świadziu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tomku, widze że masz dziś pracujący dzień - polędwiczki, pasztet i własny chlebek :clap: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-211918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Świadziu, tak jest :-) Zaraz włączam Borniaka, dziś polędwice i szynka, jutro kiełbasy, Wiejska i Lisiecka. [ Dodano: Pią 06 Kwi, 2012 17:55 ]Chleby dziś ładnie rosną :-) Pieczenie za godzinę :-) http://farm6.staticflickr.com/5239/7050951437_759a16bb70_z.jpgDSCN2003 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-211919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tomku, kiedyś też piekliśmy chleb w keksówkach - smarowaliśmy tłuszczem, obsypywaliśmy bułką ew wykładaliśmy papierem - ogólnie mówiąc masakra :???: i kiedyś, ktoś wpadł na pomysł aby chleb piec w foremkach silikonowych :!: i powiem szczerze, że to jest TO - nie smarujesz, nie kombinujesz a chleb sam wyskakuje z foremki, teraz pieczenie to przyjemnosc i przyznam się szczerze, że ja z lenistwa nawet tych foremek nie myję przed kolejnym wypiekiem :blush: pozdrawiam W Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-211938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Z keksówek też ładnie wychodzi :-) Świeżo upieczony żytni słonecznikowy na zakwasie, wuala! http://farm8.staticflickr.com/7178/6905117364_14dc129fc5_z.jpg żytni słonecznikowy by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-211974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Małgosia zrobiła prefabrykaty do bab wielkanocnych, jutro lukier :-) http://farm8.staticflickr.com/7225/7051595981_26e2a43a7b_z.jpg prefabrykat by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 TeBe chlebki i baby też - prima sort :thumbsup: ale czym ten chlebek jest przykryty podczas wyrastania bo jakąś dziwną ma fakturę ( jakby tworzywo ) i czy nie przywiera do chleba ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Uff, uwędzone i uparzone :-) Tylko proszę się nie śmiac ze stylu sznurowania :-) http://farm8.staticflickr.com/7132/6905634844_5c8d7f66fa_z.jpg Polędwice i szynka - Wielkanoc 2012 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 TeBe fajne wedzonki co do sznurowania :tongue: też super fajnie.Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 TeBe chlebki i baby też - prima sort :thumbsup: ale czym ten chlebek jest przykryty podczas wyrastania bo jakąś dziwną ma fakturę ( jakby tworzywo ) i czy nie przywiera do chleba ? Chudziak, to jest taka zwykła bawełniana ściereczka kuchenna, nic nie przywiera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 TeBe, wędzonki super, ale sznurowanie pozostawia troszkę do życzenia hehe Z prawej to jakaś kulka szpiegulka Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Sernik Małgosi :-) Wyrósł jak nigdy, trzymajcie kciuki, żeby nie opadł :-) http://farm6.staticflickr.com/5193/6905816602_8f485f43e7_z.jpg sernik by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Wyrósł jak nigdy, trzymajcie kciuki, żeby nie opadłPikny, Panie No właśnie, mój zaraz też wyciągam... i mam ten sam dylemat... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Sernik Małgosi :-) Wyrósł jak nigdy, trzymajcie kciuki, żeby nie opadł :-)A no właśnie... proszę jutro fotkę tego sernika :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ta pierwsza od prawej wędzoneczka ... wyraźnie pokazuje, że w każdym z nas drzemie dusza artysty :grin: to absolutny przebój mody wędzarniczej roku 2012 - Mokotów wyznacza nowe trendy Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Chudziak, to jest taka zwykła bawełniana ściereczka kuchenna, nic nie przywiera. Potwierdzam !!! Widziałam i smakowałam na urodzinach TeBe. Jest wspaniale wyrośnięty i równy cały i pyszny, pulchny........ :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Tylko proszę się nie śmiac ze stylu sznurowania :-)to styl " na Spidermana" :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 super pewnie tak samo smakuje [ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 15:54 ] oto moje wyroby [ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 15:57 ] dodaję fotke z tradycyjnymi murzynami wielkanocnymipogodnycgh Swiąt życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 abratek, nie na spidermana, tylko na gości aby nie zjedli, bo jak plasterek ukroi, tak sznurka jak w rybie ości ... hahaha .. żarcik Tomku, fajnie to wygląda... może zasusz dla potomnych Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dziś boczki :-) Kiełbasy i ciasta pokażę wieczorem :-) http://farm8.staticflickr.com/7056/7053702095_1270ce8a61_z.jpg boczki by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Boczki jak ta lala :clap: czekam na foty kiełbasek :lol: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Uff. Oto nasza kiełbaska, będąca wynikiem długich ustaleń z ViPami. Jest to kiełbasa typu "wiejska" , najpierw nazywała sie Głogowska, potem Czosnkowa, zaś po ostatnich modyfikacjach nadałem jej nazwę "Sejmowa". Drobne kropkii na jej powierzchni są alegorią (uwaga, trudne słowo) oddanych przez miliony ludzi głosów na Emanację Narodu, zaś jej łagodny zwis jest alegorią (uwaga, to samo trudne słowo) podejścia Emanacji Narodu do wypełniania obowiązków. Przepis na życzenie. http://farm8.staticflickr.com/7060/7054314727_63b11a7c1b_z.jpg Sejmowa by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Uff. Oto nasza kiełbaska, będąca wynikiem długich ustaleń z ViPami. Jest to kiełbasa typu "wiejska" , najpierw nazywała sie Głogowska, potem Czosnkowa, zaś po ostatnich modyfikacjach nadałem jej nazwę "Sejmowa". Bardzo fajna ale poproszę o przepis tej Sejmowej Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Przepis na życzenie. Litości, tylko na PW dla chętnych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Litości, tylko na PW dla chętnych. Przegapiłem , już nie te oczy :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kiełbasa "Sejmowa". Przepis na 10 kg.szynka wieprzowa, klasa I - 6kg boczek, klasa II - 4kg Przyprawy: sól warzona - 180g kolendra mielona - 5g pieprz mielony - 24g Dwójkę mielimy na sitku 8mm, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Jedynkę mielimy na szarpaku 16mm. Dodajemy do farszu, wyrabiamy. Osobno miażdżymy 120g czosnku (tak!) zalewamy 150ml wrzątku. Nakrywamy szklankę spodeczkiem, robimy napar. Po pół godzinie dolewamy do naparu wrzątku do 1000ml, cedzimy przez sito, wlewamy napar z wrzątkiem do farszu, wyrabiamy.Nadziewamy do jelit wieprzowych 28mm, bez osadzania wkładamy do wędzarni i osuszamy 30 minut. Potem wędzimy 90 minut w temperaturze 60C i dopiekamy 30 minut w temperaturze 85C. Wyciągamy z wędzarni, wieszamy w chłodnym miejscu na 12h. Gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/14/#findComment-212326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.