Zbój Madej Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 25 Grudnia 2019 zaczynam zbierać na krajalnicę Zbieraj zbieraj, sprzęt bardzo przydatny Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 25 Grudnia 2019 zaczynam zbierać na krajalnicę . a co z komora dojrzewalnicza?? Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) a co z komora dojrzewalnicza?? Stefanie..... ja podjąłem taką decyzję , może trochę inną niż większość Jak tylko dokonam zakupu krajalnicy to natychmiast albo prawie natychmiast biorę się za komorę dojrzewającą . Już prawie wiem do kogo się udam na wstępne szkolenie celem zdobycia chociaż minimalnej wiedzy . Pozdrawiam Edytowane 25 Grudnia 2019 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Pieknie i bogato zastawiony slol , ale szczesliwcy Twoi goscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Już prawie wiem do kogo się udam na wstępne szkolenie celem zdobycia chociaż minimalnej wiedzy . My też już wiemy. Lecisz do Stefana Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 26 Grudnia 2019 biorę się za komorę dojrzewającą Ty masz jeszcze swoją witrynę? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) biorę się za komorę dojrzewającą Ty masz jeszcze swoją witrynę? Mam.. ale kupię tylko do dojrzewających ..taki mam plan... Edytowane 26 Grudnia 2019 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 26 Grudnia 2019 kupię tylko do dojrzewających Znaczy Beko czy jakąś inną? Mam Taniej wyjdzie przerobić tą co masz niż nową kupować, ale oczywiście jak kto woli Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 26 Grudnia 2019 My też już wiemy. Lecisz do Stefana drzwi sa otwarte, i na lotnisko tez wyjade... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 26 Grudnia 2019 drzwi sa otwarte, i na lotnisko tez wyjade... Już robiłem za sobowtóra - dla mnie nie problem Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Ty masz jeszcze swoją witrynę? Mam ją cały czas i znakomicie spełnia swoje zadanie .... czyli jest gdzie peklować i przechowywać zapakowane wędliny . drzwi sa otwarte, i na lotnisko tez wyjade... Stefanie bardzo dziękuję ... nigdy nie mówię nigdy . Na tym etapie myślałem o Zbójaszku Pozdrawiam świątecznie :santa: Jak tylko zakupię krajalnicę to założę swój temat coby nikomu nie zaśmiecać . Edytowane 26 Grudnia 2019 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Na tym etapie myślałem o Zbójaszku :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 26 Grudnia 2019 StefanS, dnia 26 Gru 2019 - 08:52, napisał: drzwi sa otwarte, i na lotnisko tez wyjade... Stefanie bardzo dziękuję ... nigdy nie mówię nigdy . Na tym etapie myślałem o Zbójaszku Pozdrawiam świątecznie i to wlasnie wcale nie znaczy ze zamykam drzwi - i nadal na lotnisko tez wyjade.... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 9 Stycznia 2020 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16793-rosja-ukraina-sało-różne-przepisy/?p=651876 Wersja próbna na boczku z/k, ładny tłusty. Słoniny na razie szkoda, jak wyjdzie to machnę słoninkę w ten sposób Na filmikach YT widziałem, że na wschodzie dużo robią sało z boczku. Jutro po południu w przyprawy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 9 Stycznia 2020 że na wschodzie dużo robią sało z boczku. Salo to na wschodzie nazwa każdego tłuszczu, w tym boczku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Oki, trafi się ładny boczek z/k w lidlu to można robić Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Salo to na wschodzie nazwa każdego tłuszczu, w tym boczku. Słonina to narodowy przysmak Ukraińców.Zachwycają się nią jak Polacy wykwintną szynką czy dobrą kiełbasą.W Salo Art Museum w Lwowie można spotkać rzeźby ze słoniny oraz obrazy...……. i popróbować kawałeczków słoniny w różnych przyprawach na ciemnym chlebku . Edytowane 9 Stycznia 2020 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 9 Stycznia 2020 W Salo Art Museum Obrazy widzę, damsko męskie :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Wojtek dobry wzrok masz Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Chyba to właśnie miała na myśli Renia, prezentując zdjęcie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) W Salo Art MuseumObrazy widzę, damsko męskie :DTo było takie właśnie bardzo klimatyczne miejsce z bardzo dobrą słoninką ...….nie mogłam się oprzeć, musiałam uwiecznić na fotkach Edytowane 9 Stycznia 2020 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Wojtek dobry wzrok masz Patrzałki nowe to i widoki wyraźniejsze Chyba to właśnie miała na myśli Renia Musi panie prawda, nie inaczej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Na fotce nr. 2 na talerzyku po lewej stronie sało z przyprawą do boczku, a po prawej sało z czosnkiem, papryką słodką cz., sól, przyprawą do boczku.Nie wiedziałem czy zawijać w sreberko czy do pojemniczka, więc zapakowałem próżniowo.W Niedzielę smakowanie będzie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wczoraj w robocie już musiałem spróbować Miałem wersję z samą przyprawą do sało.Pomimo tego, że przyprawa z solą to ten kawałek był leciutko niedosolony, ale smak ogólny bardzo dobry.Skórka w sam raz na miękkość, taka nie za twarda nie za miękka, taka w sam raz.Konsystencja samej słoniny pierwyj sort. Wczorajsze śniadanko na PKP Dziś rozkroiłem kawałek przyprawiony wg przepisu.Dwa dni zapakowany próżniowo... i to je to, super tak w skrócie Dziś nastawiłem małą porcje, ale już ze słoninki grubej, jutro w przyprawy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Pomimo tego, że przyprawa z solą to ten kawałek był leciutko niedosolony Lepiej nie dosolony niż za słony. Tak to jest z tymi przyprawami niestety trzeba troszkę na czuja dawać ja wcześniej próbuje ale wiadomo zawsze troszkę człowiek się obawia czy trafił czy nie z dawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.