pis67 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Lutego 2012 Wątroba z młodej jałowicy rzeźnej - waży niecałe 6kg - co można z tym tworem tuszy bydlęcej zrobić, w jaki sposób zagospodarować? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert1 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Lutego 2012 Smalczyk, cebulka, pieprz, usmażyć, na koniec posolić-pycha.Nadmiar można zamrozić.Do klusek wątrobioanych można też dodać.- Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Lutego 2012 Pisusu1:1:1czyli wątroba:smalec:cebulawątrobę pokroić (b.małe kawałki), dodać do zeszklonej cebuli na smalcu, pod koniec posolić i popieprzyć, nadmiar pasteryzować.Smacznego Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Lutego 2012 Biotit, z Twojego posta zrozumiałem, że powinno się przygotować 6 kg wątroby, 6 kg smalcu i 6 kg cebuli. Czy tak? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2012 Ważne , żeby zachować proporcje. Jadłem kiedyś taki wyrób w ZSRR, powtarzam go często.Wątrobę należy dodać na samym końcu, aby całość nie była gorzka. Cebulę oczywiście szklimy na wytopionym smalcu. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Lutego 2012 Ważne , żeby zachować proporcjeZgadzam się w zupełności. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Lutego 2012 czyli wątroba:smalec:cebula Wykonuję to danie prawie identycznie . Wątrobę jednak kroję w paski około 1 cm. grubości . :smile: Z przypraw tylko trochę majeranku i więcej pieprzu , bez soli . :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Lutego 2012 Pokrój na mniejsze części, do zamrażarki, potem do pasztetów, farszów.... Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Lutego 2012 Kolega jak zwykle Was podpuszcza a Wy się dajecie jak dzieci.On już dobrze wie co z tej wątroby zrobić Smażenia nie polecam bo wołowa jest twarda.Lepsza jest cielęca lub wieprzowa.A najlepsza z dzika albo z sarny. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Lutego 2012 Kolega jak zwykle Was podpuszcza a Wy się dajecie jak dzieci.On już dobrze wie co z tej wątroby zrobić Pierwszy raz mam do czynienia z wątrobą wołową, dlatego pytam i dziękuję za odpowiedzi, mało tego, zaraz idę walczyć z żołądkiem wielokomorowym i z jelitami, też pierwszy raz. Arkadiusz - wypuść pieska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Lutego 2012 Pierwszy raz mam do czynienia z wątrobą wołowąNie rozśmieszaj mnie bo mam zajady .A piesek ma się dobrze. :wink: [ Dodano: Pią 24 Lut, 2012 16:59 ]zaraz idę walczyć z żołądkiem wielokomorowym i z jelitami, też pierwszy raz.A tego to Ci nie zazdroszczę.Miłej pracy Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Lutego 2012 Może Ci się przyda: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6722-jak-zagospodarowa%C4%87-w%C4%85trob%C4%99-wo%C5%82ow%C4%85/#findComment-203968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.