tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 3 Marca 2015 Kamil, Eli Dzięki KURP, 50l? :laugh: chyba 150 moje z 28l robione. Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 3 Marca 2015 Kamil, Eli Dzięki KURP, 50l? :laugh: chyba 150 moje z 28l robione. Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. Mogę przywieźć i 150litrów;) Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 3 Marca 2015 Tier to ty juz te nitki do nauki szycia chyba robisz, wspaniale Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 4 Marca 2015 Dziś mały teścik wędlin, kiełbasa parzona podwędzana wisiała tydzień w chłodnym w smaku dobra, szynka i karkówka wołowa potrzebuja jeszcze czasu trafiły ponownie w chłodne z 7l mleka zrobiłem ser z niebieską pleśnią kilka dziurek zrobiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 4 Marca 2015 Przemek zapraszam Cię na wakacje w góry - oczywiście z Twoimi wyrobami Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 11 Marca 2015 Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l można działać , dziś na warsztat 50l i w końcu przełamałem się zrobić koryciński oraz goudę (na omedze + iota2), trochę ricotty wyszło z serwatki po wczorajszych oscypkach lekko ponad 1,3kg, ktoś pisał że serwatkę trzeba przerobić przeciągu paru godzin - moja stała dobę. Ser pleśniowy ma równo tydzień Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 11 Marca 2015 Ser pleśniowy ma równo tydzień A "ciem" żeś go malował? Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l No ja czasem mam promocję po 1 zylu, ale tak to płacę jak Mlekowita - 1,35. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 12 Marca 2015 Pis, ser zaszczepiony niebieską pleśnią z kawałka sera kupionego w lidlu, Bazyl inne ujęcie to więcej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 12 Marca 2015 Bazyl, dodałem tylko kawałki sera z pleśnią (ok 1 łyżki) rozrobione w odrobinie mleka i dodane do reszty. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 12 Marca 2015 tu nie ma co się za bardzo cieszyć z tej pleśni jeżeli robisz inne sery w tym pomieszczeniu to mogą być kłopoty,zarodniki pleśni ,,przeskoczą,, na inne sery Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 12 Marca 2015 Właśnie grzebałem w lodówce i znalazłem .... trochę kombinowałem skąd, gdzie, dlaczego, po ile?już wiem .... zlot podlaski, ratujesz mnie Mistrzu kur.... trzecia fota nie do usunięcia za głupi jestem na ten silnik forum Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 12 Marca 2015 kur.... trzecia fota nie do usunięcia Wiesiek usunąć idzie :D . Tylko na serwerze zostanie Pozdrawiam serdecznie Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 12 Marca 2015 El Gregor, sery mam zawoskowane, ale w sumie masz rację na razie w obecności tegoż sera zrobiłem tylko jeden to może nic złego nie będzie, jutro ser wyniosę do innego pomieszczenia. Bwie, takie papryczki nadziewam ricottą, może jutro kilka słoiczków machnę dziś czasu brakło. A to wczorajsze koryciny czuć że rosną, do solanki wrzuciłem 20% i młoda gouda i jeszcze kilka wędlinek do domu zabrałem aby sfermentowały jutro zaszczepię białą pleśnią. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 12 Marca 2015 tu nie ma co się za bardzo cieszyć z tej pleśni jeżeli robisz inne sery w tym pomieszczeniu to mogą być kłopoty,zarodniki pleśni ,,przeskoczą,, na inne sery Albo na żoneczkę i będzie "UFO" Pozdrawiam Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 12 Marca 2015 Przywiozę Ci żoneczkę na zlot. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 12 Marca 2015 takie papryczki nadziewam ricottą, moje ulubione Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 13 Marca 2015 Dzisiaj salami testujemy, jest dobre jeszcze z miesiąc i będzie lepsze. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Piękna sprawa, super salami, plus zimna Perła, nie mogę opanować ślinotoku Edytowane 13 Marca 2015 przez gontek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 13 Marca 2015 Chyba Przemek padł bo nie odbiera telefonów z gratulacjami takiego wyrobu Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 13 Marca 2015 Dzisiaj salami testujemy, jest dobre Dobre, ale tłuste jak pierun, ile kalorii? Do piwka dobre.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 13 Marca 2015 Dzisiaj salami testujemy, jest dobre Dobre, ale tłuste jak pierun, ile kalorii? Do piwka dobre.... Nic nie jest bardziej słone niż słonina od tiera wielkości cegły Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 16 Marca 2015 Korycin rozkrojony smak dobry mógł być odrobinę bardziej słony, solanka 20% i 12h to trochę za mało. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-413080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 16 Marca 2015 Korycin rozkrojony Optycznie piękny . . Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-413093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 16 Marca 2015 Bardzo ładny serek;) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-413102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 16 Marca 2015 Normalnie jakby go korniki opanowały Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-413111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi