BazylWidzew Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1126 Opublikowano 6 Maja 2015 Ostatnio ozory wieprzowe wędziłem Z 1200 g zostało 650 g, 46% wyparowało Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-423679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1127 Opublikowano 6 Maja 2015 Parzone wędziłeś? a jak w smaku... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-423688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1128 Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Parzone wędziłeś? a jak w smaku... Parzyłem wędzone, a smak super Edytowane 6 Maja 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-423689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1129 Opublikowano 7 Maja 2015 Miałem 1,5 l zsiadłego mleka to sobie zrobiłem 45 g masła 300 g twarogu i 30 g ricotty Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-423983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1130 Opublikowano 9 Maja 2015 Dzisiaj po 10 dniach w soli i 14 dniach w lodówce zapakowałem sało. Kawałek z pieprzem, liściem laurowym i papryką słodką spróbowałem Wyszło *cenzura* słone i mało czosnkiem czuc, jeszcze jest twardawe. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1131 Opublikowano 9 Maja 2015 Wyszło *cenzura* słone i mało czosnkiem czuc, jeszcze jest twardawe Recenzja niczego sobie .Trzeba było zasypać solą i zapomnieć na dłuższy czas. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1132 Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Dzisiaj po 6 dniach dojrzewania poprawiłem dziury w serku I ser po 31 dniach dojrzewania Serk pyszny kremowy jak brie ale z niebieską pleśnią, a były tu głosy że pleśń jast be jakoś zjadłem już kilka kawałków i żyje Częśc zapakowałem i poszła spowrotem do dojrzewalni, a reszta do zjedzenia A to zebrana pleśń z sera, jutro zrobi się następny ser Teraz jak będę robił dam 2,5% soli zobaczę jak wyjdzie w smaku. To mój drugi ser pleśniwy, pierwszy robiłem ze 3 lata wcześniej i nie wyszedł. Teraz jest super kupne pleśniaki do tego siadają, mimo że się rozwalił na kawałki. Następne będę robił z pleśni z własnego sera zobaczę co z tego wyjdzie. Edytowane 9 Maja 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1133 Opublikowano 10 Maja 2015 Bazyl zmieniłbym folię aluminiową na zwykły szary papier - nie wiesz jak pleśń z sera wchodzi w reakcję z aluminium i co z tego będzie. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1134 Opublikowano 10 Maja 2015 Bazyl zmieniłbym folię aluminiową na zwykły szary papier - nie wiesz jak pleśń z sera wchodzi w reakcję z aluminium i co z tego będzie. Niektóre sery pleśniowe są pakowane w folię aluminiową, ludzie to kupują i jedzą Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1135 Opublikowano 10 Maja 2015 hamburgery sojowe też kupuj i jedzą ... i żyją Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1136 Opublikowano 10 Maja 2015 KURP , skad masz podejrzenie ze pleśń z sera wchodzi w reakcje z folia aluminiowa przeciez jakby tak było to folia byłaby zaraz spleśniała lub pokryta nitkami plesni .nic takiego sie nie dzieje .Aluminium -wyroby z niego pokrywaja sie warstwa pasywna , ktora przylega i nie pozwala na dalsza korozje , ponadto folia dajaca reakcje z produktami nie byhłaby sprzedawana , nie strasz ludzi na zapas bo jeszcze ktoś uwierzy, jeslsi sie ze mna nie zgadzasz to wstaw efekty reakcji folii z plesnia na forum chetnie to zaobacze , wtedy tez bede" mietosił czapke " .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1137 Opublikowano 10 Maja 2015 Kurde teraz Wam nie pasuje folia aluminiowa, wcześniej pleśń na serze Ja to jem ze smakiem, bardzo mi smakuje i nie umarłem od tego Jak komuś nie pasuje to chociaż niech swoich wyssanych z palca teorii niech tu nie zamieszcza Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1138 Opublikowano 10 Maja 2015 Jak komuś nie pasuje to chociaż niech swoich wyssanych z palca teorii niech tu nie zamieszcza Bazylku teorii nie będzie - z ozorków ślinianek do końca nie usunąłeś....... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1139 Opublikowano 10 Maja 2015 To zjadł ze sliniankami , chyba nie sa trujace i nie dzialaja jak " marycha " , wielu kolegów z podgarla nie usuwa gruczołów i tez zyje , ale kolego pis 67 bedziemy sie uczyc i slinianki wycinac Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1140 Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) z ozorków ślinianek do końca nie usunąłeś...... A co mają ozory do sera pleśniowego, bo jakoś nie kumam. To mięso,to ser dwa inne światy Edytowane 10 Maja 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1141 Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) wielu kolegów z podgarla nie usuwa gruczołów i tez zyje większość społeczeństwa kupuje wędliny przemysłowe i żyje, więc to nie jest żaden argument Edytowane 10 Maja 2015 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1142 Opublikowano 10 Maja 2015 ale kolego pis 67 bedziemy sie uczyc i slinianki wycinac Nie chodzi kolego pacanie wojciechu o trucizny, tylko poczucie estetyki ..... , z podgardla usuwam, bo pies lubi i żyje..... a ja nie .... A co mają ozory do sera pleśniowego, Bazyl o serze pleśniowym to nie dyskutuję...... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1143 Opublikowano 10 Maja 2015 większość społeczeństwa kupuje wędliny przemysłowe i żyje, więc to nie jest żaden argument :clap: no my staramy się jeśc lepsze wędliny ponoc człowiek nie świnia i wszystko zje Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-424403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1144 Opublikowano 19 Maja 2015 Dzisiaj rano se chleb upiekłem Półtora bochenka poszło do zamrażarki będzie do Gąsiorowa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1145 Opublikowano 19 Maja 2015 Twaróg dzisiaj zrobiłem Z 5 l wyszło 1125 g Mogę wziąc do Gąsiorowa jeśli ktoś chce spróbowac Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1146 Opublikowano 20 Maja 2015 Bazylu masz zajebistą wydajność mleka . Mam prośbę czy mógłbyś napisać dla mnie jak robisz twaróg od początku do końca ? jak znajdziesz chwilkę w międzyczasie działania nad wyrobami oczywiście , z góry dzięki i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1147 Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Dzisiaj rano se chleb upiekłem Czyli o mnie zapomniałeś . :D Pozdrawiam Edytowane 20 Maja 2015 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1148 Opublikowano 20 Maja 2015 Czyli o mnie zapomniałeś . No jak zapomniał.Bierze tylko półtora bochenka więc i Ciebie wliczył.Ta połowa, której nie ma to Twoja Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1149 Opublikowano 20 Maja 2015 Ta połowa, której nie ma to Twoja Krzysiu witaj To się zgadza ale babci bazyla chlebek smakuje . :frantics: Gorąco pozdrawiam i do......... niedługo :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1150 Opublikowano 20 Maja 2015 ale babci bazyla chlebek smakuje Andrzej, ale skad znasz BAbcie BAzyla? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/46/#findComment-426104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.