myth Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 6 Stycznia 2012 tomaj77, to także , jednak 8 kg to nie aż tak dużo, więc podejrzewam, że luz w miarę miały ? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-194836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Myth ma rację czego dowodem jest to, że z zewnątrz parki są fajnie okopcone i w związku z tym wybarwione odpowiednio a od wewnątrz po prostu mamy różowe mięso w przezroczystym jelicie. A osuszać w wyższej temp nie chciałem bo wydaje mi się, że skoro zakładamy wędzenie zimnym dymem to wcześniejsze podgrzanie kiełbas nie jest zbytnio wskazane. Może się mylę, nie wiem. Będę próbował podsuszac następnym razem "intensywniej" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-194838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam, za dużo na kijach masz powieszone, luźniej trzeba, miałem podobnie w mojej beczce, gdy włożyłem 23kg kiełbasy na 1x wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-194843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Też znam to z autopsji I powody mogą iść w parze, jednakże jeśli wsad był umieszczony luźno, to tylko opcja ze złym osuszeniem może to spowodować, no chyba, że jest jeszcze coś ... ? Wczoraj przy wędz. DG udowodniłem sobie o potrzebie lepszego osuszania, bo miałem podobne problemy, jednak jeden z kolegów podał pomocną dłoń, poradził i okazuję się, że miał racjesku Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-194847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 7 Stycznia 2012 no chyba, że jest jeszcze coś ... ? a czy masz oryginalne kije czy wymieniłeś już na takie od miotły, https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=218876#218876 Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-195028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 7 Stycznia 2012 a czy masz oryginalne kije czy wymieniłeś już na takie od miotły, Wędzę w Borniaku więc "kije" są cienkie i aluminiowe i nie mają wpływu na te kiełbaski. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-195042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Wędzę w Borniaku więc "kije" są cienkie i aluminiowe i nie mają wpływu na te kiełbaski. Mają , mają . Zmień na kije od szczoty. Tim dobrze radzi. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-195043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Macie racje Panowie. Teraz przełożyłem i ewidentnie kiełbaski z jednej parki są od siebie oddalone i powietrze między nimi będzie śmigać, osuszać i wędzić. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6304-franfuterki-jakiego-t%C5%82uszczu-doda%C4%87/page/4/#findComment-195045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.