dyzio Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam przed chwilą kurier dostarczył mi 7 l Hendi wygląda na porządny sprzęt ,mięsko już zapeklowane, jutro testuję nadziewarkę Gratuluję zakupu. Też jestem z niej zawodolony. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Witam dyzio mam taką nadzieję, że ja też będę z niej zadowolony pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2014 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 20 Listopada 2014 Będziesz,będziesz też mam taką Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam dyzio mam taką nadzieję, że ja też będę z niej zadowolony pozdrawiamJa nie pisałem nic o zadowoleniu ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 20 Listopada 2014 Też jestem z niej zawodolony. Dyziu co tu stoi napisane ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 20 Listopada 2014 Dyzio to chyba czeski błąd Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiej ,produkcja na tej nadziewarce przekroczyła najśmielsze oczekiwania można powiedzieć świat jest piękny jak ktoś się zastanawia nad kupnem nadziewarki tego typu polecam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 24 Listopada 2014 Ladna kielbaska i pieknie zaprezentowana :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 24 Listopada 2014 Też jestem z niej zawodolony.Dyziu co tu stoi napisane ? No tu stoi napisane Prze Pana, że jestem zawodolony. Nawet bardzo. wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiejNa jakich oczkach siatki masakrowałeś mięso ? Pytam i porównuję, bom też chłopską zrobiłem w sobotę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-małe-conieco/?p=385442 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 24 Listopada 2014 Dyzio zgodnie z przepisem wszystko sitko 8 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 24 Listopada 2014 wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiej Kiełbaska przednia i ładnie " podana " Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 24 Listopada 2014 Ladna kielbaska i pieknie zaprezentowana Kiełbaska przednia i ładnie " podana " Pozdrawiam Eli55, Andrzeju k dzięki za uznanie pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 24 Listopada 2014 Dyzio zgodnie z przepisem wszystko sitko 8 Jak już pisaełm ja na 14mm. Wzięło sie z tąd, że mielonkę Zbója mistrza Madeja miałem potraktować owym sitkiem i mnie sie nawet spodobało. Jako, że moja fotka z N-8 to słabsza jakość, ale porównać można, nie przesądzając o ocenie oczywiście. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 24 Listopada 2014 nie przesądzając o ocenie oczywiście. Ja nie będę przesadzał . Możesz mnie dyzio poczęstować kiełbaską . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 24 Listopada 2014 Wiesław_65 za kięłbache wielkie brawa;)teraz będziesz robił częściej z taką maszynerią sama przyjemność) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 24 Listopada 2014 Andrzeju Mistrzu K,dzięki że grzech niepopełnienia kiełbasy pobiedziskiej mi wybaczyłeś. Pokusiło mnie. Jak tego chłopaka w Dzień Niepodległej, co widział kamień i go rzucił.Uczę się i próbuję. I tak jak w życiu, jednemu podoba sie córka, drugiemu teściowa. Może trochę ostatni mój post nie do końca przejrzysty. Pierwsza fotka to chłopska w wykonie Wiesława, druga to mój. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Wiesław_65 za kięłbache wielkie brawa;)teraz będziesz robił częściej z taką maszynerią sama przyjemność) Morfeusz300 i tak się stało Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-387368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam wczoraj testowałem nadziewarkę na kabanosach, według przepisu @halusi @. Wielkie ukłony dla Ciebie @halusia@, ułatwiając sobie nadziewanie jelit baranich ,wykorzystałem część długopisu idealnie pasowała do lejka sprawdziła się nadziewanie było bezproblemowe Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 7 Grudnia 2014 A to efekty wczorajszego nadziewania przy okazji zadymiłem palcówkę tradycyjnie z whisky i 2 boczki peklowane na sucho podpiekane Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Piękne to to wszystko. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wiesław, szczególnie palcówka nie pozwala oczu od niej oderwać, też uwielbiam taką, z dosyć grubo krojoną słoninką, ślinka cieknie na sam widok . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam Dyzio sverige2 jak wiemy tłuszcz jest nośnikiem smaku i grubiej pokrojona słoninka doskonale kumuluje smaki przypraw i w moim przypadku scotch whisky ,burbon whisky czy brandy uwielbiam te smaki .Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-389011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 10 Grudnia 2014 WitamMam prośbę Wiesław zdradziłbyś przepis na tą palcówkę Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-389252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Filemonek moje proporcje na palcówkę peklosól- 25g na 1kg może być 50% p/sól na 50% sól niejodowana pieprz - 2g na 1kgkolendra- 0.5g na 1kgjałowiec- 0,5g na 1kg gorczyca- 0,5g na 1kgmajeranek- 0,5g na 1kgziele angielskie-0.5g na 1kgczosnek świeży -2-3 ząbki na 1kg cukier-jak dodaję to 1 łyżeczka na 1kg (nie zawsze dodaję)zamiast wody dodaję alkohol -ja dodaję 50g na 1kg taka ilość mi odpowiada ,kilka posyów wcześniej znajdziesz jaki :grin: pozdrawiam Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Małgoś Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-389353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Witam moje wczorajsze przed świąteczne wędzenie jeszcze jutro kiełbaski i można odpocząć Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-390943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.