chudziak Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 27 Listopada 2012 Karolu, skąd u Ciebie kabaczek ,kiedy już jest po kabaczkowym sezonie . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-252799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 28 Listopada 2012 chudziak, u nas na targu jeszcze są do nabycia kabaczki i cukinie W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-252807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 28 Listopada 2012 Karolu, skąd u Ciebie kabaczek ,kiedy już jest po kabaczkowym sezonieU mnie w warunkach pokojowych jeszcze pięć patisonów,jedna cukinia i dwie dynie z produkcji działkowej czekają na swoją kolej.Parę pasztetów w/g Małgoś jescze wyjdzie :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-252835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 29 Listopada 2012 Dziś znowu(jak zawsze) mam pociąg do babek :grin: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 29 Listopada 2012 Karol,pokazujesz świąteczne wyroby ale do świąt jeszcze daleko,chyba że to są pozostałości poWszyskich [ Dodano: Czw 29 Lis, 2012 19:03 ]Świętych [ Dodano: Czw 29 Lis, 2012 19:03 ]:grin: żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 29 Listopada 2012 mam pociąg do babek OH Karol !!!!! :lol: :lol: :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 29 Listopada 2012 Dziś znowu(jak zawsze) mam pociąg do babekhehe, a babeczki jak malowane :clap: Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 29 Listopada 2012 Ach te baby smakowicie wyglądają Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 1 Grudnia 2012 dziś trochę kabanosównHalusi W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 1 Grudnia 2012 dziś trochę kabanosów No to ładnie zadymiłeś Karolu... :wink: :clap: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 1 Grudnia 2012 trochę kabanosówKarol ładne :clap: Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 1 Grudnia 2012 apetyczne :thumbsup: kabanosa bym zjadła, mniam jeszcze takiego co poleżał tydzień na kaloryferze :thumbsup: Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-253482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dziś świętowałem św Mikołaja Zdjęcia wklejane przez syna W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dziś świętowałem św MikołajaNo Mikołaj bogaty był i bez ruzgi się obyło :lol: :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dziś śledzie po skandynawsku według przepisu Kruszynki Kaziu dzięki za przepis W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ładne :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kruszynka, zalewę to można było pić szklanką :grin: pewnie przez ten dodatek procentowy :thumbsup: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kruszynka, zalewę to można było pić szklanką :grin: pewnie przez ten dodatek procentowy :thumbsup:Karolu to masz dwa w jednym.. :wink: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 7 Grudnia 2012 @halusia@, a Ty śledzie poczyniłaś ?? czy czekasz bliżej świat?/ W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 7 Grudnia 2012 @halusia@, a Ty śledzie poczyniłaś ?? czy czekasz bliżej świat?/Oczywiście.. już wczoraj zrobiłam :wink: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgmarek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam ! Jestem poczatkujacym na stronie lecz małe doświadczenie mam . Wędziłem zawsze mięsa peklowane na mokro . Tym razem nastawiam się na peklowanie na sucho.Ile stron tyle proporcji do nacierania schabu . Mam schabu 2kg i niewiem ile peklosoli wcierać w mięso ,a zakładam że będę wędził za 10 dni . Proszę o jakeś wskazówki mg.marek@op.pl Marek z Bytomia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Mam schabu 2kg i niewiem ile peklosoli wcierać w mięso ,a zakładam że będę wędził za 10 dni . Proszę o jakeś wskazówki Tak na 10 dni na sucho to długo nieco, pewnie masz polędwicę, jeśli nie skażona mikrobiologicznie i z pewnego źródła wystarczy 40 g peklosoli dobrze natrzeć i wymasować. Przy tym mięśniu 3-4 dni wystarczy i do wędzenia. Jak po 10 dniach wędzenie proponuję na mokro. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dziś śledzie po skandynawsku według przepisu Kruszynki Kaziu dzięki za przepiskarolu, Kaziu, czy ten przepis jest gdzieś na stronie ? Bardzo bym prosił... MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 7 Grudnia 2012 karolu, Kaziu, czy ten przepis jest gdzieś na stronie ? Bardzo bym prosił...Pokemonku, nie ma Karola ani Kruszynki więc ja Ci pomogę :grin: . Przepis jest tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=302222#302222 "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgmarek Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mam schabu 2kg i niewiem ile peklosoli wcierać w mięso ,a zakładam że będę wędził za 10 dni . Proszę o jakeś wskazówki Tak na 10 dni na sucho to długo nieco, pewnie masz polędwicę, jeśli nie skażona mikrobiologicznie i z pewnego źródła wystarczy 40 g peklosoli dobrze natrzeć i wymasować. Przy tym mięśniu 3-4 dni wystarczy i do wędzenia. Jak po 10 dniach wędzenie proponuję na mokro. Dziękuję ! Proszę pozdrowić Iławę ,to miasto moich korzeni ! Marek z Bytomia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/9/#findComment-254872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi