Skocz do zawartości

nemo1978-moje wynalazki kulinarne


Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ i moje pierwsze wyroby tzn.pierwszy był jak tu trafiłam ale niestety nieudany /nieważne/

Dzisiaj odbyło sie moje pierwsze wędzenie ilości niewielkie ale zawsze swoje.

Bardzo dzięuję Wam za zamieszczanie tak wspaniałych przepisów ,które jak na razie wychodzą mi w miarę .Standardowo zaczełam od wyrobów z szynkowaru i od tej pory nie ma dnia abym nie weszła na to forum .Ponieżej zamieszczę parę zdjęć i bardzo proszę o opinie a w szczególności te bardzo krytyczne .W końcu dopiero się uczę i na pewno będzie dużoooo błedów:)Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:)

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:)

nemo, no w końcu założyłas swój temat :) Czyli pierwsze koty za płoty :) Teraz czekamy na fotorelacje, z twoimi wynalazkami, pozdrawiam !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180195
Udostępnij na innych stronach

Zdjecia wedzonek od środka będą dopiero jutro ,dzisiaj nie kroję aby nie puściły soku.
Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180203
Udostępnij na innych stronach

[temperatura hmm nie raz :lol: ale po parzeniu strasznie ściemniały
Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180218
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

 

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:49 ]

 

 

 

 

uff dziekuję udało się :grin:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180219
Udostępnij na innych stronach

Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej.
Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180221
Udostępnij na innych stronach

 

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:53 ]

Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej.

poledwica była ala parmeńska

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180222
Udostępnij na innych stronach

Witam ,

 

szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap:

Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca ,

mielonki szynkowarowe bardzo ładne.

Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni.

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180232
Udostępnij na innych stronach

:grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap:

dziękuję Grzegorzu565 zaczynałam od czytanie wszystkich Twoich postów :wink:

 

[ Dodano: Pon 17 Paź, 2011 08:33 ]

Witam ,

 

szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap:

Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca ,

mielonki szynkowarowe bardzo ładne.

Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni.

 

pozdrawiam

co do boczków to własnie wydawało mi się ,że są za bardzo obsuszone w przeciwieństwie do szynek ,zepsułam tylko baleron /karczek/ ponieważ peklosól nie doszła do środka i zrobiło się oczko :devil: , a co do męża to się nawet nie dotknął do niego należy tylko konsumpcja :tongue:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180233
Udostępnij na innych stronach

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/

Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa...

Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem.

Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ).

Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował.

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180235
Udostępnij na innych stronach

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/

Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa...

Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem.

Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ).

Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował.

 

pozdrawiam

 

 

no i własnie o takie uwagi mi chodzi ,aby następnym razem uniknąć błedów a co do koszowania to właśnie konsumuję i mogę napisać ,że :thumbsup:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180236
Udostępnij na innych stronach

Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ?

Czy był robiony nastrzyk ?

Pozdrawiam

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180240
Udostępnij na innych stronach

Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ?

Czy był robiony nastrzyk ?

Pozdrawiam

 

Witam sąsiada :wink: waga baleronu 2,10 kg parzyłam 2h15minut w 80-85stopniach ,niestety nastrzyku nie zrobiłam -nie wiem czemu i to był pewnie błąd :sad: no ale cóż następnym razem może będzie lepiej

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-180267
Udostępnij na innych stronach

chyba mam mały problem proszę o podpowiedź co sie stanie jak nie dodałam wątróbki do salcesonu ozorkowego ,właśnie mi się przypomniało tzn.w momencie jak się już parzy 1h. :shock: :shock: :devil:
Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181155
Udostępnij na innych stronach

:grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreen

nemo jest kobietą chłopie z warmii :tongue:

 

oj tam oj tam :wink: ,nic się nie stało po prostu takiego nicka używam od lat wiem ,jże jest męski ale to tak z przyzwyczajenia..

 

salceson już w lodówce na szczęście mi nie pękł jak poprzedni :wink:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181169
Udostępnij na innych stronach

nemo19788, brawo :clap: piękne wyroby sama chciałabym być taka zdolna ale póki co pełnię taką rolę jak twój mąż czyli konsumuję to co mi zrobi małżonek :lol:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181171
Udostępnij na innych stronach

Witam sąsiadkę, bardzo dobry nick , rzucasz się na głębokie wody. :wink:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181180
Udostępnij na innych stronach

Moje pierwsze kiełbaski ,szyneczka troszkę sucha, ale cebulka smarzona na niej była pyszna.

 

 

no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki,

 

 

zaraz zabieram się za robienie kiełbas wędzenie w środę .

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181288
Udostępnij na innych stronach

no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki,

 

Qrcze :clap: . W tym tygodniu też będę robił :smile:

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181293
Udostępnij na innych stronach

Trzeba będzie odwiedzić sąsiadkę , jak takie piękne wyroby serwuje. :thumbsup: :clap:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181298
Udostępnij na innych stronach

nemo19788,

wielkie brawa, tradycja żyje w narodzie i tak ma być :!: :clap: :clap: :clap:

Czy doszłaś do tego, dlaczego masz za suchą szynkę?

W jakiej temperaturze parzysz?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6163-nemo1978-moje-wynalazki-kulinarne/#findComment-181303
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.