Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na obiad kuzyn zrobił ozory w sosie śmietanowo-chrzanowym :cool:

 

attachicon.gifIMG_4172.JPG

 

Pyszności bym powiedział !!! Ten kto nie próbował nie wie co stracił, Kiedyś mojej LP zrobiłem cynaderki to się zajadała a dopiero po konsumpcji spytała co to  :devil:  :devil:  :facepalm:  :facepalm:  ale smakowało i się przekonała  :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-420630
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Bazylu, na zlocie dostałem od Ciebie dwa flakony. Pachnie bardzo ładnie ! Do czego użyć? ;)

 

 

post-39812-0-31961500-1429351027_thumb.jpg

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-420694
Udostępnij na innych stronach

Bazylu, na zlocie dostałem od Ciebie dwa flakony. Pachnie bardzo ładnie ! Do czego użyć? ;)

 

Tomek żebym ja wiedział co to jest :D  Czy jest coś napisane na tym ? Jak nic nie jest napisane to wlej do kieliszka i zrób zdjęcie. Z tego co pamiętam to może to byc syrop z mniszka. Ojciec daje 2 łyżeczki do herbaty.

Edytowane przez chudziak

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-420708
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj kiełbasa drobiowa zrobiona :cool:

 

post-51707-0-63987500-1429517754_thumb.jpgpost-51707-0-84009500-1429517794_thumb.jpg

 

Surowiec

Ćwiartki z kurczaka po 3,80 zł/kg            2430 g

z tego wyszło

mięso                                                     1453 g

mięso tłuste                                                60 g

skóry                                                        333 g

 

Przyprawy 

 

peklosól/sól     80/20%                               18 g/kg

cukier                                                           1 g/kg

pieprz                                                           2 g/kg

czosnek                                                        3 g/kg

majeranek                                                    2 g/kg

woda na oko jakieś                                     50 ml

 

Kiełbasy z tego jest 1510 g co daje 6,15 zł za kg kiełbasy. W smaku nie powala na kolana, ale da się jeśc. Jak będę następną robił to muszę dac o gram więcej pieprzu i czosnku.

 

Robiłem według tego przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-drobiowe/105-kielbasa-drobiowa-parzona

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421025
Udostępnij na innych stronach

 

Bazyl, A co robisz z takich ilości mięsa?

 

No co Psia Mazurska będzie robiona ;)

 

Przywieź na zlot i psią mazurską i tą drobiową - porównamy która lepsza ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421261
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przywieź na zlot i psią mazurską i tą drobiową - porównamy która lepsza

 

Nieeeeeeee, tylko nie psia i nie mazurska, przywieź inne rzeczy, wiesz....  będzie ciepło, zabłądzisz - kiełbasy się popsują....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421263
Udostępnij na innych stronach

 

Bazylu, na zlocie dostałem od Ciebie dwa flakony. Pachnie bardzo ładnie ! Do czego użyć? ;)

 

Tomek żebym ja wiedział co to jest :D  Czy jest coś napisane na tym ? Jak nic nie jest napisane to wlej do kieliszka i zrób zdjęcie. Z tego co pamiętam to może to byc syrop z mniszka. Ojciec daje 2 łyżeczki do herbaty.

 

 

Sąsiad - jak się robi ten syrop i na co to jest ?

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421264
Udostępnij na innych stronach

dzięki Sąsiad

 

ps. pierwszy link nie działa

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421280
Udostępnij na innych stronach

Dzięki - teraz ok :)

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421285
Udostępnij na innych stronach

Żeberka wędziłem :cool:  W niedzielę 4h temp 40-60*C, dzisiaj 2h temp 40-60*C i 1,5h pieczenia temp 80-90*C

 

post-51707-0-88764800-1429705970_thumb.jpg

 

Z 2625 g zostało 2197 g,  16% wyparowało :(

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421330
Udostępnij na innych stronach

piekłeś już coś w garnku rzymskim ?

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421447
Udostępnij na innych stronach

to daj znac jak zrobisz :D

Ciekaw jestem czy to działa podobnie jak tajine

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421452
Udostępnij na innych stronach

Bazyl zawsze namocz gar z 15-20 min w wodzie pokrywkę też i nigdy nie wkładaj do nagrzanego piekarnika ;)

Aha i nigdy nie myj detergentami ... tylko ciepłą wodą  ;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/44/#findComment-421454
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.