popi91 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Listopada 2011 popi91, jak jest zbyt dużo wody w mięsie to jest galaretka Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-184512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Listopada 2011 popi91, Jak jest wada mięsa, to nie problem o galaretkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-184515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2011 kiełbasy "obkładowe" parzone. jakie to są, a masz może fotografie? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-184822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Listopada 2011 Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Witaj ! :rolleyes: A bardzo Ci 'ona' przeszkadza...? :smile: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-184838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega. Pozdrawiam. Bez procesu technologicznego nikt Ci nie pomoże , nie wiadomo co robiłeś i jak. a przyczyn może być wiele . nie mówiąc już , że nie spotkałem się nigdy z sformułowaniem "obkładowe" . Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-184846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolusia Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Grudnia 2011 WitamTo i ja mam pytanie odnośnie galaretki.Robię właśnie wędlinę z indyka i kurczaka ,mielona na grubo oczka ok 6-7mm i część grubo siekana.Jak zrobić aby cała z każdej strony równomiernie była otoczona galaretką tak ok 2 cm.Widziałem takie w sklepie t też bym tak chciał zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-189765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Przeczytaj cały tematMielonka w otoczce z galaretkihttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1286&highlight=otoczce+galaretki Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-189768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolusia Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Już mnie oczy bolą od tego czytania.Ale chyba nic z tego bo wody wlałem już tak na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6274-galareta-w-kie%C5%82basie/#findComment-189786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.