Tomasz_65 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Witam dawno mnie tu nie było, trzeba odkurzyć półki przyszedł czas po paru miesiącach leżakowania wypróbować praskę Adelmanna wzór PU 101 od kolegi bilu72 jako wsad udziec indyka bez skóry, wyszła super szyneczka Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 jako wsad udziec indyka bez skóry, Tomku, ile ważył cały wsad po parzeniu.? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Alinko wsad 1,890 a po parzeniu wyszło 1,680 Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Widzę że nie masz dziurki na termometr,skąd wiedziałeś jak długo parzyć aby nie przeciągnąć wsadu? Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 1 Września 2019 Witaj takie czasy parzenia przyjąłem jeśli chodzi o drób na 1 kg zawsze jest OK do zimnej wody 90 min.do ciepłej 60 min Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 1 Września 2019 Brawo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-639538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Zapomniane nalewki po 18 latach przyszedł czas na degustacje wiśniówka i śliwowica jest moc dostałem 20 kg węgierek pomyślałem czas zrobić śliwowicę i znalazłem w piwnicy zapomniane baniaki tak się prezentują po przelaniu w butelki po ulubionym trunku Edytowane 15 Września 2019 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-640590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 15 Września 2019 Tomku, zabierz na zlot to ocenimy. Wygląda super. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-640594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 15 Września 2019 Muszę je zalakować i zakopać żeby dotrwały ale damy radę Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-640603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 14 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 14 Lutego 2020 Witam dawno zapowiedziane żarkoje do tego dobre winko bajka Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-657002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 15 Lutego 2020 żarkoje do tego dobre winko bajka Tommy - fotki klimatyczne a żarkoje z dobrym winkiem - to rzeczywiście chwila zapomnienia jak robiłeś żarkoje ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-657019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Witaj Waldek jest to oryginalny przepis na żarkoje mam go z Restauracji Winnica . Kielce są miastem patronackim z Winnicą na Ukrainie . Składniki:- mięso wołowe bez kości 1500 g- pieczarki 400g- śliwki suszone 200 g- śmietana 200 g- mąka 20 g- papryka świeża 100 g- cebula 150 g- smalec 150 g- koncentrat pomidorowy 200 g- groszek zielony 200 g- papryka mielona 20 g- czosnek 15 g- sól- pieprz do smaku- wywar wołowy ok. 350 ml- ciasto drożdżowe 1000 g, (Wg własnej receptury)- 1 jajko Opis przygotowania:Mięso umyć, pokroić w paski. Oprószyć solą i mąką. Obsmażyć z cebulką na rozgrzanym smalcu na złoty kolor. Namoczyć śliwki suszone w wodzie i poczekać aż napęcznieją. W tym czasie do podsmażonego mięsa dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w słupki paprykę i pieczarki w plasterkach oraz groszek zielony i wyciśnięty czosnek. Wymieszać dokładnie wszystkieskładniki.Podlać wywarem i dusić wszystko do miękkości. Odstawić z ognia, dodawać powoli śmietanę, ciągle mieszając, by się nie zważyła. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę poddusić. Wlać do małych naczyń z kamionki. Górę zakleić krążkiem gotowego drożdżowego ciasta, posmarować na wierzchu jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piec, aż ciasto się wypiecze na złoty kolor. Podawać z zestawem surówek. Przepis ten pochodzi z restauracji Winnica , która prosperuje w moim mieście Edytowane 15 Lutego 2020 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-657044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 15 Lutego 2020 to oryginalny przepis Tomku Dzieki- bardzo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-657049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 15 Lutego 2020 Dzięki, Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-657057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Witam dawno mnie tu nie było muszę nadrobić zaległości Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-747836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ładne Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-747839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 29 Stycznia 2022 A tak się zastanawiałem co w tych Kielcach tak ładnie pachnie. He, he.Piękne.Jakiś konkretny przepis na tą "czerwoną" kiełbasę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-747862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 3 Lutego 2022 Nadrabiam zaległości Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-748944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 3 Lutego 2022 Nadrabiam zaległości Piękne wędzenie ! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-748952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 3 Lutego 2022 Dziękuję Aniu to tylko namiastka tego co mam tu do wklejenia Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-748971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 3 Lutego 2022 No to na co czekasz? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-748979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 3 Lutego 2022 Uwielbiam takie kolorki! Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-748983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 3 Lutego 2022 Małe co nieco zaległości Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-749001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 3 Lutego 2022 Bardzo ładne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-749004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 6 Lutego 2022 cdn. Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/20/#findComment-749661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.