Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dodaj wagę soli oraz saletry, i zamień to na taka ilość peklosoli (pektosoli). W niektórych przepisach ilość soli może być dla Ciebie za duża, dlatego średnio na forum przyjmujemy 0,18 kg na 10 kg mięsa.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182744
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś stosowano mieszankę soli i saletry a obecnie stosuje się peksól.Mniej szkodliwa i szybciej rozpoczyna się peklowanie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182745
Udostępnij na innych stronach

Temat był już wiele razy, proponuje przeszukać forum.

Znalezienie tego tematu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=107182 zajęło chwilkę ....

Pozdrawiam

waldero

 

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój."

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6226-peklos%C3%B3l/#findComment-182746
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.