nemo19788 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Października 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ i moje pierwsze wyroby tzn.pierwszy był jak tu trafiłam ale niestety nieudany /nieważne/Dzisiaj odbyło sie moje pierwsze wędzenie ilości niewielkie ale zawsze swoje.Bardzo dzięuję Wam za zamieszczanie tak wspaniałych przepisów ,które jak na razie wychodzą mi w miarę .Standardowo zaczełam od wyrobów z szynkowaru i od tej pory nie ma dnia abym nie weszła na to forum .Ponieżej zamieszczę parę zdjęć i bardzo proszę o opinie a w szczególności te bardzo krytyczne .W końcu dopiero się uczę i na pewno będzie dużoooo błedów:)Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:) Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Października 2011 Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:)nemo, no w końcu założyłas swój temat Czyli pierwsze koty za płoty Teraz czekamy na fotorelacje, z twoimi wynalazkami, pozdrawiam !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Października 2011 Zdjecia wedzonek od środka będą dopiero jutro ,dzisiaj nie kroję aby nie puściły soku. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Października 2011 [temperatura hmm nie raz :lol: ale po parzeniu strasznie ściemniały Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Października 2011 [ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:49 ] uff dziekuję udało się :grin: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Października 2011 Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Października 2011 [ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:53 ]Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej.poledwica była ala parmeńska Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Października 2011 :grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Października 2011 Witam , szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap: Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca , mielonki szynkowarowe bardzo ładne.Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Października 2011 :grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap:dziękuję Grzegorzu565 zaczynałam od czytanie wszystkich Twoich postów :wink: [ Dodano: Pon 17 Paź, 2011 08:33 ]Witam , szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap: Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca , mielonki szynkowarowe bardzo ładne.Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni. pozdrawiamco do boczków to własnie wydawało mi się ,że są za bardzo obsuszone w przeciwieństwie do szynek ,zepsułam tylko baleron /karczek/ ponieważ peklosól nie doszła do środka i zrobiło się oczko :devil: , a co do męża to się nawet nie dotknął do niego należy tylko konsumpcja :tongue: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Października 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa... Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem. Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ). Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Października 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa... Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem. Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ). Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował. pozdrawiam no i własnie o takie uwagi mi chodzi ,aby następnym razem uniknąć błedów a co do koszowania to właśnie konsumuję i mogę napisać ,że :thumbsup: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Października 2011 Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ?Czy był robiony nastrzyk ?Pozdrawiam Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Października 2011 Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ? Czy był robiony nastrzyk ? Pozdrawiam Witam sąsiada :wink: waga baleronu 2,10 kg parzyłam 2h15minut w 80-85stopniach ,niestety nastrzyku nie zrobiłam -nie wiem czemu i to był pewnie błąd :sad: no ale cóż następnym razem może będzie lepiej Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Października 2011 chyba mam mały problem proszę o podpowiedź co sie stanie jak nie dodałam wątróbki do salcesonu ozorkowego ,właśnie mi się przypomniało tzn.w momencie jak się już parzy 1h. :shock: :shock: :devil: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Października 2011 Będzie ozorkowy bez wątróbki :grin: :grin: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Października 2011 :grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreen Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Października 2011 :grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreennemo jest kobietą chłopie z warmii :tongue: oj tam oj tam :wink: ,nic się nie stało po prostu takiego nicka używam od lat wiem ,jże jest męski ale to tak z przyzwyczajenia.. salceson już w lodówce na szczęście mi nie pękł jak poprzedni :wink: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Października 2011 nemo19788, brawo :clap: piękne wyroby sama chciałabym być taka zdolna ale póki co pełnię taką rolę jak twój mąż czyli konsumuję to co mi zrobi małżonek :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Października 2011 Witam sąsiadkę, bardzo dobry nick , rzucasz się na głębokie wody. :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Października 2011 Moje pierwsze kiełbaski ,szyneczka troszkę sucha, ale cebulka smarzona na niej była pyszna. no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki, zaraz zabieram się za robienie kiełbas wędzenie w środę . Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Października 2011 no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki, Qrcze :clap: . W tym tygodniu też będę robił :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Października 2011 :grin: bardzo ładne wyroby :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Października 2011 Trzeba będzie odwiedzić sąsiadkę , jak takie piękne wyroby serwuje. :thumbsup: :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Października 2011 nemo19788, wielkie brawa, tradycja żyje w narodzie i tak ma być :!: :clap: :clap: :clap: Czy doszłaś do tego, dlaczego masz za suchą szynkę? W jakiej temperaturze parzysz? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.