Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)  przed chwilą kurier dostarczył mi 7 l Hendi  wygląda na porządny sprzęt ,mięsko już zapeklowane, jutro testuję nadziewarkę  :)

Gratuluję zakupu. Też jestem z niej zawodolony.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384485
Udostępnij na innych stronach

Witam dyzio  :) mam taką nadzieję, że ja też będę z niej zadowolony  :) pozdrawiam

Edytowane przez Wiesław_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384489
Udostępnij na innych stronach

Będziesz,będziesz też mam taką;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384498
Udostępnij na innych stronach

Witam dyzio  :) mam taką nadzieję, że ja też będę z niej zadowolony  :) pozdrawiam

Ja nie pisałem nic o zadowoleniu ???

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384504
Udostępnij na innych stronach

 

 

Też jestem z niej zawodolony.

Dyziu co tu stoi napisane ? :facepalm:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-384521
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiej ,produkcja na tej nadziewarce przekroczyła  najśmielsze oczekiwania   :frantics: można powiedzieć świat jest piękny  :D jak ktoś się zastanawia nad kupnem nadziewarki tego typu  :) polecam 

post-47291-0-60234500-1416829520_thumb.jpgpost-47291-0-28389100-1416829545_thumb.jpgpost-47291-0-19435400-1416829570_thumb.jpgpost-47291-0-18149300-1416829597_thumb.jpg

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385462
Udostępnij na innych stronach

Też jestem z niej zawodolony.

Dyziu co tu stoi napisane ? :facepalm:

 

No tu stoi napisane Prze Pana, że jestem zawodolony. Nawet bardzo.

 

 

wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiej

Na jakich oczkach siatki masakrowałeś mięso ? Pytam i porównuję, bom też chłopską zrobiłem w sobotę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-małe-conieco/?p=385442

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385492
Udostępnij na innych stronach

Dyzio  :) zgodnie z przepisem wszystko sitko 8 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385495
Udostępnij na innych stronach

 

 

wypróbowując nadziewarkę na pierwszy ogień poszło 15 kg chłopskiej

 

 

 Kiełbaska przednia  :thumbsup::clap:   i ładnie " podana "

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385500
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ladna kielbaska i pieknie zaprezentowana
 

 

 

 Kiełbaska przednia     i ładnie " podana "    Pozdrawiam
 

 

 Eli55, Andrzeju k dzięki za uznanie  :) pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385503
Udostępnij na innych stronach

Dyzio  :) zgodnie z przepisem wszystko sitko 8 

Jak już pisaełm ja na 14mm. Wzięło sie z tąd, że  mielonkę Zbója mistrza Madeja miałem potraktować owym sitkiem i mnie sie nawet spodobało.

 

post-51023-0-87041300-1416840753_thumb.jpg   post-51023-0-78421100-1416840772_thumb.jpg

 

Jako, że moja fotka z N-8 to słabsza jakość, ale porównać można, nie przesądzając o ocenie oczywiście.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385507
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie przesądzając o ocenie oczywiście.

 

 

 Ja nie będę przesadzał .  Możesz mnie dyzio poczęstować kiełbaską  . :thumbsup::clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385524
Udostępnij na innych stronach

Wiesław_65 za kięłbache wielkie brawa;)teraz będziesz robił częściej z taką maszynerią sama przyjemność;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385551
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju Mistrzu K,

dzięki że grzech niepopełnienia kiełbasy pobiedziskiej mi wybaczyłeś. Pokusiło mnie. Jak tego chłopaka w Dzień Niepodległej, co widział kamień i go rzucił.

Uczę się i próbuję. I tak jak w życiu, jednemu podoba sie córka, drugiemu teściowa. Może trochę ostatni mój post nie do końca przejrzysty. Pierwsza fotka to chłopska w wykonie Wiesława, druga to mój.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-385552
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wiesław_65 za kięłbache wielkie brawa;)teraz będziesz robił częściej z taką maszynerią sama przyjemność)
 

Morfeusz300  :) i tak się stało  :D Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-387368
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) wczoraj testowałem nadziewarkę na kabanosach, według przepisu  @halusi @. Wielkie ukłony dla Ciebie @halusia@, ułatwiając sobie nadziewanie jelit baranich ,wykorzystałem część długopisu idealnie pasowała do lejka sprawdziła się nadziewanie było bezproblemowe :)  

post-47291-0-46336800-1417981575_thumb.jpg

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388597
Udostępnij na innych stronach

A to efekty wczorajszego nadziewania  :) przy okazji zadymiłem palcówkę tradycyjnie z whisky i 2 boczki peklowane na sucho podpiekane  :)

post-47291-0-96607700-1417986058_thumb.jpgpost-47291-0-41835400-1417986086_thumb.jpgpost-47291-0-26708700-1417986112_thumb.jpgpost-47291-0-18130400-1417986139_thumb.jpgpost-47291-0-43811200-1417986164_thumb.jpg

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388633
Udostępnij na innych stronach

Piękne to to wszystko.  :clap:   :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388992
Udostępnij na innych stronach

Wiesław, szczególnie palcówka nie pozwala oczu od niej oderwać, też uwielbiam taką, z dosyć grubo krojoną słoninką, ślinka cieknie na sam widok :clap: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-388996
Udostępnij na innych stronach

Witam Dyzio  :thumbsup:sverige2  :) jak wiemy tłuszcz jest nośnikiem smaku i grubiej pokrojona słoninka doskonale kumuluje smaki przypraw i w moim przypadku scotch whisky ,burbon whisky czy brandy  :) uwielbiam te smaki .Pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-389011
Udostępnij na innych stronach

Filemonek :) moje proporcje na palcówkę 
peklosól- 25g na 1kg     może być 50% p/sól na 50% sól niejodowana 
pieprz - 2g na 1kg
kolendra- 0.5g na 1kg
jałowiec- 0,5g na 1kg 
gorczyca- 0,5g na 1kg
majeranek- 0,5g na 1kg
ziele angielskie-0.5g na 1kg
czosnek świeży -2-3 ząbki na 1kg 
cukier-jak dodaję to 1 łyżeczka na 1kg (nie zawsze dodaję)
zamiast wody dodaję alkohol -ja dodaję 50g na 1kg taka ilość mi odpowiada ,kilka posyów wcześniej znajdziesz jaki :grin: pozdrawiam 
Edytowane przez Małgoś

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-389353
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) moje wczorajsze  przed świąteczne wędzenie  :) jeszcze jutro kiełbaski i można odpocząć  :D

post-47291-0-29485000-1418806278_thumb.jpgpost-47291-0-51131800-1418806303_thumb.jpgpost-47291-0-70809100-1418806327_thumb.jpgpost-47291-0-83593900-1418806352_thumb.jpgpost-47291-0-38755300-1418806378_thumb.jpgpost-47291-0-41997200-1418806404_thumb.jpgpost-47291-0-59867000-1418806430_thumb.jpg

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/6/#findComment-390943
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.