świadziu Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Listopada 2011 Mam pytanko na temat przepisów na kiełbasy nie uwzględniające klasy I, II itd. tylko ile użyć i w jakich proporcjach poniższych mięs: boczekkarczekszynkaschab bez kościbaleronpodgarle Chciałbym w najbliższym czasie zrobić kiełbasę chudą oraz wiejską. Proszę abyście podczas odpowiedzi mieli na uwadze że to będą moje pierwsze kiełbasy więc w temacie jestem totalnie zielony Czytam i czytam na temat robienia kiełbas lecz dalej mam dużo wątpliwości co i jak a nie ukrywam że mam zamiar zrobić około 15 kg kiełbasy i bardzo bym chciał aby była zjadliwa :) Z góry dzięki za dokładne przepisy !! Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Listopada 2011 :shock: Baleron? :shock: to gotowy wyrób a nie rodzaj mięsa. Co do Twojego pytania, mógłbyś na początek spróbować kiełbasę chłopską, ona nie wymaga klasyfikacji - http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1134-kielbasa-chlopska Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Listopada 2011 świadziu, wykonaj chłopską z przepisu Szczepana zawsze wychodzi Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Listopada 2011 :grin: Dlaczego do kiełbas chcesz dodawać wędzonki? :wink: Z góry dzięki za dokładne przepisy !!To w końcu jak? Chcesz sobie narobić kłopotu i zrobić kiełbasę bez klasyfikacji :grin: , czy wg dokładnego przepisu? :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Listopada 2011 :grin: Dlaczego do kiełbas chcesz dodawać wędzonki? :wink: Z góry dzięki za dokładne przepisy !!To w końcu jak? Chcesz sobie narobić kłopotu i zrobić kiełbasę bez klasyfikacji :grin: , czy wg dokładnego przepisu? :grin: "Wygrałeś", według dokładnego przepisu Tylko boję się że źle sklasyfikuję mięso i kiełbasa będzie niezjadliwa Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Listopada 2011 To zrób tą Chłopską bo tam nie ma klasyfikacji tylko nie kupuj baleronu a schab karkowy czyli karkówkę .Najlepiej bez kości. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Listopada 2011 świadziu, baleron to jest gotowy wyrób po co chcesz go dodawć do wyrobu kiełbasy?? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Listopada 2011 Na RapidShare jest do pobrania film szkoleniowy SDM, gdzie Bagno dokładnie omawia i pokazuje klasyfikację mięsa wieprzowego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Listopada 2011 To zrób tą Chłopską bo tam nie ma klasyfikacji tylko nie kupuj baleronu a schab karkowy czyli karkówkę .Najlepiej bez kości. :grin:Arku, jeśli masz pod ręka linka do kiełbasy o której piszesz to byłbym bardzo wdzięczny za jego podanie Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Listopada 2011 Żeby mi to było przedostatni raz.Korzystaj z opcji szukaj :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=556&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Listopada 2011 w temacie jestem totalnie zielony Moze zrob na poczatek biala kielbaske albo cos w szynkowarce oraz sztucznych oslonkach barierowych, typu mielonka ? Wedzenie wedlin tez wymaga sporo wiedzy.?! Oby Ci sie udalo. pozdro :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Listopada 2011 Mam pytanko na temat przepisów na kiełbasy nie uwzględniające klasy I, II itd. tylko ile użyć i w jakich proporcjach poniższych mięs: Jest okazja uczestniczyć w kursie SDM... na prawdę warto, wiem co mówię . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6250-kie%C5%82basa-bez-klasyfikacji-mi%C4%99sa-jak-zrobi%C4%87/#findComment-183642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.