Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

 W  ubiegłym tygodniu kilka desek zostało przykręconych i tym sposobem powstaje nowa wędzarnia . Jeżeli chodzi o sprawy drewniane to pozostał do zrobienia daszek i drzwi . :D     Co do paleniska to cegła już jest , drzwiczki wczoraj zamówiłem . :D :D

 

 

 post-39847-0-64012300-1427127006_thumb.jpg 

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415238
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

dzieje się dzieje - plany w czyny się obraca  :thumbsup:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415328
Udostępnij na innych stronach

Andrzej k miałeś podać przepis na krotoszyńską  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415359
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 

 Wczoraj trochę serka na śniadanko . :D :D 

 

 

post-39847-0-39527800-1427191029_thumb.jpg   

 

 

post-39847-0-47441500-1427191071_thumb.jpg 

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415407
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oh widzę nowy dzajn w guście ufo x 4 ciekawe jaki to smak ?

 

 

To najprostszy serek podpuszczkowy , ja go nazywam bundz z mleka krowiego . Bez soli i przypraw . :D

 

 

 

dla mnie by wystarczyło na pół roku :D

 

 Zapewne dał byś radę prędzej . :D

 

 

 

 

Andrzej k miałeś podać przepis na krotoszyńską :)

 

 

 jagra , jest to takie proste że już powinieneś mieć w solance .

 

 

 Z półtuszy wieprzowej wykrawam  polędwicę z tłuszczem i skórą , można również przy wykrawaniu dołożyć z 3-4 cm boczku . Następnie dzielę na odpowiednie kawałki i odcinam skórę tak ,żeby na polędwicy została połowa z grubości słoniny .  Pekluję w solance 8,5% około 14 dni Ilość wody do solanki przyjmuję 0,4-0,5 litra na kilogram mięsa . Oczywiście peklowanie w temperaturze 4-6 stopni . Wędzenie w ciepłym dymie do uzyskania odpowiedniego koloru  .  

 

 Gorąco pozdrawiam


 Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . :D

 

 

 post-39847-0-42428600-1427225425_thumb.jpg

 

 

 :D :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415550
Udostępnij na innych stronach

 Andrzej to mi smaka na cistaka narobiles :D  :thumbsup:  . Mialam robic paluszki w czekoladzie, ale zrobie ciastka z maszynki, dziekuje,  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415680
Udostępnij na innych stronach

ANNAM Jak lubisz to możesz do ciasta dodać cynamonu.Ja dałem trzy łyżeczki na jeden kilogram mąki :D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415754
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . :D

Czyżbyśmy mieli do kawusi :thumbsup: ?

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415756
Udostępnij na innych stronach

Andrzej ja bardzo lubie roznego rodzaju zmiany w ciasteczkach., Czasem te dodaje kokosu do mieszanki ciasta, tylko ze to tak na "oko" czyli na pruszonego  :D  jesli chodzi o ilosc. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415892
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 Pomimo że dzisiaj warunki pogodowe ekstremalne ( tak jak u Wszystkich zapewne ) przyszedł czas wędzenia  mięska :D

 

 post-39847-0-85667000-1427825689_thumb.jpg

 

post-39847-0-27636900-1427825709_thumb.jpg

 

post-39847-0-58680600-1427825724_thumb.jpg

 

post-39847-0-61168500-1427825741_thumb.jpg

 

post-39847-0-53644700-1427825760_thumb.jpg  

 

 

 Chrzan pływa w wodzie ,  jutro tarcie no i grzybki na bigos zamoczone :D

 

post-39847-0-29361200-1427825842_thumb.jpg

 

post-39847-0-64659500-1427825859_thumb.jpg

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417307
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku tak na oko to palce lizać. Pysznie  :clap: brawo.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417332
Udostępnij na innych stronach

Andrzej, ja taki chrzan, to tylko na zdjeciu widze.U nas jakos i chrzak i piertuszka za bardzo dobrze nie rosnie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417337
Udostępnij na innych stronach

Pogoda do kitu. Ma tak wiać do jutra. Ale ja nie o tym. Andrzeju nigdy nie moczyłem chrzanu. Dlaczego to sie robi?

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417400
Udostępnij na innych stronach

To jest jeden z podstawowych elementów jego obróbki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417408
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.