janoity Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 23 Marca 2012 Brawo, także trzymam kciuki :wink: :wink: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 23 Marca 2012 goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin: ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil: więc do boju !!!!!!!!! Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 23 Marca 2012 goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy ....To żeś dziewczynę podbudował Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 23 Marca 2012 ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepiejasne :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warrlady Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Marca 2012 Co tam "nie uda się"? Uda się! Ja myślałam, że się mnie nie udało, bo za słone itd. a dziś to ja nie mam na czym kwaśnicy nagotować! Dziś zapekluję piersi z kurczaka, żeby taką wędlinkę na chleb mieć. O ile nie zostanie to rozszarpane przez moje 4 córy i męża... i przyszłego zięcia... jak te moje biedne żeberka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goga Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Marca 2012 goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin: ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil: więc do boju !!!!!!!!! :grin: spoko, jak się nie uda to i tak wszystko pójdzie na patelnie lub do gara na przeróbkę [ Dodano: Sob 24 Mar, 2012 11:52 ]nie dziekuję :wink: wszystkim za wsparcie duchowe. Ważne, że słonko ma świecić a reszta chyba jakoś pójdzie Cytuj Goga :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 24 Marca 2012 Dziś zapekluję piersi z kurczaka To proponuję solankę na samej soli bez peksoli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 24 Marca 2012 Drób tylko sama sól... nigdy nie używam peklo. do wyrobów drobiowych ... Może zrób całego kuraka wędzonego, warto wierzę, że na pewno wyjdzie Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 24 Marca 2012 nigdy nie używam peklo. do wyrobów drobiowych Są gusta i biusta :grin: .A u mnie właśnie pierś z indyka pływa razem z szynkami w solance 50/50 soli i peksoli i co trująca będzie :tongue: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 24 Marca 2012 Na pewno bardziej od mojej zdzielanej na samej soli :PJeśli można zrezygnować z peklo, to na pewno w przypadku drobiu - to moje zdanie... A o gustach kolego się nie rozmawia, ale o jego braku owszem :PPozdrawiam, życząc miłego i owocnego łikendu Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 24 Marca 2012 Mnie jest już wszystko jedno . Możesz sprawdzić na mnie Ja też się piszę na testera :grin: :grin: :grin: p.s Nie zapeklujmy uda z indyka I co będziemy mieli za kolor :question: myth, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 24 Marca 2012 A o gustach kolego się nie rozmawia, ale o jego braku owszem Nie napinaj się tak :grin: Ależ tu nie chodzi o gust.Przecież nie peklujesz mięsa jedynie dla ładnego kolorku.Bo jeśli tak to po co się truć.Mięso białe z drobiu można robić tak i tak.Ja wolę peklowane bo moim zdaniem ma lepszy smak tak jak peklowana wieprzowina. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Marca 2012 Przepraszam, że zadaję zapewne banalne pytanie, dostałam chwilę temu śliczną szynkę uwędzoną przez moją przyjaciółkę, szynkę do sparzenia, chciałabym ją zostawić na później, ale czy przed zamrożeniem należy ją sparzyć czy może być parzona po rozmrożeniu, który sposób nie skończy się wiórem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Marca 2012 proponuję zamrozić w tej postaci jaką dostałaś a parzyć po rozmrożeniu :thumbsup: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Marca 2012 proponuję zamrozić w tej postaci jaką dostałaś a parzyć po rozmrożeniu :thumbsup:zdecydowanie lepsza metoda - prawidłowo zamrożona i rozmrożona wędzonka poddana parzeniu będzie jak świeża i bezpieczniejsza bakteriologicznie - parzone sa bardziej podatne na rozrywanie włókien podczas rozmrażania, co objawia się mocnym wyciekiem i strukturą arbuza Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 25 Marca 2012 prawidłowo zamrożona i rozmrożona wędzonka poddana parzeniu będzie jak świeża i bezpieczniejsza bakteriologiczniePo uwędzeniu to co mam przechowywać zawsze zamrażam a potem sukcesywnie rozmrażam i parzę i jest OK Tomku poproszę o jakieś rozwinięcie info na temat prawidłowego mrożenia i rozmrażania wędzonek. pozdr. Wiesiek Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 25 Marca 2012 Zamrażamy wiadomo gdzie . Rozmrażamy jednak bardzo wolno , czyli w lodówce . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 25 Marca 2012 Mrożenie jak mrożenie( najlepiej szybko) ,ale rozmrażać trzeba bardzo wolno najlepiej w chłodni ,albo lodówce. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janoity Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 25 Marca 2012 Mam pytanie ; mam zamrożone mięso, rozmroziłem ,zrobiłem białą Kiełbasę, parzyłem i wyszła pycha, ale czy teraz mogę ją jeszcze raz zamrozić ,jak mi jej sporo zostało ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 25 Marca 2012 Oczywiście że tak. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janoity Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 25 Marca 2012 Dzięki Kostek 61Pozdrowionka ze słonecznej Białołęki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 25 Marca 2012 ale rozmrażać trzeba bardzo wolno najlepiej w chłodni ,albo lodówce.no to oczywiste , ale i tu najlepiej aby trwało to możliwie długo (nawet kilka dni) janoity, ogólnie nie wolno zamrażać ponownie jesli nie było obróbki termicznej, tak więc jesli rozmroziłeś i sparzyłeś to mrożenie jest mozliwe Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Marca 2012 ale i tu najlepiej aby trwało to możliwie długo (nawet kilka dni) Wolne rozmrażanie=długie rozmnażanie.To chyba oczywiste :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goga Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 27 Marca 2012 goga, powiem Ci tak - na pewno Ci się nie uda, spierdzielisz większość rzeczy .... :grin: ale to co Ci się wyjdzie będzie x razy lepsze niż w sklepie :devil: więc do boju !!!!!!!!! No i po części miałeś rację :grin: jest x lepsze niż w sklepie... ale nie spierdzieliło się w wiekszości :tongue:, jest tylko niedowędzone w środku, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak wiekszość boczku pójdzie na patelnię a ogonówkę zamroziłam a potem sparzę na świąteczny stół :grin: Cytuj Goga :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 28 Marca 2012 No i po części miałeś rację :grin: jest x lepsze niż w sklepie... ale nie spierdzieliło się w wiekszości powiem Ci tak w tajemnicy - ja wiedziałem, że będę złym prorokiem :grin: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/5/#findComment-209897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.