery nakręcam, jak oglądam takie wyroby! :clap: :wink: . Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Coraz bardziej się na sery nakręcam, jak oglądam takie wyrobyJa też , ja też... oj tomaj musimy się na jakis wieczór umówić.... na pogawędkę Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Grudnia 2011 To fotki z mojego debiutu w serach Ciąg dalszy :lol: :lol: Serki Dominika al,a oscypkiRicotta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Wczoraj zakupiłem 6kg mięsa 4kg Od szynki (rąbanka z/s z/k)1,3kg Boczku z/s0,85kg podgardla Docelowo uzyskałem po obróbce 5kg surowca Zapeklowałem 19g peklosoli na 1kg czas 17godz Zmieliłem wszystko na fi8 Dodałem na całość 15g czosnek mielony, 15g p.biały, 20g kolendra, 9g majeranku, 250ml wody Całość wyrobiłem I nabiłem w jelita O dwojakim rozmiarze To w kal.32 na sparzenie od razu tak zwanie na biało Resztę w 28-32 Co z tym będzie to się okaże :lol: Po sparzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Z tą kolendrą to pojechałeś :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Resztę w 28-32 Co z tym będzie to się okaże :lol: Pewnikiem będzie zjedzone a w jakiej formie to najmniej ważne :grin: Pozdrawiam i życzę smacznego :smile: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 17 Grudnia 2011 20g kolendraO rany... i jak w smaku ??? Dla mnie to jak na 6kg kiełbasy to z 14g za duzo tej kolendry... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Oj przepraszam czeski błąd palec zamiast na 1 wskoczył na 2 Ale moi doświadczeni Bracia nie dadzą zginać DZIĘKI miało być 10 g :blush: :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Kiełbasa którą nazwałem Kiełbasą Kariny Tomku .. czy nazwa kiełbasy pochodzi od imienia Twojej żonki?? Bardzo ładna wędlina... :clap: :thumbsup: szkoda że nie masz gdzie uwędzić... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Grudnia 2011 nazwa kiełbasy pochodzi od imienia Twojej żonki?? Córeczki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wczoraj wykonałem Pobiedziską nie wędzoną i w jelitach kiełbasianych Przepraszam za zdjęcie GSM o słabym aparacie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wczoraj wykonałem Jak Tobie i rodzince smakuje . Szkoda że nie możesz jeszcze wędzić . Wędzona ma o wiele lepszy smak . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Stycznia 2012 No wiem jeszcze troszkę :tongue: Zamroziłem i tu pytanie czy jak odmrożę to mogę wędzić czy to nie ten produkt :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wczoraj wykonałem Pobiedziską nie wędzoną i w jelitach kiełbasianych I ja pewnie się skuszę na ten weekend zrobić Wątrobiankę Pobiedziską i to w takich jelitach bo innych nie posiadam . Nawet nie mam możliwości gdzie ich kupić .. :rolleyes: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zamroziłem i tu pytanie czy jak odmrożę to mogę wędzić czy to nie ten produkt :question: Będziesz mógł . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zamroziłem i tu pytanie czy jak odmrożę to mogę wędzić czy to nie ten produkt Ja nie widzę przeciwskazań. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wczoraj wykonałem Szynkę w prasce posiłkując się przepisem DZIADKA https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1003&postdays=0&postorder=asc&start=75 lecz bez golonki same mięso szynki Parę fotek za jakość zdjęć przepraszam [ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 20:56 ]Drugą rzeczą jaką wykonałem była polędwica wykrojona ze schabu część bardziej karkowa Peklowana na mokro według tabeli Szczepana Parzona w osłonce barierowej od mira Taki efekt(polecam fajna sprawa) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wczoraj wykonałem Szynkę w prasce I muszę przyznać że szynka wygląda bardzo apetycznie.. :thumbsup: Dzięki że przypomniałeś mi o tym przepisie. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Stycznia 2012 I jaka Twoim zdaniem ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Stycznia 2012 I jaka Twoim zdaniem ? Powiem tak robiłem ja już i smakuje w domu to zdanie moje jest na TAK :grin: Tym razem nie dałem golonki i żelatyny brak galaretki W ilości zadowalającej :wink: Innej różnicy nie ma Aha ja nie daję przypraw do niej tylko pekluje 18g na 1kg 48godz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Lutego 2012 To moje serowarstwo środowo-czwartkowe :grin: Serki a'la oscypek "Serki Dominika" I dwie ricotty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-201858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.