karolszymczak Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 20 Października 2012 dziś mielonka z niespodzianką z synkowara 20:21:28 To wklejasz do postu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-244599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 20 Października 2012 Wyglądają bardzo apetycznie http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-244607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 20 Października 2012 dziś mielonka z niespodzianką z synkowara Karolku, bądź kolegą dzielącym się wiedzą i napisz coś więcej bo wygląda to bardzo ciekawie :clap: :thumbsup: :thumbsup: MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-244609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 21 Października 2012 MIRKON, mięso wołowo wieprzowe 50/50% peklowane peklosól sól 50/50 % 24 h polędwiczki peklowane według tabeli Dziadka.Mięso zmielone na sitku 5 dodana gorczyca pieprz i kminek .Mięsko zapakowane w osłonki. Przez największy lejek od nadziewarki wciśnięta peklowana polędwiczka.Wszystko zapakowane do szynkowarki i parzone w tem.80 stopni przez 1,5 godziny.Studzone razem z praską w zimnej wodzie 10 godzin.Polecam i smacznego. :thumbsup: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-244812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 21 Października 2012 Dziękuję Karolu, postaram się zrobić coś podobnego, MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-244918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 23 Października 2012 Dziś kaczuszka z że u mnie w rodzinie nie ma amatorów na kacze mięso więc pożarłem sam na jedno posiedzenie 1600 gram miała mała kaczuszka :grin: i dodam że jeszcze z dwie nóżki bym przyjął :lol: fotki z telefonu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-245304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 23 Października 2012 Dziś kaczuszka z że u mnie w rodzinie nie ma amatorów na kacze mięso więc pożarłem sam na jedno posiedzenie 1600 gram miała mała kaczuszka :grin: i dodam że jeszcze z dwie nóżki bym przyjął :lol: To ja się teraz zastanawiam czy lepiej Ciebie żywić czy ubierać :shock: :tongue: :wink: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-245307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 23 Października 2012 @halusia@, chyba lepiej przyodziewać :grin: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-245309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 23 Października 2012 pożarłem sam na jedno posiedzenie 1600 gram miała mała kaczuszka Karolku, ale czy Ty czasem głodny lulu nie pójdziesz????????? MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-245316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 3 Listopada 2012 jutro trochę gości przybędzie więc postanowiłem czymś ugościć na jutrzejsze święto W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-247512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 3 Listopada 2012 jutro trochę gości przybędzie To wszystkiego dobrego Karolu :grin: Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-247515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 3 Listopada 2012 jutro trochę gości przybędzie więc postanowiłem czymś ugościć No to św Karola hucznie się zapowiada :lol: :lol: :lol: A półmiski :clap: :clap: :clap: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-247517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Listopada 2012 postanowiłem czymś ugościćSuper wszystkiego najlepszego Karolu :clap: Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-247681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 6 Listopada 2012 dziś trochę szynkowej a tutaj wersja z koperkiem jytro fotki po wędzeniu i parzeniu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 6 Listopada 2012 witam czy mogę dostać przepis wraz z tym co mam kopić po za mięsem z góry dziękuje Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 6 Listopada 2012 prosisz i masz https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/250883_10150837245652382_1154431277_n.jpg W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 6 Listopada 2012 https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/250883_10150837245652382_1154431277_n.jpg W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 6 Listopada 2012 Potwierdzam, link nie działa.Szkoda! :mellow: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 7 Listopada 2012 KIEŁBASA SZYNKOWAprzepis na10 kgMięso wieprzowe kl.I - 8kg Mięso wieprzowe Kl. III- 2kg Przyprawypeklosól 0,20kgpieprz 0,010kgcukier 0,005kggałka muszkatołowa 0,0010kgbazylia 0,0005kgJelita jelita białkowe o śr 100-120 mmSposób wykonaniaMięso kl.I mielimy przez szarpak, lub kroimy w kawałki o śr 4-6cmMięso Kl. III mielimy 2 razy przez sitko 5mm.Po tej czynności wkładamy mięso do naczynia dodajemy wyżej wymienione przyprawy w następujący sposób. Bierzemy 1litr wody dodajemy wszystkie przyprawy wraz z peklosolą,dobrze rozmieszamy tak aby peklosól się rozpuściła i wlewamy do mięsa,dokładnie całość mieszamy aż zniknie solanka,po tej czynności zostawiamy na 24h w temp.4-5°C. Po upływie tego czasuponownie mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości ok 25-30m po tej czynnościnapełniamy jelita o dł 25cm ( może być problem z napełnianiem jelit w warunkach domowych,proponuje odciąć cienką część lejka w połowie i przeznaczyć lejek do tego typu kiełbas)Po tej czynności osadzanie 1,5hwędzimy gorącym dymem ok 3h do uzyskania barwy jasnobrązowej.Parzymy w temp. 75°C ok 100min do uzyskania wewnątrz kiełb 70stCStudzenieWkładamy kiełbaskę do letniej wody (studzenie od razu zimną wodą powoduje to że kiełbasakamienieje) studzimy do 30°C i wieszamy na kije wędzarnicze aby mogła odparować. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 7 Listopada 2012 KIEŁBASA SZYNKOWA Ten przepis to z jakiej książeczki Panie zaczerpnąłeś, fot nie widzę? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 7 Listopada 2012 fot nie widzę?Cofnij się o jedną,jedyną stronę :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janboczek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 7 Listopada 2012 To jest przepis szynkowa SZczepana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 8 Listopada 2012 Szynkowa po wędzeniu i parzeniu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 9 Listopada 2012 Dziś trochę ciasteczek cynamonowych W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 9 Listopada 2012 Karolu, ciasteczka wyszły Ci zaj.....e !! wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-248530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi