Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 327
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil:

więc do boju !!!!!!!!!

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209063
Udostępnij na innych stronach

ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie

jasne :grin:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209067
Udostępnij na innych stronach

Co tam "nie uda się"? Uda się! Ja myślałam, że się mnie nie udało, bo za słone itd. a dziś to ja nie mam na czym kwaśnicy nagotować! Dziś zapekluję piersi z kurczaka, żeby taką wędlinkę na chleb mieć. O ile nie zostanie to rozszarpane przez moje 4 córy i męża... i przyszłego zięcia... jak te moje biedne żeberka.

Pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209169
Udostępnij na innych stronach

goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil:

więc do boju !!!!!!!!!

:grin: spoko, jak się nie uda to i tak wszystko pójdzie na patelnie lub do gara na przeróbkę

 

[ Dodano: Sob 24 Mar, 2012 11:52 ]

nie dziekuję :wink: wszystkim za wsparcie duchowe. Ważne, że słonko ma świecić a reszta chyba jakoś pójdzie

Goga :-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209172
Udostępnij na innych stronach

Dziś zapekluję piersi z kurczaka

To proponuję solankę na samej soli bez peksoli.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209177
Udostępnij na innych stronach

Drób tylko sama sól... nigdy nie używam peklo. do wyrobów drobiowych ... Może zrób całego kuraka wędzonego, warto :) wierzę, że na pewno wyjdzie :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209178
Udostępnij na innych stronach

nigdy nie używam peklo. do wyrobów drobiowych

Są gusta i biusta :grin: .A u mnie właśnie pierś z indyka pływa razem z szynkami w solance 50/50 soli i peksoli i co trująca będzie :tongue: :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209179
Udostępnij na innych stronach

Na pewno bardziej od mojej zdzielanej na samej soli :P

Jeśli można zrezygnować z peklo, to na pewno w przypadku drobiu - to moje zdanie... :)

A o gustach kolego się nie rozmawia, ale o jego braku owszem :D :P

Pozdrawiam, życząc miłego i owocnego łikendu :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209180
Udostępnij na innych stronach

Mnie jest już wszystko jedno . Możesz sprawdzić na mnie

 

Ja też się piszę na testera :grin: :grin: :grin:

 

 

p.s Nie zapeklujmy uda z indyka I co będziemy mieli za kolor :question: myth,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209182
Udostępnij na innych stronach

A o gustach kolego się nie rozmawia, ale o jego braku owszem

Nie napinaj się tak :grin: Ależ tu nie chodzi o gust.Przecież nie peklujesz mięsa jedynie dla ładnego kolorku.Bo jeśli tak to po co się truć.Mięso białe z drobiu można robić tak i tak.Ja wolę peklowane bo moim zdaniem ma lepszy smak tak jak peklowana wieprzowina. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209183
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam, że zadaję zapewne banalne pytanie, dostałam chwilę temu śliczną szynkę uwędzoną przez moją przyjaciółkę, szynkę do sparzenia, chciałabym ją zostawić na później, ale czy przed zamrożeniem należy ją sparzyć czy może być parzona po rozmrożeniu, który sposób nie skończy się wiórem?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209339
Udostępnij na innych stronach

proponuję zamrozić w tej postaci jaką dostałaś a parzyć po rozmrożeniu :thumbsup:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209342
Udostępnij na innych stronach

proponuję zamrozić w tej postaci jaką dostałaś a parzyć po rozmrożeniu :thumbsup:

zdecydowanie lepsza metoda - prawidłowo zamrożona i rozmrożona wędzonka poddana parzeniu będzie jak świeża i bezpieczniejsza bakteriologicznie

- parzone sa bardziej podatne na rozrywanie włókien podczas rozmrażania, co objawia się mocnym wyciekiem i strukturą arbuza

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209355
Udostępnij na innych stronach

prawidłowo zamrożona i rozmrożona wędzonka poddana parzeniu będzie jak świeża i bezpieczniejsza bakteriologicznie

Po uwędzeniu to co mam przechowywać zawsze zamrażam a potem sukcesywnie rozmrażam i parzę i jest OK

 

Tomku poproszę o jakieś rozwinięcie info na temat prawidłowego mrożenia i rozmrażania wędzonek.

 

pozdr. Wiesiek

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209371
Udostępnij na innych stronach

Mrożenie jak mrożenie( najlepiej szybko) ,ale rozmrażać trzeba bardzo wolno najlepiej w chłodni ,albo lodówce.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209383
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie ; mam zamrożone mięso, rozmroziłem ,zrobiłem białą Kiełbasę, parzyłem i wyszła pycha, ale czy teraz mogę ją jeszcze raz zamrozić ,jak mi jej sporo zostało ?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209424
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście że tak.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209433
Udostępnij na innych stronach

ale rozmrażać trzeba bardzo wolno najlepiej w chłodni ,albo lodówce.

no to oczywiste :cool: , ale i tu najlepiej aby trwało to możliwie długo (nawet kilka dni)

 

janoity, ogólnie nie wolno zamrażać ponownie jesli nie było obróbki termicznej, tak więc jesli rozmroziłeś i sparzyłeś to mrożenie jest mozliwe

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209454
Udostępnij na innych stronach

ale i tu najlepiej aby trwało to możliwie długo (nawet kilka dni)

Wolne rozmrażanie=długie rozmnażanie.To chyba oczywiste :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209468
Udostępnij na innych stronach

goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin:

 

 

ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil:

więc do boju !!!!!!!!!

No i po części miałeś rację :grin: jest x lepsze niż w sklepie... ale nie spierdzieliło się w wiekszości :tongue:, jest tylko niedowędzone w środku, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak wiekszość boczku pójdzie na patelnię a ogonówkę zamroziłam a potem sparzę na świąteczny stół :grin:

Goga :-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209853
Udostępnij na innych stronach

No i po części miałeś rację :grin: jest x lepsze niż w sklepie... ale nie spierdzieliło się w wiekszości

powiem Ci tak w tajemnicy - ja wiedziałem, że będę złym prorokiem :grin:

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209897
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.