BazylWidzew Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Na święta trochę białej sparzyłem Zrobiłem szynkę i baleron Po wędzeniu Gotowe po parzeniu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Po wędzeniu Zaczadziłeś nieco wyroby, ala... Były wędzone eksperymentalnie temp. 20-120C :grin: :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 bazylwidzew ale takie czarne wędzonki są po prostu niezdrowe i "smaczne" inaczej :mellow: Myślę ,że to jednak nie eksperymenty z temperaturą ale spalanie z niedoborem powietrza są główną przyczyną takiego stany Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ostatnio zrobiłem trochę czarnego Zrobiłem na słodko ( 5 łyżeczek na 7kg wyrobu) Na mazurach wyrób nieznany, dałem paru osobom do spróbowania tylko jedna powiedziała " dziwne w smaku słodkie" reszcie smakowało. Niestety część w parzeniu popękało ( na talerzu ) :devil: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nigdy nie jadłem tego wyrobu w moich stronach nie znany :oopsTrzeba będzie popełnić :grin: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ostatnio zrobiłem trochę czarnegoZrobiłem na słodkoA to ciekawie musi smakować... Kaszanka na słodko ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Kaszanka na słodko ???"Czarne" to nie kaszanka Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nigdy nie jadłem tego wyrobu w moich stronach nie znanyW Łodzi i okolicach wyrób regionalny oficjalna nazwa kiszka łódzka :wink: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Maja 2012 Dziś święto pracy więc trochę porobiłem i zrobiłem kindziuka Wędliny dojrzewającej jeszcze nie robiłem, ciekawe co z tego wyjdzie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Maja 2012 Wędliny dojrzewającej jeszcze nie robiłem, ciekawe co z tego wyjdzieNo też jestem ciekaw Wygląda "dziwnie" :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Maja 2012 Bazyl no to czekamy na efekty :grin: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Maja 2012 Z kindziuka został mi kilogram szynki dołożyłem 350g wędzonej słoniny i zrobiłem konserwę słoikową Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Maja 2012 Niema to jak dobry pomysł na zagospodarowanie resztek,widzę że jesteśmy fanami tego samego klubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Maja 2012 Dziś wędziłem kindziuki. Przed wędzeniem i po wędzeniu Większy jak go robiłem ważył 6,200 kg po wędzeniu 5,880 kg, mniejszy 3,450 kg i po wędzeniu 3,393 kg. Zapomniałem je zważyć przed wędzeniem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Maja 2012 Dzisiaj zrobiłem norweski ser serwatkowy Brunost, a dokładniej Flotemysost z mleka krowiego Z 10 l. mleka po zrobieniu oscypków i 8 godzinach gotowania wyszło tego 543g. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wczoraj uwarzyłem pierwszą warkę piwa Pils 12 Blg w piwnicy już ładnie pracuje. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Pils 12 Blg w piwnicy już ładnie pracuje. Na pewno będziesz warzył następne :grin: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Czerwca 2012 A jaka jest temperatura otoczenia w piwnicy?Temperatura otoczenia 10*C. Fermentuje w balonie do wina, na balonie położony termometr wskazuje 12*C Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Czerwca 2012 To górniak czy dolniak? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Czerwca 2012 To górniak czy dolniak?Pils to dolna fermentacja :wink: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dzisiaj zrobiłem norweski ser serwatkowy Brunost, a dokładniej Flotemysost z mleka krowiego Bazylwidzew, a napisz coś więcej o serku i jego kolorze. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 6 Czerwca 2012 napisz coś więcej o serku i jego kolorzeZdjęcie dobrze oddaje kolor jest jasnobrązowy. W smaku nie przypomina żadnego mi znanego sera, nie mogę też porównać z oryginałem bo go nie jadłem. Jest słodkawy z lekką nutką karmelu. Trochę za długo go gotowałem i wyszedł za suchy, zrobiłem go z samej serwatki. Następny jak będę robił to dodam mleka i śmietany. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 6 Czerwca 2012 bazylwidzew, ja jadłem ten ser, bo mieszkałem jakiś czas na Północy. Ten ze sklepu był bez dziurek i trochę krówkowy. Był ciekawy,ale za dużo nie dało się go zjeść. Przez internet i zdjęcie smaku nie porównam Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ten ze sklepu był bez dziurekSłabo upchnąłem go w foremce Był ciekawy,ale za dużo nie dało się go zjeść.Masz rację smak jest ciekawy taki inny. Ja jem jedną kanapkę i mam dosyć :lol: Nie jest to oscypek którym można się objadać. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Oscypki po 4 wędzeniach w zimnym dymie Z 9 litrów mleka wyszło 1040 g. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.