Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 Andrzej to mi smaka na cistaka narobiles :D  :thumbsup:  . Mialam robic paluszki w czekoladzie, ale zrobie ciastka z maszynki, dziekuje,  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415680
Udostępnij na innych stronach

ANNAM Jak lubisz to możesz do ciasta dodać cynamonu.Ja dałem trzy łyżeczki na jeden kilogram mąki :D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415754
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . :D

Czyżbyśmy mieli do kawusi :thumbsup: ?

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415756
Udostępnij na innych stronach

Andrzej ja bardzo lubie roznego rodzaju zmiany w ciasteczkach., Czasem te dodaje kokosu do mieszanki ciasta, tylko ze to tak na "oko" czyli na pruszonego  :D  jesli chodzi o ilosc. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415892
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 Pomimo że dzisiaj warunki pogodowe ekstremalne ( tak jak u Wszystkich zapewne ) przyszedł czas wędzenia  mięska :D

 

 post-39847-0-85667000-1427825689_thumb.jpg

 

post-39847-0-27636900-1427825709_thumb.jpg

 

post-39847-0-58680600-1427825724_thumb.jpg

 

post-39847-0-61168500-1427825741_thumb.jpg

 

post-39847-0-53644700-1427825760_thumb.jpg  

 

 

 Chrzan pływa w wodzie ,  jutro tarcie no i grzybki na bigos zamoczone :D

 

post-39847-0-29361200-1427825842_thumb.jpg

 

post-39847-0-64659500-1427825859_thumb.jpg

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417307
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku tak na oko to palce lizać. Pysznie  :clap: brawo.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417332
Udostępnij na innych stronach

Andrzej, ja taki chrzan, to tylko na zdjeciu widze.U nas jakos i chrzak i piertuszka za bardzo dobrze nie rosnie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417337
Udostępnij na innych stronach

Pogoda do kitu. Ma tak wiać do jutra. Ale ja nie o tym. Andrzeju nigdy nie moczyłem chrzanu. Dlaczego to sie robi?

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417400
Udostępnij na innych stronach

To jest jeden z podstawowych elementów jego obróbki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417408
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej pociąć go wieczorem na kawałki o długości ok. 2-3 cm i zamoczyć na noc w zimnej wodzie. Raniutko jest jędrny niczym .... .... świeżo wykopany. ;)

Po prostu chrzan bardzo szybko wiotczeje i wtedy trudno go obrać i zetrzeć.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417425
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam Andrzeju ,że w Twoim temacie !!! Michał, są jeszcze inne produkty ,które musimy wymoczyć w zimnej wodzie , aby były jędrne.

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417455
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku, a co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki?  Latem tego nie miałem.

Pozdrawiam

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417468
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chrzan pływa w wodzie

 

A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo?

Jak będę miał czas to może też zrobię swojski chrzan. Jakoś nigdy nie moczyłem chrzanu przed tarciem.( a może to był błąd)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417499
Udostępnij na innych stronach

Chrzan z czasem wysycha namoczony odzyskuje swoje właściwości i jest prawie jak swieży, można ten sam patent stosować do innych warzyw takich jak marechwka, pietruszka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417502
Udostępnij na innych stronach

 

 

co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki?

 

 Witaj

 

 Muszę powiedzieć że nie potrafię odpowiedzieć . :facepalm:    W ubiegłym roku też udało :D mi się zrobić chrzan o smaku goryczki .  Dzisiaj wieczorkiem będę tarł nowy . Sam jestem ciekaw  jaki będzie smak . 

Może Maxell coś podpowie , ma szeroką wiedzę na temat produkcji  chrzanu  . :D :D

 

 

 

 

A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo?

 

 Maxell wyjaśnił wyżej :D  Tier zresztą też :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417512
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.