andrzej k Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 23 Marca 2015 Witam W ubiegłym tygodniu kilka desek zostało przykręconych i tym sposobem powstaje nowa wędzarnia . Jeżeli chodzi o sprawy drewniane to pozostał do zrobienia daszek i drzwi . Co do paleniska to cegła już jest , drzwiczki wczoraj zamówiłem . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 23 Marca 2015 To i talenta stolarskie jak się patrzy podziwiam Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 23 Marca 2015 dzieje się dzieje - plany w czyny się obraca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 24 Marca 2015 Andrzej k miałeś podać przepis na krotoszyńską Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 24 Marca 2015 Witam Wczoraj trochę serka na śniadanko . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 24 Marca 2015 Wczoraj trochę serka na śniadanko . Andrzej dla Ciebie to troszkę na śniadanie, dla mnie by wystarczyło na pół roku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 24 Marca 2015 Oh widzę nowy dzajn w guście ufo x 4 ciekawe jaki to smak ? Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 24 Marca 2015 Oh widzę nowy dzajn w guście ufo x 4 ciekawe jaki to smak ? To najprostszy serek podpuszczkowy , ja go nazywam bundz z mleka krowiego . Bez soli i przypraw . dla mnie by wystarczyło na pół roku Zapewne dał byś radę prędzej . Andrzej k miałeś podać przepis na krotoszyńską jagra , jest to takie proste że już powinieneś mieć w solance . Z półtuszy wieprzowej wykrawam polędwicę z tłuszczem i skórą , można również przy wykrawaniu dołożyć z 3-4 cm boczku . Następnie dzielę na odpowiednie kawałki i odcinam skórę tak ,żeby na polędwicy została połowa z grubości słoniny . Pekluję w solance 8,5% około 14 dni Ilość wody do solanki przyjmuję 0,4-0,5 litra na kilogram mięsa . Oczywiście peklowanie w temperaturze 4-6 stopni . Wędzenie w ciepłym dymie do uzyskania odpowiedniego koloru . Gorąco pozdrawiam Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 25 Marca 2015 Sporo kawy Andrzejku do tych ciasteczek musi wypić Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 25 Marca 2015 To prawda ale ciacha im są starsze tym lepsze . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 25 Marca 2015 Andrzej to mi smaka na cistaka narobiles . Mialam robic paluszki w czekoladzie, ale zrobie ciastka z maszynki, dziekuje, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 25 Marca 2015 ANNAM Jak lubisz to możesz do ciasta dodać cynamonu.Ja dałem trzy łyżeczki na jeden kilogram mąki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 25 Marca 2015 Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . Czyżbyśmy mieli do kawusi ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 25 Marca 2015 :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 25 Marca 2015 Andrzej ja bardzo lubie roznego rodzaju zmiany w ciasteczkach., Czasem te dodaje kokosu do mieszanki ciasta, tylko ze to tak na "oko" czyli na pruszonego jesli chodzi o ilosc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam Pomimo że dzisiaj warunki pogodowe ekstremalne ( tak jak u Wszystkich zapewne ) przyszedł czas wędzenia mięska Chrzan pływa w wodzie , jutro tarcie no i grzybki na bigos zamoczone Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 31 Marca 2015 Pokłony biję z Kwiatowej... Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 31 Marca 2015 Pokłony biję z Kwiatowej... :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 31 Marca 2015 Andrzejku tak na oko to palce lizać. Pysznie brawo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 31 Marca 2015 Andrzej, ja taki chrzan, to tylko na zdjeciu widze.U nas jakos i chrzak i piertuszka za bardzo dobrze nie rosnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan pływa w wodzie , jutro tarcie Oj to będzie potrzebna maska p-gaz.... jak ja sobie przypomnę ręczne tarcie chrzanu z dziadkiem ....... ... był ogień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Masz racje pogoda do luftu, ja dziś 30 szt. kurczaka mam wędzić, nie wiem jak to się uda Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Pogoda do kitu. Ma tak wiać do jutra. Ale ja nie o tym. Andrzeju nigdy nie moczyłem chrzanu. Dlaczego to sie robi? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To jest jeden z podstawowych elementów jego obróbki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Mirek już odpowiedział Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.