Skocz do zawartości

Wyczyny tomaj-a77


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Wkroczyłem w temat serów

Tomaj, pikne serki, :clap: ale to chyba nie oscypki jeszcze ? To białe twarogowe ?

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191044
Udostępnij na innych stronach

Coraz bardziej się na sery nakręcam, jak oglądam takie wyroby

Ja też , ja też... oj tomaj musimy się na jakis wieczór umówić.... na pogawędkę :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191092
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zakupiłem 6kg mięsa

4kg Od szynki (rąbanka z/s z/k)

1,3kg Boczku z/s

0,85kg podgardla

Docelowo uzyskałem po obróbce 5kg surowca Zapeklowałem 19g peklosoli na 1kg czas 17godz Zmieliłem wszystko na fi8 Dodałem na całość 15g czosnek mielony, 15g p.biały, 20g kolendra, 9g majeranku, 250ml wody Całość wyrobiłem I nabiłem w jelita

O dwojakim rozmiarze To w kal.32 na sparzenie od razu tak zwanie na biało

Resztę w 28-32 Co z tym będzie to się okaże :lol:

Po sparzeniu

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191329
Udostępnij na innych stronach

Z tą kolendrą to pojechałeś :cool: :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191335
Udostępnij na innych stronach

Resztę w 28-32 Co z tym będzie to się okaże :lol:

Pewnikiem będzie zjedzone a w jakiej formie to najmniej ważne :grin:

 

 

Pozdrawiam i życzę smacznego :smile:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191338
Udostępnij na innych stronach

20g kolendra

O rany... i jak w smaku ??? Dla mnie to jak na 6kg kiełbasy to z 14g za duzo tej kolendry...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191340
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa którą nazwałem Kiełbasą Kariny

Tomku .. czy nazwa kiełbasy pochodzi od imienia Twojej żonki??

Bardzo ładna wędlina... :clap: :thumbsup: szkoda że nie masz gdzie uwędzić... :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-191359
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj wykonałem

 

Jak Tobie i rodzince smakuje . Szkoda że nie możesz jeszcze wędzić . Wędzona ma o wiele lepszy smak . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197804
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wykonałem Pobiedziską nie wędzoną i w jelitach kiełbasianych

I ja pewnie się skuszę na ten weekend zrobić Wątrobiankę Pobiedziską i to w takich jelitach bo innych nie posiadam .

Nawet nie mam możliwości gdzie ich kupić .. :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197807
Udostępnij na innych stronach

Zamroziłem i tu pytanie czy jak odmrożę to mogę wędzić czy to nie ten produkt :question:

 

Będziesz mógł .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197814
Udostępnij na innych stronach

Zamroziłem i tu pytanie czy jak odmrożę to mogę wędzić czy to nie ten produkt

Ja nie widzę przeciwskazań.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-197815
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wykonałem Szynkę w prasce posiłkując się przepisem DZIADKA https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1003&postdays=0&postorder=asc&start=75 lecz bez golonki same mięso szynki

Parę fotek za jakość zdjęć przepraszam

 

[ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 20:56 ]

Drugą rzeczą jaką wykonałem była polędwica wykrojona ze schabu część bardziej karkowa Peklowana na mokro według tabeli Szczepana Parzona w osłonce barierowej od mira

Taki efekt(polecam fajna sprawa)

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198144
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wykonałem Szynkę w prasce

I muszę przyznać że szynka wygląda bardzo apetycznie.. :thumbsup:

Dzięki że przypomniałeś mi o tym przepisie. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198147
Udostępnij na innych stronach

I jaka Twoim zdaniem ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198148
Udostępnij na innych stronach

I jaka Twoim zdaniem ?

 

Powiem tak robiłem ja już i smakuje w domu to zdanie moje jest na TAK :grin:

Tym razem nie dałem golonki i żelatyny brak galaretki W ilości zadowalającej :wink:

Innej różnicy nie ma Aha ja nie daję przypraw do niej tylko pekluje 18g na 1kg 48godz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/2/#findComment-198151
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.