Skocz do zawartości

Wyroby Małgosi i Tomka - smakołyki z Wernyhory


Rekomendowane odpowiedzi

@halusia@, co za młodzieżowy język :grin: nie podobny do Ciebie
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
  • Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

po młodzieżowemu ''zaje....''

oj , miało być zajefajny :wink:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

No to jeszcze przekrój moich polędwiczek:

Tomek, jak dla mnie to jesteś profesorem nadzwyczajnym od polędwiczek wp !!! :clap:

Dzieło sztuki wędzarniczej po prostu :clap:

 

dałam tylko 1/2 szklanki oliwy, obawiałam się że nadmiar oliwy wypłynie na wierzch jak stało się to u pokemona

dokładnie haluś, dopiero jak zlałem nadmiar oliwy to ajvar uzyskał odpowiednią konsystencję...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

ja mimo wszystko dałam tylko 1/2 szklanki oliwy, obawiałam się że nadmiar oliwy wypłynie na wierzch

zrobiłem podobnie - dawałem oliwy na czuja- wyszło mniej niż w przepisie, ale ja rzadko kurczowo trzymam się przepisów :rolleyes:

Musze zrobić jeszcze jedną albo ze dwie porcje bo wyszło mi tylko 4 słoiczki po dżemie

tydzień temu zrobiliśmy ok 40/20 słoiczków ajvar/pinjur i ja sam trzy zjadłem w weekend :grin: - tak wiem, to jest nałóg :blush: ,ale nie będę się leczył :devil:
Sent from my Nokia 1011

@halusia@ napisał/a:

dałam tylko 1/2 szklanki oliwy, obawiałam się że nadmiar oliwy wypłynie na wierzch jak stało się to u pokemona

 

 

dokładnie haluś, dopiero jak zlałem nadmiar oliwy to ajvar uzyskał odpowiednią konsystencję...

To nie powinna być mieszanina oleju z papryką tylko emulsja.

Aby tę emulsję uzyskać należy odpowiednio rozdrobnić lub rozgotować składniki i miksować lub ucierać.

Trzeba tylko załapać ten moment, kiedy oliwa zacznie emulgować z masą i powoli jej dolewać w trakcie mieszania tak, aby się nie zwarzyło. Technologia taka jak przy majonezie.

Robiłam wg przepisu TeBe, i wszystko jest O.K.

To samo dotyczy np. pesto.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Nocne przetwórstwo 6 kg podgrzybków

nocny wypust serków twarogowych wędzonych

i jeszcze nalewki nastawiłem

tomek, pracowity wieczór i noc miałeś :) sery widzę w różnych opcjach :) a podgrzybki sami zbieraliście ? Buziaki dla Małgosi :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

TeBe, Małgosiu - pracowity weekend macie :grin: :clap: :clap:

Grzybki zapewne w occie będą . :tongue:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Tak osobiście zebrałem je na bazarze ;-)

To mój ulubiony sposób na zbieranie runa leśnego :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

No i jeszcze nalewki nastawiłem.. z brusznicy i żurawiny

czy na zurawinę nie jest za wcześnie ja w zeszlym roku nastawiłem 11.11.11 i dopiero teraz jest gotowa :question:

 

[ Dodano: Nie 16 Wrz, 2012 15:37 ]

Nastawiłem miętówkę :-)

nigdy nie robiłem miętówki gdzie znajdę przepis :question:

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

No i jeszcze nalewki nastawiłem.. z brusznicy i żurawiny :-)

 

czy na zurawinę nie jest za wcześnie ja w zeszlym roku nastawiłem 11.11.11 i dopiero teraz jest gotowa :question:

 

[ Dodano: Nie 16 Wrz, 2012 15:37 ]

Nastawiłem miętówkę :-)

 

nigdy nie robiłem miętówki gdzie znajdę przepis :question:

 

pioro, poco Tobie przepis? Tomek nastawił sporo więc będzie częstował. :clap: :lol:

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.

Pozdrawiam z Wrocka.

Nocna robota Małgosi :-) 12 słoików podgrzybków marynowanych:

 

http://farm9.staticflickr.com/8445/7994914349_93d60bfb21.jpg

DSCN4650 by TeBeWAW, on Flickr

Nocna robota Małgosi

Brawo Małgosiu :clap:

Może się załapie na te pyszności :wink:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

  • 3 tygodnie później...

Oto nasze klasyczne polędwiczki

Brakowało mi tych "profesorskich" polędwiczek :) Jak zawsze ... superowe... :) Pozdro

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Oto nasze klasyczne polędwiczki

Brakowało mi tych "profesorskich" polędwiczek :) Jak zawsze ... superowe... :) Pozdro
Robimy swoje :-)

--

MałaGosia

Brakowało mi tych "profesorskich" polędwiczek

oj nie Tobie jednemu hehehe

fajnie znowu zobaczyć te cudeńka :) Małgosiu Tomku :clap: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

  • 2 tygodnie później...

Kiełbasa Lisiecka popełniona w tym tygodniu:

 

http://farm9.staticflickr.com/8183/8104904685_bd7402174c_b.jpg

DSCN4791 by TeBeWAW, on Flickr

 

A wcześniej popełniłem basturmę:

 

http://farm9.staticflickr.com/8194/8104929007_1ed81bb741_b.jpg

DSCN4700 by TeBeWAW, on Flickr

 

Po 2 tygodniach w lodówce poszła do osuszania, w lutym będzie gotowa :-)

 

http://farm9.staticflickr.com/8334/8104942990_bddf38cb4d_b.jpg

DSCN4792 by TeBeWAW, on Flickr

 

A dziś będą polędwiczki i kurczak wg Dziadka :-)

w tym tygodniu:

Witaj Tebe, fajnie że jesteś :D

Wyroby :clap:

:)

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.