filemonek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 25 Marca 2015 Sporo kawy Andrzejku do tych ciasteczek musi wypić Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 25 Marca 2015 To prawda ale ciacha im są starsze tym lepsze . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 25 Marca 2015 Andrzej to mi smaka na cistaka narobiles . Mialam robic paluszki w czekoladzie, ale zrobie ciastka z maszynki, dziekuje, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 25 Marca 2015 ANNAM Jak lubisz to możesz do ciasta dodać cynamonu.Ja dałem trzy łyżeczki na jeden kilogram mąki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 25 Marca 2015 Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach do kawusi . Czyżbyśmy mieli do kawusi ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 25 Marca 2015 :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 25 Marca 2015 Andrzej ja bardzo lubie roznego rodzaju zmiany w ciasteczkach., Czasem te dodaje kokosu do mieszanki ciasta, tylko ze to tak na "oko" czyli na pruszonego jesli chodzi o ilosc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-415892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam Pomimo że dzisiaj warunki pogodowe ekstremalne ( tak jak u Wszystkich zapewne ) przyszedł czas wędzenia mięska Chrzan pływa w wodzie , jutro tarcie no i grzybki na bigos zamoczone Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 31 Marca 2015 Pokłony biję z Kwiatowej... Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 31 Marca 2015 Pokłony biję z Kwiatowej... :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 31 Marca 2015 Andrzejku tak na oko to palce lizać. Pysznie brawo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 31 Marca 2015 Andrzej, ja taki chrzan, to tylko na zdjeciu widze.U nas jakos i chrzak i piertuszka za bardzo dobrze nie rosnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan pływa w wodzie , jutro tarcie Oj to będzie potrzebna maska p-gaz.... jak ja sobie przypomnę ręczne tarcie chrzanu z dziadkiem ....... ... był ogień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Masz racje pogoda do luftu, ja dziś 30 szt. kurczaka mam wędzić, nie wiem jak to się uda Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Pogoda do kitu. Ma tak wiać do jutra. Ale ja nie o tym. Andrzeju nigdy nie moczyłem chrzanu. Dlaczego to sie robi? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To jest jeden z podstawowych elementów jego obróbki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Mirek już odpowiedział Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Najlepiej pociąć go wieczorem na kawałki o długości ok. 2-3 cm i zamoczyć na noc w zimnej wodzie. Raniutko jest jędrny niczym .... .... świeżo wykopany. Po prostu chrzan bardzo szybko wiotczeje i wtedy trudno go obrać i zetrzeć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja musze jeszcze swojego wykopac , ale tak strasznie wieje ze nie chce sie wyjsc na dwor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Uprzejmie dziekuje za odpowiedź Nie wiedziałem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Przepraszam Andrzeju ,że w Twoim temacie !!! Michał, są jeszcze inne produkty ,które musimy wymoczyć w zimnej wodzie , aby były jędrne. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Andrzejku, a co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki? Latem tego nie miałem.Pozdrawiam Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan pływa w wodzie A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo?Jak będę miał czas to może też zrobię swojski chrzan. Jakoś nigdy nie moczyłem chrzanu przed tarciem.( a może to był błąd) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan z czasem wysycha namoczony odzyskuje swoje właściwości i jest prawie jak swieży, można ten sam patent stosować do innych warzyw takich jak marechwka, pietruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki? Witaj Muszę powiedzieć że nie potrafię odpowiedzieć . W ubiegłym roku też udało mi się zrobić chrzan o smaku goryczki . Dzisiaj wieczorkiem będę tarł nowy . Sam jestem ciekaw jaki będzie smak . Może Maxell coś podpowie , ma szeroką wiedzę na temat produkcji chrzanu . :D A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo? Maxell wyjaśnił wyżej Tier zresztą też Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/47/#findComment-417512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.