gregruda Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zauważyłem ,że w niektórych przepisach jest sól i saletra.Jak to się ma aby zamiennie stosować pektosól? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Listopada 2011 Dodaj wagę soli oraz saletry, i zamień to na taka ilość peklosoli (pektosoli). W niektórych przepisach ilość soli może być dla Ciebie za duża, dlatego średnio na forum przyjmujemy 0,18 kg na 10 kg mięsa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Listopada 2011 Kiedyś stosowano mieszankę soli i saletry a obecnie stosuje się peksól.Mniej szkodliwa i szybciej rozpoczyna się peklowanie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Listopada 2011 Temat był już wiele razy, proponuje przeszukać forum. Znalezienie tego tematu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=107182 zajęło chwilkę .... Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.