robpod Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Listopada 2011 Czy ktos uzywal tego kiedys zamiast peklosoli.http://www.sausagemaker.com/11080celeryjuicepowder.aspxJest to puder z soku selera zmieszany razem z morska solaNie chce uzywac sztucznej peklosoli czy innych wyrobow.Dajcie znac co o tym myslicie. Rob' PS Mieszkam poza Polska i nawet nie mam dostepu do peklosoli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Listopada 2011 Jest to puder z soku selera zmieszany razem z morska solaWitaj kol. robpod, a ten sok z selera jest zdrowy tak :question: Czyli nie jest sztuczny :rolleyes: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2011 PS Mieszkam poza polska i nawet nie mam dostepu do peksoli.Gdzie mieszkasz bo NYC nic mi nie mówi, chyba że to New york city ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Poczytaj tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6785&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2011 robpod, wejdź na angielską wersję naszej strony, pewnie za wielką wodą mieszkasz....? W angielskiej wersji powinieneś znaleźć odpowiedzi na nurtujące się pytania Pozdrawiam z "wielkiej wody" Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpod Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2011 Mieszkam w Brooklyn NYdzieki za odpowiedzi.Poszukam na angielskiej stronie.Po prosu nie chcem uzywac sztucznych zeczy skoro moge naturalne. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Listopada 2011 robpod, peklosoli nie zastąpisz niczym..... niestety.... przynajmniej nie w tym celu w jakim jej używamy... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpod Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Listopada 2011 Dziwne,zrobilem troche reserch dzisiaj i wychodzi na to ze to prawie to samo,poniewaz i tak podczas peklowania wydzielaja sie takie same zwiazki jak w peklowaniu peksola.Stosowac:35 gram na 11 kilo miesa (przy peklowaniu kielbasy) natural cure substitute to Sodium or Potassium Nitrite, that has the same capabilities and curing properties. tlumaczenienaturalny substytut do sody lub azotynow potasu , ma te same możliwości i właściwości utwardzania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Listopada 2011 robpod, a w jakim celu używamy peklosoli? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpod Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Listopada 2011 Oddziaływanie środka peklującego na mięso polega w uproszczeniu na utracie wody i rozpuszczalnych związków chemicznych przez mięso przy równoczesnym przenikaniu soli w głąb mięsa, gdzie działa ona bakteriobójczo. Warto przy tym zauważyć, że bakterie wykazują różny stopień odporności na działanie różnych środków peklujących i ich stężenia. :-)Nie zrozumcie mnie zle.Ja chce znalezc alternatywe, Kielbase nasycona Wegeta i innymi swinstwami to sobie w sklepie moge kupic.Staram sie nie uzywac tych produktow w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Listopada 2011 gdzie działa ona bakteriobójczonp. obniżeniem wartości pH, może nie bakteriobójczo ale napewno hamuje rozmnażanie patogenów. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Listopada 2011 Robpod,sól nie działa bakteriobójczo tylko bakteriostatycznie(hamuje namnażanie bakteri)Bakterie ,wirusy unieszkodliwia w żywnośći proces termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Listopada 2011 Robpod,sól nie działa bakteriobójczo tylko bakteriostatycznie(hamuje namnażanie bakteri) Dokładnie, bakterie są bardzo wrażliwe na brak wody, sól wyciąga wodę z mięsa czyli ze środowiska bakterii co powoduje wstrzymanie rozwoju drobnoustrojów. Wadą peklowania jest przeniknięcie środków peklujących do mięsa, które same w sobie nie należą do najzdrowszych. Oczywiście konsekwencje rozwoju bakterii w mięsie daleko wykraczają poza szkodliwość niewielkiej ilości soli kuchennej czy saletry. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6308-s%C3%B3l-z-soku-selera/#findComment-185654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.