Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

chleb pszenno-żytni upiekłem
Ładny chlebek Bazyl,mi jeszcze tak nie wychodzi ale pracuję nad tym  :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-358171
Udostępnij na innych stronach

 

 

Co Ty...? spać nie możesz :D ?

 

Mundial jest mecze się ogląda :D

 

 

 

Ładny chlebek Bazyl,mi jeszcze tak nie wychodzi ale pracuję nad tym

 

Kostek wędliny robisz super to i chlebek zrobisz :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-358262
Udostępnij na innych stronach

Zostaw jeszcze kila dni  w baloniku, samo się "odkisieluje",dodaj troszkę cukru a drożdże same dadzą radę.

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-358601
Udostępnij na innych stronach

Bazyl ale rarytasy - pyszności normalnie.

Może takie przygotujesz na Nasze żeglowanie - to kiedy odbijamy od kei? Warto by było jakąś ekipę choć na jedną łódkę i na weekend zmontować ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359129
Udostępnij na innych stronach

Arku , po co Tobie ta blacha ,może pół ? ?Worek widzę ,wydaję się wystarczający. ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359159
Udostępnij na innych stronach

 

 

Arku , po co Tobie ta blacha ,może pół ? ?Worek widzę ,wydaję się wystarczający.

 

Momentami mocno lało :mad:  nie chciałem żeby worek zamókł.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359179
Udostępnij na innych stronach

:) Ziomek :( Robert się ściga po drugiej stronie jeziora a TY robisz twaróg :) o 2 h jadę na os do Kruklanek jutro o 5 rano pod Olecko :)

 

Ziomek a jak z tymi sprawami (przystanie,poletka ) obstawiasz :) tylko nie ziewaj :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359219
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio węgorza wędziłem :cool:

 

 

Najlepsza rybka na gorąco, wg mnie trochę za jasne są , ale mogę się mylić,

Napisz jak wędziłeś i jak była ich waga.

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359261
Udostępnij na innych stronach

Napisz jak wędziłeś i jak była ich waga

 

 

Po patroszeniu 2 ważyły 1750 g, równe po 77 cm i waga prawie równa. Teraz jednego ważyłem ma 660 g.

Solanka  9% według tabeli Andyandy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b82937d2158adbf.html

Wędzenie 4,5 h w temp. 40* - 60* C i na koniec 50 min. w temp. 70* - 90* C. Raz mi skoczyło na 115*C :mad:  i chyba dlatego jest twarda skóra, poza tym jest pyszny :tongue: Wędziłem olchą i czasami jak się za mocno paliło sypałem trociny z wierzby.

 

 

BazylWidzew... zloty chlopak z ciebie

 

 

Eli staram się ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/22/#findComment-359324
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.