Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

:) małe co nieco na święta :)

 

 

No i super . :thumbsup::clap:  Co najważniejsze z głodu się nie poprzewracacie :D:)

 

 

Pozdrawiam świątecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-547952
Udostępnij na innych stronach

 

 

małe co nieco na święta

 

Tomku!! Wyroby przecudnej urody :clap:  :clap:  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548014
Udostępnij na innych stronach

Witaj Mesch  :) a czuć czuć bo ja dodaje spore ilości :devil: zawsze podwędzam zimnym dymem 18-20 st.C do złapania kolorku .

 

Halusia Andrzeju Muski Mesch Pozdrawiam świątecznie  

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548045
Udostępnij na innych stronach

Woytas  :) pozdrawiam świątecznie 

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548080
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) palcówka z mięsa strusia po 7 dniach dojrzewania w identycznych warunkach jak palcówka wieprzowa  temp.12 st.C wilgotność 75-80 % dużo szybciej zaczęła dosychać moim zdaniem za szybko ,myślę że nie straci walorów smakowych i za 7 do 14 dni da się pogryźć  :D zdjęcia w 2 i 7 dniu od zrobienia 

 

 

post-47291-0-63102100-1492701300_thumb.jpgpost-47291-0-91625000-1492701323_thumb.jpgpost-47291-0-21178800-1492701348_thumb.jpgpost-47291-0-21230000-1492701375_thumb.jpg

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548787
Udostępnij na innych stronach

 

 

z mięsa strusia

:) Inwencja bezbrzeżna jest, smaganie dymem- kunsztowne :clap: :clap: :clap:

Tomasz dlaczego taka miejscowa koncentracja tego białego???

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548938
Udostępnij na innych stronach

Witaj  :) Ziezielony  to białe to słoninka biorąc pod uwagę mięso strusia, a jest to mięso bardzo chude przypomina wołowinę klasy i dodałem więcej słoninki i pokroiłem ją drobniej niż zazwyczaj dodaję do tradycyjnej palcówki z wieprzowiny ,przy wymieszaniu było wszystko dobrze przy nabiciu wyszły takie mankamenty ,ale tłuszcz jest nośnikiem smaku powinno być wszystko OK  jak uznam że dojrzała wstawię przekrój i opiszę smak sam jestem bardzo ciekaw smaku dodałem więcej whisky i czarnuszkę w sporej ilości ,robiąc kiełbasę i kabanosy z kangura a jest to też mięso bardzo chude też dodałem sporo tłuszczu  i smakowało całkiem nieźle a może i lepiej  :) Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549005
Udostępnij na innych stronach

T9mku mam pytanie czy napełniałeś recznie czy nadziewarką?Wygląd pierwsza klasa!
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549009
Udostępnij na innych stronach

Witaj Karolu  :) jak sama nazwa mówi ręcznie dla ułatwienia zawsze robię w jelitach o kalibrze 30 +  :) Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549036
Udostępnij na innych stronach

mięso strusia, a jest to mięso bardzo chude

 

kiełbasę i kabanosy z kangura a jest to też mięso bardzo chude

No właśnie musisz się sporo posiłkować prosiaczkiem bo wyjdą twarde baty  ;)  jak żmudzka po 8 miesiącach - ledwo moja krajalnica strugała po 1 mm  :facepalm: i wtedy to powstał smakołyk ;)

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549089
Udostępnij na innych stronach

Witaj Muski  w kabanosach 60% mięsa z kangura 20 % mięso od szynki i 20 % boczek   :) a kiełbaska 40 % kangur 20 % łopatka wieprzowa 20 % udziec indyka i 20 % boczek .Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549100
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam  :)  dzisiaj 20 dzień czas na degustację 

 

post-47291-0-92153600-1493802328_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550054
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje Karolu  :) jest to eksperyment z tym mięsem nie obawiam się o smak a o twardość ,tak jak pisałem wcześniej mimo odpowiednich warunków za szybko dosycha , idę po nią sprawdzę możliwość pokrojenia jak się uda to wstawię wygląd    :thumbsup: Pozdrawiam 

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550061
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam :) dzisiaj 20 dzień czas na degustację

 

 

Śliczna :thumbsup::clap:   , zresztą ta na świeżo też super wyglądała :D

 

 

Pozdrawiam serdecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550066
Udostępnij na innych stronach

Przy okazji wyciągnąłem kiełbasę i kabanosy z kangura pamiętają czas zlotu w Zakopanem ,a la salami z wieprzowiny oraz piersi z kaczki i gęsi i palcówka z mięsa strusia ,i jak podejrzewałem ma wyraźne ubytki ze względu szybkiego wysychania dała się pokroić,  whisky i czarnuszka dały jej fajny smak  :tongue: przy okazji mój nowy nabytek do jaskini grillowej  :)

 

 

post-47291-0-02352000-1493813131_thumb.jpgpost-47291-0-14243300-1493813156_thumb.jpgpost-47291-0-11809400-1493813182_thumb.jpgpost-47291-0-80498700-1493813207_thumb.jpgpost-47291-0-32455800-1493813233_thumb.jpgpost-47291-0-21638600-1493813278_thumb.jpg

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550073
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przy okazji wyciągnąłem kiełbasę i kabanosy z kangura pamiętają czas zlotu w Zakopanem

 

 

Bajecznie te wyroby wyglądają . :thumbsup::clap:    Z tego zlotu to mi tylko kubeczek został . :D 

 

 

 Pozdrawiam serdecznie :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550084
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam małe co nieco  :) na bierzmowanie córki i coś tam jeszcze zostanie  :D  

 

 

post-47291-0-09624400-1495477846_thumb.jpgpost-47291-0-70127100-1495478036_thumb.jpgpost-47291-0-68380500-1495478140_thumb.jpgpost-47291-0-25439300-1495478167_thumb.jpgpost-47291-0-82296000-1495478192_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-552460
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.