Skocz do zawartości

Wyroby Małgosi i Tomka - smakołyki z Wernyhory


Rekomendowane odpowiedzi

No to jeszcze deser :-) Na szarlotkę - jak widać - brakło sił. Będzie na ciepło na kolację :-)

TeBe czy jeszcze masz miejsce na te słodkości??

Sernik mnie powala.. :clap: :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

  • Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Tomku,wspaniałe wędliny i słodkości przygotowałeś na Święta :thumbsup: :clap:

Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)

http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien

  • 1 miesiąc temu...

Dawno nic nie dymiłem, przyszła w końcu pora. Trzydniowe peklowanie i oto efekt. Dwie polędwice parzone, dwa balerony i jedna polędwiczka :-)

 

http://farm9.staticflickr.com/8020/7346608558_dd35d6cecb_c.jpg

tryb1 by TeBeWAW, on Flickr

Kolor ładny, smaku nie znam , ale to wiązanie :shock: :grin: .Może lepsza byłaby siatka.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

arkadiusz,nie myśl ,że TeBe, kaleczy rzemiosło on tylko dołożył do wyrobów troszkę folkloru-artystycznego :grin: :grin:

 

Taki post żarcik od Tomka dla Arka i Tomka :grin: :grin:

Ale połowa jest dobrze wiązana :lol: , w smaku na pewno nie ma różnicy :thumbsup: :clap:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

dołożył do wyrobów troszkę folkloru-artystycznego :grin: :mrgreen:

W końcu mamy EURO - SPOKO . :grin:

TeBe, :clap: jesteś na fali :wink:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
  • 3 tygodnie później...

LP stwierdziła, że Ona Wam pokaże, a mnie zawstydzi. I będzie koniec artyzmu, a zacznie się prawidłowe sznurowanie :-) A oto efekty, dwie szynki zasznurowane przez Małgosię, poszły do ociekania, jutro wędzenie.

 

http://farm9.staticflickr.com/8025/7450223970_543918c25a_c.jpg

DSCN2377 by TeBeWAW, on Flickr

 

http://farm9.staticflickr.com/8009/7450226538_6fe2f829fe_c.jpg

DSCN2381 by TeBeWAW, on Flickr

dwie szynki zasznurowane przez Małgosię

I co, ucz się od Małgosi, ucz :) W końcu coś się u was dzieje, bo ostatnio się chyba ociągasz z zadymianiem... pozdrawiam :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Ona Wam pokaże, a mnie zawstydzi

dobra robota :clap:i co juz nie bedzie pajeczyny :cry:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

LP stwierdziła, że Ona Wam pokaże, a mnie zawstydzi.

A wstydz się, wstydz Tomku.

:clap: dla Małgosi :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Ona Wam pokaże, a mnie zawstydzi

:blush: również czuję się zawstydzony bo jakoś się zbieram i zebrać nie mogę aby się tego nauczyć ... tylko siatka i siatka
Sent from my Nokia 1011

Małgosiu Brawo :clap: :clap: :clap:

TeBe, nie doceniasz jaki skarb masz w domu :grin:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

A mnie się te Twoje bardzo podobały.Widać było w tym nutkę artyzmu i inwencji własnej oraz daleko idącą wyobraźnię :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

LP stwierdziła, że Ona Wam pokaże, a mnie zawstydzi. I będzie koniec artyzmu, a zacznie się prawidłowe sznurowanie

 

TeBe i masz się od kogo uczyć . Nauczyciel w domu to skarb :grin: :clap:

 

Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Szynki poszły do parzenia. Wędzenie było krótkie, tylko 3,5h, zatem wyrób będzie średniotrwały. Jak widac większa szynka nie zmieściła sie w garze i została podzielona na pół przed parzeniem.

 

http://farm8.staticflickr.com/7272/7457217074_ff600f295f_c.jpg

DSCN2383 by TeBeWAW, on Flickr

 

I już osuszają się... Wyrób średniotrwały :-)

 

http://farm9.staticflickr.com/8028/7457469538_133db864fd_c.jpg

DSCN2386 by TeBeWAW, on Flickr

została podzielona na pół przed parzeniem.

tak sie nie robi :rolleyes:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

została podzielona na pół przed parzeniem.

BŁĄD !!! Nie powinno się tak robić !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

TeBe, smakowicie wyglądają ^^ :thumbsup: :clap: obserwuję na FB co rano :D

pokemon15, kostek61, a jaka jest alternatywa? oczywiście poza wyprawą do sklepu po odpowiednio duży garnek :P nie zawsze jest czas, kasa a nawet ochota.. albo miejsce na kolejny gar w szafkach ;)

Zastanawiałem się nad tym sam.. kto wie kiedy zdarzy się podobna sytuacja :D

Można by sparzyć w piekarniku? tzn. zapakować w rękaw do pieczenia, dolać wody o temp. 80*C i szczelnie zawiązać? takie parzenie w 'bąblu'.. pewnie kłopotliwe w wykonaniu..

ewentualnie wstawić do piekarnika na 80*C i polewać wodą o odpowiedniej temp.// Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Zastanawiałem się nad tym sam.. kto wie kiedy zdarzy się podobna sytuacja

Oj "chłopcy" nie było by problemu gdy byście posłużyli się "kobiecą logiką" :grin: I przed peklowaniem przygotowali mięso odpowiednio do wielkości posiadanych garnków :grin: :grin:

 

p.s Prawda ,że banalnie proste :grin: :grin:

została podzielona na pół przed parzeniem.

BŁĄD !!! Nie powinno się tak robić !!!

Mówił mi ktoś dawno temu, że w takim wypadku należy część odkrojoną "zasmażyć" na gorącym tłuszczu.Jest to co prawda wyjście awaryjne :wink: ale może się przyczynić do mniejszego ubytku soków z wędzonki :rolleyes:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

a jaka jest alternatywa? oczywiście poza wyprawą do sklepu po odpowiednio duży garnek

Dobrać surowiec na przyszłe wedzonki odpowiednio do posiadanych naczyń, garnków :P albo jak już, to podzielić przed wędzeniem i parzeniem na mniejsze... (szynki, balerony, boczki czy co tam jeszcze....) ot cała filozofia...

a tak to co najlepsze to mamy w wodzie...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Dobrać surowiec na przyszłe wedzonki odpowiednio do posiadanych naczyń, garnków albo jak już, to podzielić przed wędzeniem i parzeniem na mniejsze... (szynki, balerony, boczki czy co tam jeszcze....) ot cała filozofia...

a tak to co najlepsze to mamy w wodzie...

Z szacunkiem ale to ja już napisałam Tylko w bardziej żartobliwej formie dwa posty wyżej :grin: :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.